Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Genpact Arithmetic Ability

Posted on :03-02-2016

Q1. If on an item a company gives 25% discount, they earn 25% profit. If they now give 10% discount then what is the profit percentage?

a) 40% 
b) 55% 
c) 35% 
d) 30% 

ANS: d

Q2. A certain number of men can finish a piece of work in 10 days. If however there were 10 men less it will take 10 days more for the work to be finished. How many men were there originally?

a) 110 men 
b) 130 men 
c) 100 men 
d) None of these 

ANS: a

Q3. In simple interest what sum amounts of Rs.1120/- in 4 years and Rs.1200/- in 5 years ?

a) Rs. 500
b) Rs. 600 
c) Rs. 800 
d) Rs. 900 

ANS: c

Q4. If a sum of money compound annually amounts of thrice itself in 3 years. In how many years will it become 9 times itself.

a) 6 
b) 8 
c) 10 
d) 12 

ANS: a

Q5. Two trains move in the same direction at 50 kmph and 32 kmph respectively. A man in the slower train observes the 15 seconds elapse before the faster train completely passes by him. What is the length of faster train?

a) 100m 
b) 75m 
c) 120m 
d) 50m 

ANS: b

Q6. How many mashes are there in 1 square meter of wire gauge if each mesh is 8mm long and 5mm wide?

a) 2500 
b) 25000 
c) 250 
d) 250000 

ANS: b

Q7. x% of y is y% of ?

a) x/y 
b) 2y 
c) x 
d) Can not be determined 

ANS: c 

Q8. The price of sugar increases by 20%, by what % should a house wife reduce the consumption of sugar so that expenditure on sugar can be same as before?

a) 15% 
b) 16.66% 
c) 12% 
d) 9% 

ANS: b

Q9. A man spends half of his salary on household expenses, 1/4th for rent, 1/5th for travel expenses, the man deposits the rest in a bank. If his monthly deposits in the bank amount 50, what is his monthly salary?

a) Rs.500 
b) Rs.1500 
c) Rs.1000 
d) Rs. 900 

ANS: c

Q10. 15 men take 21 days of 8 hrs each to do a piece of work. How many days of 6 hrs each would it take for 21 women if 3 women do as much work as 2 men?

a) 10% 
b) 6% 
c) 8% 
d) 9% 

ANS: c

Q11. An article sold at amount of 50% the net sale price is Rs 425.What is the list price of the article?

a) 500 
b) 488 
c) 480 
d) 510 

ANS: a

Q12. How many squares with sides 1/2 inch long are needed to cover a rectangle that is 4 ft long and 6 ft wide?

a) 24 
b) 96 
c) 3456 
d) 13824 
e) 14266


Q13. How many 1s are there in the binary form of 8*1024 + 3*64 + 3 

ANS: 4

Q14. A student is ranked 13th from right and 8th from left. How many students are there in totality?

Q15. A student gets 70% in one subject, 80% in the other. To get an overall of 75% how much should get in third subject?

Q16. The average of 6 quantities is 8. The average of 4 of them is 5. What is the average of the remaining 2 numbers?

Q17. The average age of a group of 12 students is 20 years. If 4 more students join the group, the average age increases by 1 year. The average age of the new student is?

Q18. If the value of Apb Ltd company stock drops from 45$ per share to 38$ per share, what is the percent of decrease?

Q19. Average cost of 5 pens and 4 pencils is Rs. 36. The average cost of 5 pens and 9 pencils is Rs.56. Find the total cost of  25 pens and 25 pencils?

Q20. If 3/p=8 & 3/q=18 then p-q=?

Q21. (1/5)^3+(3/5)^3+3(1/5)(3/5)(1/5+3/5)=?

Q22. Three math classes: A,B,C Taken a test.
The average score of A is=83.
The average score of B is=76.
The average score of C is=75.
The average score of all students in classes A & B together is 67
The average score of all students in classes B & C together is 81.Then what is the average of all 3 classes?

Q23. If a rectangle length and width are both doubled, by what percent is the rectangle area increase?

Q24. A rectangular tank by x*y*z is filled with water. If all the water is transferred to cube shape tanks,each one is p inches on a side. How many small tanks require?(x,y,z,p are variables)

Q25. A father is three times as old as his son. After 15 years the father will be twice as old as his sons age at that time. Hence the fathers present age is?


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop