Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Fanuc Robotics Questions with Answers

Posted on :26-04-2016

Q1. What is Artificial Intelligence Robotics?

ANS:

Artificial Intelligence Robotics covers all the material needed to understand the principles behind the AI approach to robotics and to program an artificially intelligent robot for applications involving sensing, navigation, planning, and uncertainty. 


Q2. Which of the following laws is Azimovs first and most important law of robotics?

a) robot actions must never result in damage to the robot
b) robots must never take actions harmful to humans
c) robots must follow the directions given by humans
d) robots must make business a greater profit
e) robots should be used to eliminate jobs of human workers

ANS: b) robots must never take actions harmful to humans


Q3.  Who is considered to be the father of artificial intelligence?

a) Fisher Ada
b) John McCarthy
c) Allen Newell
d) Alan Turning
e) None of the above

ANS: b


Q4. Programming a robot by physically moving it through the trajectory you want it to follow is called:

a) contact sensing control
b) continuous-path control
c) robot vision control
d) pick-and-place control
e) None of the above

ANS: B


Q5. Nils Nilsson headed a team at SRI that created a mobile robot named:

a) Robitics
b) Dedalus
c) Shakey
d) Vax
e) None of the above

ANS: C


Q6. What is the name for information sent from robot sensors to robot controllers?

a) temperature
b) pressure
c) feedback
d) signal
e) output

ANS: c) feedback

 
Q7. What is the name for the space inside which a robot unit operates?

a) environment
b) spatial base
c) danger zone
d) exclusion zone
e) work envelop

ANS: e) work envelop 

 
Q8. Which of the following terms refers to the rotational motion of a robot arm?

a) swivel
b) axle
c) retrograde
d) roll
e) yaw

ANS: d) roll


Q9. Which of the following terms IS NOT one of the five basic parts of a robot?

a) peripheral tools
b) end effectors
c) controller
d) drive
e) sensor

ANS: a) peripheral tools
 

Q10. Decision support programs are designed to help managers make:

a) budget projections
b) visual presentations
c) business decisions
d) vacation schedules
e) None of the above

ANS: c) business decisions

 
Q11. The number of moveable joints in the base, the arm, and the end effectors of the robot determines ………….. ?

a) degrees of freedom
b) payload capacity
c) operational limits
d) flexibility
e) cost

ANS: a) degrees of freedom


Q12. PROLOG is an AI programming language which solves problems with a form of symbolic logic known as predicate calculus. It was developed in 1972 at the University of Marseilles by a team of specialists. Can you name the person who headed this team?

a) Alain Colmerauer
b) Nicklaus Wirth
c) Seymour Papert
d) John McCarthy
e) None of the above

ANS: a) Alain Colmerauer


Q13. Which of the following places would be LEAST likely to include operational robots?

a) warehouse
b) factory
c) hospitals
d) private homes
e) chemical research laboratories

ANS: d) private homes


Q14. For a robot unit to be considered a functional industrial robot, typically, how many degrees of freedom would the robot have?

a) three
b) four
c) six
d) eight
e) ten

ANS: c) six

 
Q15. Which of the basic parts of a robot unit would include the computer circuitry that could be programmed to determine what the robot would do?

a) sensor
b) controller
c) arm
d) end effector
e) drive

ANS: b) controller


Q16. Which of the following terms refers to the use of compressed gasses to drive (power) the robot device?

a) pneumatic
b) hydraulic
c) piezo electric
d) photo sensitive
e) electric

ANS: a) pneumatic

 
Q17. The original LISP machines produced by both LMI and Symbolics were based on research performed at:

a) CMU
b) MIT
c) Stanford University
d) RAMD
e) None of the above

ANS: b) MIT
 

Q18. Which of the following statements concerning implementation of robotic systems is correct?

a) implementation of robots CAN save existing jobs
b) implementation of robots CAN create new jobs
c) robotics could prevent a business from closing
d) all of the mentioned
e) Only B and C are possible

ANS: d) all of the mentioned


Q19. Which of the following IS NOT one of the advantages associated with a robotics implementation program?

a) Low costs for hardware and software
b) Robots work continuously around the clock.
c) Quality of manufactured goods can be improved.
d) Reduced company cost for worker fringe benefits
e) Higher volume output of manufactured products

ANS: a) Low costs for hardware and software


Q20. With regard to the physics of power systems used operate robots, which statement or statements is most correct?

a) hydraulics involves the compression of liquids
b) hydraulics involves the compression of air
c) pneumatics involve the compression of air
d) chemical batteries produce AC power
e) All of the mentioned are basic principles of physics

ANS: c) pneumatics involve the compression of air


Q21. If a robot can alter its own trajectory in response to external conditions, it is considered to be:

a) intelligent
b) mobile
c) open loop
d) non-servo
e) None of the mentioned

ANS: a) intelligent


Q22. The number of ways in which a robot arm can move is known as:

a) Degrees of rotation.
b)  Degrees of freedom.
c) Degrees of arc.
d) Coordinate geometry.

ANS: 


Q23. A robot that has its own computer, and can work independently of other robots or computers, is called an:

a) Android.
b) Insect robot.
c) Automated guided vehicle.
d) Autonomous robot.

ANS: d


Q24. An automotive robot might best keep itself traveling down a specific lane of traffic by using:

a) Binaural hearing.
b) Epipolar navigation.
c) Edge detection.
d) A second-generation end effector.

ANS: c


Q25. A manipulator is also known as a:

a) Track drive.
b) Robot arm.
c) Vision system.
d) Robot controller.

ANS: b


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop