Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Freescale Question paper 07 Dec 2014

Posted on :10-03-2016

Directions (1-7):

Study the following arrangement and answer the questions given below:


Q1. R 4 T M 7 W % J 9 5 I # 1 P B 2 T A 3 D $ 6 E N F 8 U H @ How many such vowels are there in the above arrangement, each of which is immediately preceded by a number and not immediately followed by a consonant?

A. None
B. One
C. Two
D. Three

ANS: B


Q2. What should come in place of the question mark (?) in the following series based on the above arrangement? TM% 951 B23 ?

A. $EF
B. $6F
C. D$N
D. $E8

ANS: B


Q3. How many such consonants are there in the above arrangement, each of which is neither preceded by a number nor followed by a consonants

A. None
B. One
C. Two
D. More than three

ANS: D


Q4. Four of the following five are alike in a certain way based on their positions in the above arrangement and so from a group. Which is the one that does not belong to that group?

A. 5J1
B. 7TJ
C. 8N@
D. 32$

ANS: D


Q5. Which of the following is sixth to the right of the fourteenth from the right end?

A. 5
B. 6
C. I
D. $

ANS: B


Q6. How many such consonants are there in the above arrangement, each of which is immediately followed by a symbol but not immediately preceded by another consonant?

A. None
B. One
C. Two
D. Three

ANS: D

Q7. Which of the following is the eighth to the left of the sixteenth from the left end?

A. J
B. E
C. %
D. 6

ANS: A


Q8. For the following, find the next term in the series 6, 24, 60,120, 210

A. 336
B. 360
C. 330
D. 660

ANS: A

Explanation:
 
The series is 1.2.3, 2.3.4, 3.4.5, 4.5.6, 5.6.7, ..... ( . means product)


Q9. 1, 5, 13, 25

A. 33
B. 48
C. 41
D. 30


ANS: C

Explanation: 

The series is of the form 0^2+1^2, 1^2+2^2,...


Q10. 0, 5, 8, 17

A. 22
B. 24
C. 25
D. 20

ANS: B

Explanation

1^2-1, 2^2+1, 3^2-1, 4^2+1, 5^2-1



Q11. A fast typist can type some matter in 2 hours and a slow typist can type the same in 3 hours. If both type combine, in how much time will they finish?

A. 2.15 hr
B. 1.12 hr
C. 1.23 hr
D. 1.45 hr

ANS: B

Explanation: 

The fast typists work done in 1 hr = 1/2 The slow typists work done in 1 hr = 1/3 If they work combine , work done in 1 hr = 1/2+1/3 = 5/6 So, the work will be completed in 6/5 hours. i.e., 1+1/5 hours = 1hr 12 min

Q12. Gavaskars average in his first 50 innings was 50. After the 51st innings, his average was 51. How many runs did he score in his 51st innings. (supposing that he lost his wicket in his 51st innings)

A. 101
B. 105
C. 98
D. 112

ANS: A

Explanation: 

Total score after 50 innings = 50*50 = 2500 Total score after 51 innings = 51*51 = 2601 So, runs made in the 51st innings = 2601-2500 = 101 If he had not lost his wicket in his 51st innings, he would have scored an unbeaten 50 in his 51st innings.


Q13. Two trains running in opposite directions cross a man standing on the platform in 27 seconds and 17 seconds respectively and they cross each other in 23 seconds. The ratio of their speeds is:

A. 1 : 3
B. 3 : 2
C. 3 : 4
D. None of these

ANS: B

Q14. What is the sum of all numbers between 100 and 1000 which are divisible by 14 ?


A. 35393
B. 35392
C. 35352
D. 35329


ANS: B

Explanation

The number closest to 100 which is greater than 100 and divisible by 14 is 112, which is the first term of the series which has to be summed. The number closest to 1000 which is less than 1000 and divisible by 14 is 994, which is the last term of the series. 112 + 126 + .... + 994 = 14(8+9+ ... + 71) = 35392


Q15. If time at this moment is 9 P.M., what will be the time 23999999992 hours later?

A. 12 am
B. 1 am
C. 1 pm
D. 12 pm

ANS: C

Explanation: 

24 billion hours later, it would be 9 P.M. and 8 hours before that it would be 1 P.M.

Q16. I drove 60 km at 30 kmph and then an additional 60 km at 50 kmph. Compute my average speed over my 120 km.

A. 37 1/2 kmph
B. 40 kmph
C. 35 1/2 kmph
D. 38 kmph


ANS: A

Explanation: 

Time reqd for the first 60 km = 120 min.; Time reqd for the second 60 km = 72 min.; Total time reqd = 192 min Avg speed = (60*120)/192 = 37 1/2

Q17. A can do a certain work in the same time in which B and C together can do it. If A and B together could do it in 10 days and C alone in 50 days, then B alone could do it in___ days.

A. 15 days
B. 20 days
C. 25 days
D. 30 days

ANS: C

Q18. Two trains of equal length are running on parallel lines in the same direction at 46 km/hr and 36 km/hr. The faster train passes the slower train in 36 seconds. The length of each train is:

A. 50 m
B. 72 m
C. 80 m
D. 82 m

ANS: A


Q19. The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

A. 15
B. 16
C. 18
D. 25


ANS: B


Q20. At a party, everyone shook hands with everybody else. There were 66 handshakes. How many people were at the party?

A. 11
B. 12
C. 10
D. 13

ANS: A

Explanation: 

With two people, there is one handshake. With three people, there are three handshakes. With four people, there are six handshakes. In general, with n+1 people, the number of handshakes is the sum of the first n consecutive numbers: 1+2+3+...+n. Since this sum is n(n+1)/2, we need to solve the equation n(n+1)/2 = 66. This is the quadratic equation n2+n-132 = 0. Solving for n, we obtain 11 as the answer and deduce that there were 12 people at the party


Q21. The following pie-chart shows the percentage distribution of the expenditure incurred in publishing a book. Study the pie-chart and the answer the questions based on it. Various Expenditures (in percentage) Incurred in Publishing a Book k4 ) for a certain quantity of books, the publisher has to pay Rs. 30,600 as printing cost, then what will be amount of royalty to be paid for these books?

A. Rs. 19,450
B. Rs. 21,200
C. Rs. 22,950
D. Rs. 26,150

ANS: C

Q22. The price of the book is marked 20% above the C.P. If the marked price of the book is Rs. 180, then what is the cost of the paper used in a single copy of the book?

A. Rs. 36
B. Rs. 37.50
C. Rs. 42
D. Rs. 44.25


ANS: B


Q23. If 5500 copies are published and the transportation cost on them amounts to Rs. 82500, then what should be the selling price of the book so that the publisher can earn a profit of 25%?

A. Rs. 187.50
B. Rs. 191.50
C. Rs. 175
D. Rs. 180

ANS: A


Q24. Royalty on the book is less than the printing cost by:

A. 5%
B. 33(1/5)%
C. 20%
D. 25%

ANS: D

Q25. What is the central angle of the sector corresponding to the expenditure incurred on Royalty?

A. 15 degree 
B. 24 degree
C. 54 degree
D. 48 degree

ANS: C

Q26. Direction: Each of these questions given below contains three elements. These elements may or may not have some inter linkage. Each group of elements may fit into one of these diagrams at (A), (B), (C), (D) and/or (E). You have to indicate the group of elements which correctly fits into the diagrams. Which of the following diagrams indicates the best relation between Boys, Girls and Students s2 

A. A
B. B
C. C
D. D

ANS: D


Q27. Which of the following diagrams indicates the best relation between Tall man, Black haired people and Indians?

A. A
B. B
C. C
D. D

ANS: A

  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop