Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

GE Placement Paper

Posted on :17-02-2016
GE Placement Paper:-

Aptitude Questions:-

Q1. A boat takes 8 hours to cover a distance while travelling upstream, whereas while travelling downstream it takes 6 hours. If the speed of the current is 4 kmph, what is the speed of the boat in still water?

a) 12 kmph
b) 28 kmph
c) 16 kmph
d) Cannot be determined
e)  None of these

ANS: b


Q2. Miras expenditure and saving are in the ratio 3:2. Her income increases by 10%. Her expenditure also increases by 12%. By how much % do her saving increase?

a) 7%
b) 9%
c) 10%
d) 13%
e) None of these

ANS: a


Q3. A man buys a land and gives for it 20 times the annual rent. Find the rate of interest he gets for his money.

a) 10%
b) 24%
c) 45%
d) 18%
e) 5%

ANS: e 


Q4. In an examination it is required to get 296 of the total maximum aggregate marks to pass. A student gets 259 marks and is declared failed. The difference of marks obtained by the student and that required to pass is 5%. What are the maximum aggregate marks a student can get?

a) 690
b) 780
c) 740
d) 749
e) None of these

ANS: c


Q5. What should come in place of question mark (?) in the following number/alphabetic series?
24    ?   109   134   150   159

a) 71
b) 65
c) 86
d) 53
e) None of these

ANS: e


Q6. A basket contains 3 blue, 5 black and 3 red balls. If two balls are drawn at random, what is the probability that none of them is blue?

a) 22/55
b) 3/55
c) 28/55
d) 9/11
e) None of these

ANS: c 


Q7. A shopkeeper sells sugar at a profit of 20% and uses a weight which is 25 % less. What is total % gain?

a) 45%
b) 22.5%
c) 55%
d) 60%
e) None of these

ANS: d


Q8. A basket contains 3 blue, 5 black and 3 red balls. If 2 balls are drawn at random, what is the probability that one is black and one is red?

a) 2/11
b) 8/11
c) 9/11
d) 3/11
e) None of these

ANS: d


Q9. A man while returning from his factory, travels 2/3 of the distance by bus, 3/4 of the rest by car and remaining by foot. If he travels 2 km on foot, find the distance covered by him.

a) 24km
b) 22km
c) 28km
d) 26km
e) None of these

ANS: a


Q10. A thief goes away in a car at a speed of 60 kmph. A cop starts chasing the thief after 15 minutes in a car at a speed of 80 kmph. When will the cop overtake the thief from the start?

a) 30 minutes
b) 36 minutes
c) 40 minutes
d) 45 minutes
e) 50 minutes

ANS: d



Reasoning Ability:-

DIRECTIONS for the questions 11 to 14:  
Read the information given below and answer the question that follows.

P, Q, R, S, T, U and V are seven persons sitting around a circle facing at the center. R is fourth to the right of S who is second to the right of T. P is third to the left of T. U is not an immediate neighbour of S. V is not an immediate neighbour of P.

Q11. Who is to the immediate right of U?

a) P
b) R
c) T
d) Q
e) None of these

ANS: b


Q12. Who is between T and S?

a) R
b) V
c) P
d) Q
e) None of these

ANS: b


Q13. Who is immediate left of P?

a) Q
b) S
c) V
d) T
e) None of these

ANS: a


Q14. Who is third to the right of V?

a) S
b) T
c) Q
d) V
e) P

ANS: e


Q15. The first and the second digits of each numbers given below are interchanged. Then, the first and the last digits of each new number thus formed are interchanged. Which of the following numbers then will be the highest?

a) 165
b) 354
c) 247
d) 489
e) 234

ANS: d


Q16. If the letters of the words DOCUMENT are rearranged as they appear in the English alphabet, the position of how many letters remain unchanged after the rearrangement?

a) 0
b) 1
c) 2
d) 3
e) 4

ANS: a


DIRECTIONS for the questions 17 to 20:  
Read the information given below and answer the question that follows.

A, B, C, D, E, F and G are travelling in a train compartment with III – tier A.C. berth. Each of them has a different profession of Engineer, Doctor, Architect, Pharmacist, Lawyer, Journalist and Pathologist. They occupied two lower berths, three middle berths and two upper births. A, the Engineer is not on the upper birth. The Architect is the only other person who occupies the same type of berth as that of A. B and F are not on the middle berth and their professions are Pathologist and Lawyer respectively. C is a Pharmacist. G is neither a Journalist nor an Architect. E occupies same type of berth as that of the Doctor.


Q17. Which of the following group occupies middle birth?

a) GED
b) GFC
c) FEC
d) GEC
e) None of These

ANS: d


Q18. Who is the Architect?

a) G
b) F
c) D
d) A
e) None of these

ANS: c


Q19. What is Gs profession?

a) Doctor
b) Engineer
c) Lawyer
d) Pharmacist
e) Data Inadequate

ANS: a


Q20. Which of the following pairs occupy the lower berth?

a) AG
b) AD
c) AC
d) BC
e) Data Inadequate

ANS: b



Verbal Ability:-

Q21. Unless he ____________ this office, I will not say anything.

a) Left
b) Did not leave
c) Leaves
d) Had left

ANS: c


Q22. A Panacea

a) An injection that serves as a life line
b) A lecture full of precepts
c) A strong drug that induces sleep
d) A single cure for all diseases or troubles

ANS: d


Q23. __________ , I would help all the poor people.

a) If I am rich
b) If I was rich
c) If I were rich
d) In case I am rich

ANS: c


DIRECTIONS for questions 24 to 25:  
The constituent phrases of a sentence are jumbled up. Select the most appropriate sequence to make the sentence meaningful.

Q24. (i) neither House shall proceed further with the Bill,
(ii) if he does so, the houses shall meet accordingly
(iii) but the President may at any time after the date of his notification summon the Houses to meet in a joint sitting for the purpose specified in the notification and,
(iv) where the President has under clause (1) notified his intention of summoning the Houses to meet in a joint sitting,

a) iv, i, iii, ii
b) iv, i, ii, iii
c) iv, ii, iii, i
d) i, ii, iii, iv

ANS: a


Q25. (i) no law giving effect to the policy of the state towards securing all or any of the principles laid in part IV
(ii) notwithstanding anything contained in Article 13
(iii) and no law containing a declaration that it is for giving effect to such policy shall be called in question in any court on the ground that it does not give effect to such policy
(iv) shall be deemed to be void on the ground that it is inconsistent with or takes away or abridges any of the rights conferred by Article 14 or 19

a) ii, i, iii, iv
b) iv, i, ii, iii
c) ii, i, iv, iii
d) i, ii, iii, iv

ANS: c


DIRECTIONS for questions 26 to 30:  
Read the given passage carefully and attempt the questions that follow.

It is an old saying that knowledge is power. Education is an instrument which imparts knowledge and therefore, indirectly controls power. Therefore, ever since the dawn of our civilisation, persons in power have always tried to supervise or control education. It has been handmaid of the ruling class. 

During the Christian era, the ecclesiastics controlled the institution of education and diffused among the people the gospel of the Bible and religious teachings. These gospels and teachings were no other than a philosophy for the maintenance of the existing society. It taught the poor man to be meek and to earn his bread with the sweat of his brow, while the priests and the landlords lived in luxury and fought duels for the slightest offence. 

During the Renaissance, education passed more from the clutches of the priest into the hands of the prince. In other words, it became more secular. Under the control of the monarch, education began to devise and preach the infallibility of its masters, the monarch or king. It also invented and supported fantastic theories like The Divine Right Theory and that the king can do no wrong, etc. 

With the advent of the industrial revolution, education took a different turn and had to please the new masters. It now no longer remained the privilege of the baron class, but was thrown open to the new rich merchant class of the society. 

The philosophy which was in vogue during this period was that of Laissez Faire restricting the function of the state to a mere keeping of laws and order while on the other hand, in practice the law of the jungle prevailed in the form of free competition and the survival of the fittest.


Q26. Who controlled education during the Renaissance?

a) The common people
b) The prince
c) The church and the priests
d) None of these

ANS: b


Q27. What does the word infallibility mean?

a) That every man is open to error
b) Sensitivity
c) The virtue of not making mistake
d) That some divine power is responsible for determining the fate of the man

ANS: d


Q28. What did the ruling class in the Christian Era think of the poor man?

a) That he is the beloved of God
b) That he deserves all sympathy of the rich
c) That he should be strong and lord over others
d) That he is meant for serving the rich

ANS: d


Q29. What does the theory Divine Right of King stipulate?

a) The kings are God
b) That the right of governing is conferred upon the kings by God
c) They have the right to be worshipped like Gods by their subjects
d) That the right of kings are divine and therefore sacred.

ANS: d


Q30. Who controlled the institution of education during the Christian Era?

a) The secular leaders of society
b) The church and the priests
c) The monarchs
d) The common people

ANS: b



Technical Questions:-

Q31. Which of the following class access protected and private members of other class? 

a) Friend class
b) Virtual class
c) Main class
d) None of these

ANS: a


Q32. For a typical C program, the input is taken using---

a) scanf
b) cin
c) Command-line
d) None of the mentioned

ANS: d


Q33. Which of the following is the program that is used to find out possible faults and their causes? 

a) Operating system extensions
b) Cookies
c) Diagnostic software
d) Boot diskettes

ANS: c


Q34. What does gets and puts operate on?

a) stdin and stdout
b) stderr
c) files
d) Nothing

ANS: a


Q35. A Pixel is _________

a) A computer program that draws picture
b) A picture stored in secondary memory
c) The smallest resolvable part of a picture
d) None of these

ANS: c


Q36. What is the scope of local variable? 

a) inter program
b) local
c) inside main()
d) None of these

ANS: b


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop