Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Genpact India Aptitude Paper 2011

Posted on :03-02-2016

Q1. In a row of children Nidhi is twelfth from left end and Radha is sixth from right end. When Radha is shifted to left by two places and Nidhi is shifted to right by two places, there are six children between Radha and Nidhi. How many children are there in the row? 

a) 23
b) 27
c) 26
d) 28
e) None of these

ANS: d

Q2. If the order of the letter in the English alphabet is reversed which letter will be the seventh to right of the twelfth letter from the right?

a) E
b) V
c) F
d) U
e) None of these

ANS: a

Q3. Amita is taller than Rita but not as tall as Sapna, who is shorter than Farida. Sumedha is shorter than Farida but not as short as Rita. Who is the shortest among them? 

a) Amita
b) Sumedha
c) Rita
d) Cannot be determined
e) None of these

ANS: c

Q4. If it is possible to make a meaningful word from the first, the fourth, the seventh and the ninth letters of the word PESTICIDE, then last letter of the word is your answer. If more than one such word can be formed give M as your answer and if no such word can be formed give X as your answer

a) E
b) T
c) P
d) M
e) X

ANS: e

Q5. Sudesh was standing in the garden early in the morning after sunrise. His sister Gauri, who was coming from the opposite direction, saw that Sudeshs shadow had fallen to his right. Which direction was Gauri facing?

a) North
b) South
c) South-West
d) North-East
e) None of these

ANS: a

Q6. How many pairs of letters are there in the word INSTITUTE which have as many letters between them in the word as in the English alphabet?

a) Six
b) Two
c) One
d) Three
e) None of these

ANS: e

Q7. Mitali, a student of VIII th standard, ranks eighth when put in class VIII A, ranks fifth when put in class VIII B, and ranks sixth when put in class VIII C. What will be Mitalis rank if students of all the three sections are put together?

a) 17th
b) 16th
c) 15th
d) Cannot be determined
e) None of these

ANS: a

Q8. If go out or in to the room is coded to make a passcode as or to to go in the out room, how will was she good at the card game be coded following the same rule?

a) good the was at card she game
b) good was the at card she game
c) good the at was card she game
d) good the was at she card game
e) None of these

ANS: a

Q9. Some stars are planets and No planet is a satellite. If both these statements are true, then which of the following statements is definitely true?

a) No star is a satellite
b) All planets are stars
c) All stars are either planets or satellites.
d) Some planets are stars
e) None of these

ANS: d

Q10. If each letter in the English alphabet is assigned an even number such as A = 2, B = 4 and so on, then what will be the total value of the letters in the word LEAD?

a) 42
b) 40
c) 46
d) 44
e) None of these

ANS: d

Directions (Q. 11-14): 

Study the following letter-number series carefully and answer the questions given below: 

J 5 4 T P 2 3 K L Q 3 7 R D A 6 8 3 F H 7 8 

Q11. How many odd numbers are there which are immediately followed by an even number and immediately preceded by a letter?

a) One
b) Two
c) Three
d) Four
f) None of these

ANS: b

Q12. How many letters are there in the given sequence which are immediately preceded by an odd number and immediately followed by a letter?

a) Four
b) Three
c) Two
d) One
e) None of these

ANS: b

Q13. If the positions of all the letters in the given sequence is reversed, like H and J are interchanged, F and T are interchanged and so on, but the position of numeral is kept undisturbed, which letter will be at the eighth position from the right end? 

a) A
b) K
c) P
d) D
e) None of these

ANS: c

Q14. If the position of the first half of the sequence given above is interchanged with the second half of the sequence without changing the order within the halves, which letter/ number will be fourth to the left of the fourteenth letter/ number from the left? 

a) Q
b) H
c) R
d) L
e) None of these

ANS: e

Directions (Q. 15-18): 

Study the following information carefully and answer the questions given below: 

(i) Five friends A, B, C, D and E are studying in different institutes P, Q, R, S and T. Each one is wearing a different coloured shirt, viz. Red, Blue, Green, White and Pink. The order of persons, institutes and the colour of the shirt is not necessarily the same. 

(ii) B is studying in institute R but does not wear white or green shirt. A, who wears a blue shirt, does not study in institute P or S. D wears pink shirt and studies in institute Q. E neither studies in institute P nor wears a green shirt. 

Q15. What is the colour of Es shirt? 

a) Blue
b) Pink
c) Red
d) White
e) Green

ANS: d

Q16. Who wears Red shirt?

a) C
b) E
c) B
d) Data Inadequate
e) None of these

ANS: c

Q17. Which of the following combination of person, institute and colour is definitely correct?

a) C-S-Green
b) C-P-Green
c) E-S-Pink
d) E-T-White
e) All are correct

ANS: b

Q18. A is studying in which of the following institutes?

a) Q
b) T
c) Q or T
d) R or T
e) None of these.

ANS: e

Q19. Pointing to a woman, Abhijit said, Her grand-daughter is my brothers only daughter.1/2 How is the woman related to Abhijit?

a) Sister
b) Grand-mother
c) Mother-in-law
d) Mother
e) Sister-in-law

ANS: d

Q20. If all the vowels in the English alphabet are dropped, which letter will be the sixth to the left of the tenth letter from the left?

a) S
b) F
c) D
d) H
e) None of these

ANS: b

Q21. What will come in place of the question mark (?) in the following series based on the English alphabet? EHY, GJW, ?, KNS

a) ILU
b) IKU
c) IKT
d) ILT
e) None of these

ANS: a

Q22. In a certain code language STRAIN is written as UWTDKQ. How will PLACES be written in that code?

a) ROCFGV
b) RNDFGV
c) RODEGV
d) ROCFHV
e) None of these

ANS: a

Q23) She is smart is coded as te fa la, boy is brave is coded as na ka te, and smart boy is coded as la na. What is the code for brave? 

a) Na
b) La
c) Ka
d) Data Inadequate
e) None of these

ANS: c

Q24. Five villages A, B, C, D and E are situated in such a way that B is to the North of A. C is to the East of B, E is to the West of A and D is to the South of E. C is in which direction with respect to D? 

a) North
b) East
c) North-West
d) North-East
e) None of these

ANS: d

Q25. A works thrice as much as B. If A takes 60 days less than B to do a work then find the number of days it would take to complete the work if both work together?

ANS: 22 days

Q26. How many 1s are there in the binary form of 8*1024 + 3*64 + 3 

ANS: 4

Q27. A man walks east and turns right and then from there to his left and then 45 degrees to his right. In which direction did he go

ANS: North West

Q28. A man shows his friend a woman sitting in a park and says that she is the daughter of my grandmothers only son. What is the relation between the two?

ANS: Daughter

Q29. The population of a city increases @ 4% p.a. There is an additional annual increase of 4% of the population due to the influx of job seekers, find the % increase in population after 2 years?

Q30. The ratio of the number of boys and girls in a school is 3:2. Out of these 10% the boys and 25% of girls are scholarship holders. % of students who are not scholarship holders?

Q31. If a man buys 1 lt of milk for Rs.12 and mixes it with 20% water and sells it for Rs.15, then what is the percentage of gain?

Q32. Pipe A can fill a tank in 30 mins and Pipe B can fill it in 28 mins. If 3/4th of the tank is filled by Pipe B alone and both are opened, how much time is required by both the pipes to fill the tank completely?





  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop