Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

FlipKart Technical Questions With Answers

Posted on :01-03-2016

Q1. 

#include 
void main()
{
int I=3,*j,**k; j=&I; k=&j;
printf("%d%d%d",*j,**k,*(*k));
}

What is the output of the above program code?

A.444        
B.000        
C.333        
D.433

ANS: C

Q2. What is the output of the following code?

#include
void main()
{
int s=0;
while(s++<10)
{
if(s<4 && s<9)
continue;
printf(" %d ",s);
}
}

A.1 2 3 4 5 6 7 8 9        
B.1 2 3 10        
C.4 5 6 7 8 9 10        
D.4 5 6 7 8 9

ANS: C

Q3. 

main()
{
char thought[2][30]={"Dont walk in front of me..","I am not follow"};
printf("%c%c",*(thought[0]+9),*(*(thought+0)+5));
}

What is the output of this program?

A. k k        
B. Dont walk in front of me     
C. I may not follow        
D. K   

ANS: D

Q4. What is the output of the following code?

# include
# define a 10
main()
{
printf("%d..",a);
foo();
printf("%d",a);
}
void foo()
{
#undef a
#define a 50
}

A.10.10           
B.10.50                
C. Error             
D. 0

ANS: A

Q5. Which of the following is the correct way of declaring a float pointer:

A.float ptr;        
B.float *ptr;        
C.*float ptr;        
D.None of the above

ANS: B

Q6. The space factor when determining the efficiency of algorithm is measured by
    
A.Counting the maximum memory needed by the algorithm
B.Counting the minimum memory needed by the algorithm
C.Counting the average memory needed by the algorithm
D.Counting the maximum disk space needed by the algorithm

ANS: A

Q7. The Average case occur in linear search algorithm:-

A.When Item is somewhere in the middle of the array
B.When Item is not in the array at all
C.When Item is the last element in the array
D.When Item is the last element in the array or is not there at all

ANS: A

Q8. The complexity of Bubble sort algorithm is

A. O(n)        
B. O(log n)        
C. O(n2)        
D. O(n log n)

ANS: C

Q9. The elements of an array are stored successively in memory cells because

A. by this way computer can keep track only the address of the first element and the addresses of other elements can be calculated
B. the architecture of computer memory does not allow arrays to store other than serially
C. both of above
D. none of above

ANS: A

Q10. When converting binary tree into extended binary tree, all the original nodes in binary tree are

A.internal nodes on extended tree
B.external nodes on extended tree
C.vanished on extended tree
D.None of above

ANS: A


Q11. Gavaskars average in his first 50 innings was 50. After the 51st innings, his average was 51. How many runs did he score in his 51st innings. (supposing that he lost his wicket in his 51st innings)?

A. 106        
B. 103        
C. 101        
D. none of these

ANS: C

Q12. All men are vertebrates.Some mammals are vertebrates. Which of the following conclusions drawn from the above statement is correct ?

A. All men are mammals. 
B. All mammals are men. 
C. Some vertebrates are mammals. 
D. None

A. C        
B. D        
C. A        
D. B

ANS: A

Q13. If s(a) denotes square root of a, find the value of s(12+s(12+s(12+ ...... upto infinity

A. 8        
B. 5        
C. 4        
D. none of these

ANS: C

Q14. If point P is on line segment AB, then which of the following is always true?

A. AP = PB
B. AP > PB
C. PB > AP
D. AB > AP
E. AB > AP + PB

A. A        
B. E        
C. C        
D. D

ANS: D

Q15. If a = 2, b = 3, c = 6
Find the value of c/(a+b)-(a+b)/c

A.10/25        
B.11/30        
C.12/35        
D.None of above

ANS: B

Q16. 

main( )

{
int x,y, z;
x=2;
y=5;
z= x+++y;
printf("%d %d %d", x, y z);
}

A. 3,5,7        
B. 2,6,8        
C. 3,5,8        
D. 2,6,7

ANS: A

Q17. 

# define swap(a,b)

temp=a;
a=b;
b=temp;
main( )
{ int i, j, temp;
i=10;
j=5;
temp=0;
if( i > j)
swap( i, j );
printf( "%d %d %d", i++, ++j, temp);
}

A.5,11,10        
B.6,11,10        
C.5,10,10        
D.11,6,10

ANS:  A

Q18. 

main( )

{
unsigned int i=3;
while( i >=0)
printf( "%d", i--);
}

How many times will the printf statement be executed?

A. 0        
B. 3        
C. infinite        
D. 4 

ANS: C

Q19. 

void main()

{
int a=10,b=20;
char x=1,y=0;
if(a,b,x,y)
{
printf("EXAM");
}
}
What is the output?

A. XAM is printed        
B. exam is printed        
C. Compiler Error        
D. Nothing is printed

ANS: D

Q20. What is the result of 16>>2 ?

A. 4        
B. 8        
C. 3        
D. 0

ANS: A


Q21. Which of the following statements is true ?

A.When using POP, clients typically connect e-mail server only for the download duration. When using IMAP4, clients stay connected as long as the user interface is active.
B.When using IMAPV4, clients typically connect e-mail server only for the download duration. When using POP, clients stay connected as long as the user interface is active.
C.When using IMAPV4, clients typically connect e-mail server only for the download duration. When using POP, clients stay connected as long as the user interface is inactive.
D.None of the above

ANS: A

Q22. In Open Systems Interconnect model, which of the following layers is responsible for terminal emulation ?

A. Application Layer        
B. Presentation Layer        
C.Transport Layer       
D. Session layer
 
ANS: A

Q23. Which layer of OSI is responsible for Modulation and Demodulation?

A. transport layer        
B. Data Link Layer        
C. Network Layer        
D. Physical Layer

ANS: D

Q24. Which Layer establishes, manages and terminates connections between local and remote applications ?

A. Physical Layer        
B. Session Layer        
C. Data Link Layer       
D. application layer

ANS: B

Q25. Piggy backing is a technique for ?

A. Flow control        
B. Sequence        
C. Acknowledgement    
D. Retransmition

ANS: C

Q26. An application program that is used by the users to get the information from the backend of some application like databases:

A. application server    
B. database server        
C. proxy server        
D. Mail server

ANS: B

Q27. A top-to-bottom relationship among the items in a database is established by a

A. hierarchical schema    
B. network schema        
C. relational schema    
D. all of the above

ANS: A

Q28. Batch processing is appropriate if

A. large computer system is available    
B. only a small computer system is available    
C. only a few transactions are involved        
D. none of the above

ANS: D

Q29. If a piece of data is stored in two places in the database, then

A. storage space is wasted    
B. changing the data in one spot will cause data inconsistency   
C. in can be more easily accessed    
D. both a and b

ANS: D

Q30. The management information system (MIS) structure with one main computer system is called a

A. hierarchical MIS structure        
B. distributed MIS structure       
C. centralized MIS structure   
D. decentralized MIS structure

ANS: C


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop