Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

ESSAR Arithmetic Paper - 03 Aug 2006 (CHENNAI)

Posted on :17-02-2016
ESSAR Placement Paper - 03 Aug 2006 (CHENNAI):-

Q1. The sum of a 2 digit number is equal to the difference between them. Find how many such numbers are possible?
 
ANS: 10


Q2. A circle of diameter 28 cm. If there is a rectangle of length 56 cm. What is the value of breadth whose areas are equal? 

ANS: Breadth = 44cm


Q3. One - fifth of two - third of a number is equal to 24. What is the number?


Q4. The length of a train is 200m and it crosses a platform of 75m in 15sec. Another train with a length of 180m which is on the opposite direction approaches it. How long it will take to cross the other?


Q5. The sum of a 2 digit number is equal to twice the difference between them. Find how many such numbers are possible?


Q6. A wheel rotates 18 revolutions in 4.5 sec. What are the revolutions of the wheel per minute? 

ANS: Revolutions = 240


Q7. Trishas monthly salary is 25% more than Krishnas salary but 25% less than Payals salary. Krishnas annual income is Rs. 1, 20, 000. What is the monthly income of Payal?


Q8. Sqrt (156.25) * Sqrt (14.25) = 35 * X what is the value of X? 

ANS: X = 1.25


Q9. 0.25% of 10 - 10% of 0.25 = 25% of 100 - 100% of X. What is X? 

ANS: X = 25


Q10. A + 8450 ÷ 650 = 13 + A. What is the value of A? 

ANS: A = 0


Q11. Ajith and Ajays age are in the ratio of 3:5. Two years hence, their age are in the ratio 7:11. What is Ajiths present age? 

ANS: Ajiths age = 12 years.


Q12. There is a seven consecutive odd numbers. What is the number greater than 6 and it is smaller than 6?


Q13. 252 x 253 =?  252 + 3


Q14. The sum of a number whose x-th is 45. What is the number? 


Q15. 1000.01 - 100.01 - 10.01 = X. what is X?
 
ANS: X = 889.99


Q16. Series: 5 5 7.5 15 37.5 112.5 339.75 X


Q17. Solve 30 - 0.05 *20 +10÷ 5 =?


Q18. Solve: 20% of 60% of a number is equal to 40% of 200. What is the number?


Q19. 100$8 - 2$39 = $319. What is $?



Technical:

Q20. Pick out the wrong statements:

a) The good fuel should have high calorific value
b) Ease in storing 
c) High ignition point
d) Low smoke and gases 

ANS: c


Q21. Hardness is the property of _________.


Q22. A square rod of 2cm x 2cm of which a force of 8800Kg is acting on it. What is the stress developed in it?

ANS: 2200 Kg/cm2


Q23. Which cycle has high efficiency?
 
ANS: Otto Cycle


Q24. Composition of Stainless steel ____.
 
ANS: Chromium, Nickel.


Q25. For a thermodynamic system, the COP is 5 and the heat supplied to the system is 1 KW. What is the work done?


Q26. The potential energy raised upwards ___________ the kinetic energy downwards. 

ANS: is equal to


Q27. Work done is Zero for which process? 

ANS: Constant Volume


Q28. Sudden reduction in barometer leads to ______.

ANS: Storm


Q29. Centipoise is the unit of ________. 

ANS: Dynamic Viscosity


Q30. The power of 2 - stroke engine varies from 4 - stroke engine by______. 

ANS: Twice


Q31. A good fuel should have ________ ignition point. 

ANS: Low


Q32. Property of the freezing agent is: 

ANS: Low boiling point and high melting point


Q33. GNATT chart shows___________.


Q34. Gears are commonly called with _______ .

ANS: Pitch Circle Diameter


Q35. A Rotary compressor depends on ___________.


Q36. Composition of Gun metal _____.


Q37. Gears are produced in mass production by ______. 

ANS: Hobbing


Q38. If heat supplied into the system is 30000 J/S and the power output is 9KW. What is the efficiency of system?  


Q39. A diesel engine, that is, slow speed engine follows which cycle? 

ANS: Diesel Cycle


Q40. Which is the high efficiency freezing agent? 

ANS: Freon 22



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop