Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Fidelity Verbal Questions

Posted on :10-03-2016

DIRECTIONS for the question 1-3:  

These questions have a statement followed by two conclusions I and II. Decide which of the conclusions follows from the statement. Mark answer as 

A. if conclusion I follows. 
B. if neither conclusion I follows nor II follows. 
C. if conclusion II follows. 
D. if both conclusions I and II follow.

1. Statement:
Our parliamentary system is not very successful because most of our countrymen cast their votes based on caste and religion.
Conclusions:
I. Only educated and principled persons should be given the right to vote.
II. We need, to create an awareness in our people to rise above caste and religion at the time of casting their vote.

ANS: C


Q2. Statement:
Against the backdrop of surging inflation, the Union Cabinet in March 2010 has decided to increase the Dearness Allowance for Central Government employees and pensioners by 8% with effect from January 2010.
Conclusions :
I. This will provide some relief to the Central Government employees and pensioners against the surging inflation.
II. Increase in Dearness Allowance will neutralize, to some extent, increase in the cost of living.

ANS: D




Q3. Statement:
Some people in this country want the President to be more than a figurehead and to take more active interest in national politics.
Conclusions :
I. In a parliamentary democracy, the President has to be content with a more or less passive role.
II. The President, under the provisions of the Constitution, is bound by the advice of the Council of Ministers and so he or she should not come into conflict with the Ministry or Parliament.

ANS: B



DIRECTIONS for the question 4-7:  

In the real world, U.S. global planning has always been sophisticated and careful, as youd expect from a major superpower with a highly centralized and class conscious dominant social group. Their power, in turn, is rooted in their ownership and management of the economy, as is the norm in most societies. During World War II, American planners were well aware that the United States was going to emerge as a world-dominant power, in a position of hegemony that had few historical parallels, and they organized and met in order to deal with this situation.

From 1939 to 1945, extensive studies were conducted by the Council on Foreign Relations and the State Department. One group was called the War-Peace Studies Group, which met for six years and produced extensive geopolitical analyses and plans. The Council on Foreign Relations is essentially the business input to foreign policy planning. These groups also involved every top planner in the State Department, with the exception of the Secretary of State. The conception that they developed is what they called "Grand Area" planning. The Grand Area was a region that was to be subordinated to the needs of the American economy.

As one planner put it, it was to be the region that is "strategically necessary for world control." The geopolitical analysis held that the Grand Area had to include at least the Western Hemisphere, the Far East, and the former British Empire, which we were then in the process of dismantling and taking over ourselves. This is what is called "anti-imperialism" in American scholarship. Detailed plans were laid for particular regions of the Grand Area and also for international institutions that were to organize and police it, essentially in the interests of this subordination to U.S. domestic needs. The Grand Area was also to include western and southern Europe and the oil-producing regions of the Middle East; in fact, it was to include everything, if that were possible.

Q4. What does the author mean when he says, "position of hegemony that had few historical parallels"?

A) America had no good history to be remembered.
B) America would win the IInd World War to become the super power.
C) America would become one of the predominant countries, something which had not happened earlier.
D) America would emerge a class conscious social group, which no country had ever been before.

ANS: C


Q5. The passage supports the following statements except

A) a detailed planning was done for regions of the Grand Area.
B) America had always been a super power, even before the Second World War.
C) the Secretary of State was not part of the planning involved for the Grand Area.
D) Americas power lies in its ownership and management of the economy.

ANS: C



Q6. What led the planners to think of the Grand Area concept?

A) The sheer talent of managing their economy well.
B) To fulfil certain US needs.
C) The need for imperialism.
D) Their intuition about Americas rise after the Second World War.

ANS: B


Q7. What could be the most suitable title for the passage?

A) The Grand Area.
B) American Global Planning.
C) An Example of Anti-Imperialism.
D) The Making of the American Super Power.

ANS: B


DIRECTIONS for the question 8-9:  

In the following questions, each question has a statement followed by two conclusions. Taking the statement to be true, decide which of the given conclusions definitely follows from the given statement. Indicate your answer as 

1. if only I follows,
2. if only II follows
3. if neither I, nor II follows and
4. if both I and II follows.

Q8. Statements: The Supreme Court gave a judgement that the maintenance of old age parents is the responsibility of the married girls, if they do not have brothers.

Conclusions: 

I. Constitution is always interpreted to help oppressed people out.
II. Before the Supreme Court gave the verdict, a married girl must have denied to pay for the maintenance to her parents.


Q9. Ideas given by our ancestors that were once discarded as uneconomical and unavilable, turn out to be as functional and inevitable in present circumstances.

Conclusion:

I. In ancient period, ideas were considered either completely functional or totally infeasible.
II.Ideas cannot change from time to time.


DIRECTIONS for the question 10:  

In each question below is given statement followed by two assumptions numbered I and II. An assumption is something supposed or taken for granted. You have to consider the statement and the following assumptions and decide which of the assumptions is implicit in the statement. Mark answer

A. If only 1 assumption is implicit
B. If only assumption II is implicit
C. If neither I nor II is implicit and
D. If both I and II are implicit

Q10. Statement: 

"Use M Brand shoes. They are available in all sizes and last longer" - an advertisement in the newspaper A. 
Assumption I: Some people do not know about M brand shoes.
Assumption II: People generally prefer shoes which last longer.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop