Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

ESKO Written Test 2014

Posted on :19-02-2016

Q1. A merchant marks his goods up by 75% above his cost price. What is the maximum % discount that he can offer so that he ends up selling at no profit or loss?

a) 75%
b) 46.67%
c) 300%
d) 42.85%

ANS: d

Explanation: 

Let us assume that the cost price of the article = Rs.100
Therefore, the merchant would have marked it to Rs.100 + 75% of Rs.100 = 100 + 75 = 175.
Now, if he sells it at no profit or loss, he sells it at the cost price.i.e., he offers a discount of Rs.75 on his selling price of Rs.175.
Therefore, his % discount = (75/175) x 100= 42.85%


Q2. A father tells his son, I was of your present age when you were born. If the father is 36 now, how old was the boy 5 years back?

a) 13
b) 15
c) 17
d) 20

ANS: a

Explanation: 

Let the fathers age be x and the sons age be y. Then, x-y = y or x = 2y
Now, x = 36. So, 2y = 36 or y = 18.
Therefore sons present age = 18 years.
So, sons age 5 years ago = 13 years.


Q3. Two pipes can fill the cistern in 10hr and 12 hr respectively, while the third empty it in 20hr. If all pipes are opened simultaneously, then the cistern will be filled in

a) 7.5 hr
b) 8 hr
c) 8.5 hr
d) 10 hr

ANS: a

Explanation: 

Work done by all the tanks working together in 1 hour.
=> 1/10 + 1/12 – 1/20 = 2/15
Hence, tank will be filled in 15/2 = 7.5 hour


Q4. How many digits will be there to the right of the decimal point in the product of 95.75 and .02554?

a) 5
b) 6
c) 7
d) none of these

ANS: b

Explanation: 
 
Sum of decimal places = 7.
Since the last digit to the extreme right will be zero (since 5 x 4 = 20), so there will be 6 significant digits to the right of the decimal point


Q5. Look at this series: 1000, 200, 40, …. What number should come next?

a) 8
b) 10
c) 15
d) 20

ANS: a

Explanation: 

This is a simple division series. Each number is divided by 5.


Q6. The edge of a cuboid  are in the ratio 1 : 2 : 3 and its surface area is 88 cm2. The volume of the cuboid is:

a) 24 cm3
b) 48 cm3
c) 64 cm3
d) 120 cm3

ANS: b

Explanation: 

Let the dimensions of the cuboid be x, 2x and 3x.
Then, 2(x*2x + 2x*3x + x*3x) = 88
= 2x2 + 6x2 + 3x2 = 44 = 11x2 = 44  = x2  = 4 = x = 2.
Therefore volume of the cuboid = (2*4*6) cm3  = 48 cm3


Q7. Pointing out to a lady, Rajan said, She is the daughter of the woman who is the mother of the husband of my mother. Who is the lady to Rajan?

a) Aunt
b) Grand daughter
c) Daughter
d) Sister

ANS: a 

Explanation: 

Mothers husband - Father: Fathers mother - Grandmother: Grandmothers daughter - Fathers sister: Fathers sister - Aunt. So, the lady is Rajans Aunt. Hence, the answer is A


Q8. A train left station at A hour B minutes. It reached station Y at B hour C minutes on the same day, after travelling C hours A minutes (clock shows time from 0 hours to 24 hours). Number of possible value of A is?

a) 0
b) 1
c) 2
d) 3

ANS: a 

Explanation: 

A hours + C ours = B hours ....(i)
A, C and B cannot have values greater than or equal to 24
B minutes + A minutes = C minutes ....(ii)
Looking at two equation, we get no value of A satisfies both equation


Q9. The total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of their ages three years ago?

a) 71
b) 72
c) 74
d) 77

ANS: a


Q10. Look at this series: 80, 10, 70, 15, 60, … What number should come next?

a) 20
b) 25
c) 30
d) 50

ANS: a

Explanation: 
 
This is an alternating addition and subtraction series. In the first pattern, 10 is subtracted from each number to arrive at the next. In the second, 5 is added to each number to arrive at the next


Q11. Read the following  information carefully and answer the questions that follow :

A + B means A is the son of B; 
A - B means A is the wife of B; 
A*B means A is the brother of B; 
A/B means A is the mother of B and 
A = B means A is the sister of B.

What does P + R - Q mean?

a) Q is the father of P
b) Q is the son of P
c) Q is the uncle of P
d) Q is the brother of P

ANS: a 

Explanation: 

Clearly , P + R Q means P is the son of R who is the wife of Q i.e. Q is the father of P.


Q12. May 6, 1993 was Thursday. What day of the week was on May 6, 1992?

a) Saturday
b) Tuesday
c) Wednesday
d) Friday

ANS: b

Explanation: 

1992 being a leap year, it has 2 odd days.
So, the day on May, 1993 is 2 days beyond the day on May 6, 1992.
But, on May 6, 1993 it was Thursday.
So, on May 6, 1992 it was Tuesday.


Q13. Sakshi can do a piece of work in 20 days. Tanya is 25% more efficient than Sakshi. The number of days taken by Tanya to do the same piece of work is:

a) 15
b) 16
c) 18
d) 25

ANS: b

Explanation: 

Ratio of times taken by Sakshi and Tanya = 125:100 = 5:4.
Suppose Tanya takes x days to do the work.
5 : 4 :: 20 : x ? x =(4 x 20)/5
? x = 16 days
Hence, Tanya takes 16 days to complete the work.


Q14. A boat can travel with a speed of 13 km / hr in still water. If the speed of the stream is 4 km / hr. find the time taken by the boat to go 68 km downstream?

a)  2 hours
b)  3 hours
c)  4 hours
d)  5 hours

ANS: c

Explanation: 

Speed Downstream= (13 + 4) km/hr= 17 km/hr.
Time taken to travel 68 km downstream  =(68 / 17)hrs = 4 hrs.


Q15. Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:

a) 39, 30
b) 41, 32
c) 42, 33
d) 43, 34

ANS: c

Explanation: 

Let their marks be (x + 9) and x.
Then, x + 9 = (56/100)(x + 9 + x)
25(x + 9) = 14(2x + 9)
3x = 99
x = 33
So, their marks are 42 and 33.



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop