Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Fidelity Technical Aptitude Questions 2014

Posted on :10-03-2016

Q1. A Chartered Accountant applies for a job in two firms X & Y. The probability of his being selected in firm X is 0.7, and being rejected at Y is 0.5 and the probability of rejection at least one of his applications is 0.6. What is the probability that he will be selected in one of the firms?

A) 0.8
B) 0.2
C) 0.4
D) 0.7

ANS: A

Explanation:

P(X) = 0.7, P(Y) = 0.5 and P(X &union; Y) = 0.4. Therefore, P(X &intersection; Y) = P(X) + P(Y) – P(X &intersection; Y) = 0.7 + 0.5 – 0.4 = 0.8


Q2. Two small circular parks of diameters 16 m, 12 m are to be replaced by a bigger circular park. What would be the radius of this new park, if the new park has to occupy the same space as the two small parks?

A) 15m
B) 10m
C) 20m
D) 25m

ANS: B

Explanation:

(8)2 + (6)2 = R2 => R = 10


Q3. A conical vessel of base radius 2 cm and height 3 cm is filled with kerosene. This liquid leaks through a hole in the bottom and collects in a cylindrical jar of radius 2 cm. The kerosene level in the jar is

A)  cm
B) 1.5 cm
C) 1 cm
D) 3 cm

ANS: C

Explanation:

Let the level of kerosene in the cylinder = H. 
volume of cone = volume of the cylinder
=> 1/3(2)2(3) = (2)2H => H = 1 cm



Q4. The angle of elevation of an aeroplane from a point on the ground is 45. After 15 seconds flight, the elevation changes to 30. If the aeroplane is flying at a height of 3000 m, the speed of the plane in km per hour is

A) 208.34
B) 306.72
C) 402.56
D) 527

ANS: D

Explanation:

 
Let the plane at the start is at point C and after 15 seconds it reaches point D after covering x km as shown in diagram.
In Δ ABC, tan 45 = BC/AB => 1 = BC/AB => AB = BC = 3,000.
In %Delta; ADE, tan 30= ED/(AB+BE) => 3000/(3000+BE) => BE = 2196 m. Therefore x = 2.196 km.
So aeroplane covers 2.196 km in 15 seconds, so speed of aeroplane = (2.196 x 60 x 60)/15 = 527kmph.


Q5. At the first stop on his route, a driver unloaded 2/5 of the packages in his van. After he unloaded another three packages at his next stop, 1/2 of the original number of packages remained. How many packages were in the van before the first delivery?

A) 25
B) 10
C) 30
D) 36

ANS: C

Explanation:

Let the packages = P. Therefore, after first delivery he unloaded 2/5 of P and then he unloaded 3 more packages. So total packages unloaded = 2/5 of P + 3. According to the given condition 
2/5 of P + 3 = 1/2 of P => P = 30


Q6. If S is 150 percent of T, then T is what percent of S + T?

A) 40%
B) 100/3%
C) 75%
D) 80%

ANS: A

Explanation:

S = 1.5 T. Now T/(S + T) x 100 = T/2.5T x 100 = 40%


Q7. An investor earns 3% return on of his capital, 5% on 2/3rd and 11% on the remainder. What is the average rate of return he earns on his total capital?

A) 10%
B) 5%
C) 5.5%
D) 10.5%

ANS: B

Explanation:

Let the capital be C. 
Therefore, 3% of 1/4 C + 5% of 2/3 C + 11% of (C - 1/4C - 2/3C) = R % of C => R = 5%


Q8. Mixture of milk and water has been kept in two separate containers. Ratio of milk to water in one of the containers is 5 : 1 and that in the other container is 7 : 2. In what ratio should the mixtures of these two containers be added together so that the quantity of milk in the new mixture may become 80%?

A) 3 : 2
B) 2 : 3
C) 4 : 5
D) None of these

ANS: B

Explanation:

Let x litres of mixture be taken from container having 5 : 1 ratio and y litres be taken from 7 : 2 mixture container. Therefore, according to the given condition, 
 
So they should be mixed in ratio 2 : 3.


Q9. Rahul started a business with a capital of Rs. 8,000. After six months, Sanjay joined him with an investment of some capital. If at the end of the year each of them gets an equal amount as profit, how much did Sanjay invest in the business?

A) Rs. 17,500/-
B) Rs. 18,000/-
C) Rs. 16,000/-
D) Rs. 16,500/-

ANS: C

Explanation:

Rahuls investment 
= Capital × Time period = 8000 × 12. Sanjays Investment = C × 6. 
As both of them share equal profit, so Rahuls investment = Sanjays investment 
=> 8000 × 12 = C × 6 => C = Rs. 16,000.
 

Q10. Sita buys a fridge at 15/16 of its original value & sells it for 10 % more than its value. Then gain % is

A) 15.55
B) 11.67
C) 16.67
D) None of these

ANS: D

Explanation:

Let the original price be O. Cost price = of O and selling price = 1.1 of O.
Gain% =    = 17.33%


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop