Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Ericsson Interview Puzzle With Answer

Posted on :24-02-2016
Ericsson Interview Puzzle:-

Q1. A ship went on a voyage after 180 miles a plane started with 10 times speed that of the ship. Find the distance when they meet from starting point. 

ANS: 200 miles.

Explanation:

180 + (x/10) = x 
x = 20 
180+20=200miles.


Q2. Light glows for every 13 seconds. How many times did it between 1:57:58 and 3:20:47 am?

ANS: 383 + 1 = 384


Q3. Three friends divided some bullets equally. After all of them shot 4 bullets the total number of remaining bullets is equal to that of one has after division. Find the original number divided. 

ANS: 18 2

Explanation:

x x x 
x-4 x-4 x-4 
3x-12 = x 
x= 6 
so answer is 18 2 marks.


Q4. A person spending out 1/3 for cloths, 1/5 of the remaining for food and 1/4 of the remaining for travelled is left with Rs 100/- . How he had in the beginning?

ANS: RS 250/-


Q5. In a tournament there are 20 flag poles equidistant from each other. Each runner starts from the first flag. In 24 sec the runner reaches the 12th flag. How much it will take him to complete the 20th flag? 

ANS: (24/11)*19


Q6. 1000000000 can be written as a product of two factors neither of them containing zeros.

ANS: 2 power 9 x 5 power 9


Q7. You have 5 jars of pills. Each pill weighs 10 gram, except for contaminated pills contained in one jar, where each pill weighs 9 gm. Given a scale, how could you tell which jar had the contaminated pills in just one measurement? 

ANS: 1. Mark the jars with numbers 1, 2, 3, 4, and 5. 
2. Take 1 pill from jar 1, take 2 pills from jar 2, take 3 pills from jar 3, take 4 pills from jar 4 and take 5 pills from jar 5. 
3. Put all of them on the scale at once and take the measurement. 
4. Now, subtract the measurement from 150 ( 1*10 + 2*10 + 3*10 + 4*10 + 5*10) 
5. The result will give you the jar number which has contaminated pill.


Q8. At 6 -o clock, clock ticks 6 times. The time between first and last ticks was 30 sec. How much time it takes at 12 -o clock? 

ANS: 66 sec


Q9. A beggar collects cigarette stubs and makes one full cigarette with every 7 stubs. Once he gets 49 stubs. How many cigarettes can he smoke totally?

ANS: 8


Q10. There N stations on a railroad. After adding x stations 46 additional tickets have to be printed. Find N and X. 

ANS: let N(N-1) = t; 
(N+x)(N+x-1) = t+46; 
trail and error method x=2 and N=11.


Q11. You have to draw 3 concentric circles with a line passing through their center without lifting hand. 

ANS: Start the line complete one circle move inside circles along the line and then draw second circle. Like wise rest.


Q12. Given a rectangular (cuboidal for the puritans) cake with a rectangular piece removed (any size or orientation), how would you cut the remainder of the cake into two equal halves with one straight cut of a knife? 

ANS: Join the centers of the original and the removed rectangle. It works for cuboids too! BTW, I have been getting many questions asking why a horizontal slice across the middle will not do. Please note the any size or orientation in the question! Do not get boxed in by the way you cut your birthday cake. Think out of the box.


Q13. There are three people A, B, C. Liars are of same type and Truth speaking people are of same type. Find out who is speaking truth and who is speaking false from the following statements: 
a) A says: B is a liar.
b) B says: A and C are of same type.

ANS: lets assume A is speaking truth. It means B is a liar then it means A and C are not of same type.


Q14. There are 9 coins. 8 are of 1 gm and 1 is of 2 grams. How will you find out the heavier coin in minimum number of weighing and how many weighing it will need? 

ANS: 2 weighing (Divide the number of coins into 3 parts at each weighing)


Q15. A rectangular paper is there. At a corner a rectangular size paper is taken from it. Now you have to cut the remaining paper into two equal halves.

ANS: Try it on the paper. You must fold the part that has complete paper and select half of it and then fold the part that cut and selects half of it and then cut along the folding.


Q16. In a race, you drove 1st lap with 40 kmph and in the second lap at what speed you must drive so that your average speed must be 80 kmph.

ANS: Its impossible! If you drove the first lap in 40 kmph, its impossible that the average speed of both the laps is 80 kmph.
for eg. consider one lap distance = 80 km.
time req. to cover 1 lap = 80 km/40 kmph = 2 hrs.
If the avg. speed is 80 kmph, then the total time would have taken = 160 kms/80 kmph = 2 hrs.
Same is the case with any other distance you consider. So the average to be 80 kmph is impossible.


Q17. If a bear walks one mile south, turns left and walks one mile to the east and then turns left again and walks one mile north and arrives at its original position, what is the color of the bear. 

ANS: The color of the bear is trivial. The possible solutions to it are interesting. In addition to the trivial north pole, there are additional circles near south pole. 


Q18. You are given a cake; one of its corner is broken. How will you cut the rest into two equal parts?

ANS: Slice the cake


Q19. How will you measure height of building when you are at the top of the building and if you have stone with you?

ANS: Drop the stone and find the time taken for the stone to reach the ground. Find height using the formula
s = a + gt (s = height, a= initial velocity=0, g=9.8m/s, t = time taken)


Q20. You are given two candles of equal size, which can burn 1 hour each. You have to measure 90 minutes with these candles. (There is no scale or clock). Also you are given a lighter.

ANS: 1. First light up the two ends of the 1st candle. When it will burn out light up one end of the second candle. (30+60=90)


Q21. You are a landscape designer and your boss asked you to design a landscape such that you should place 4 trees equidistance from each other.
(Distance from each tree to the other must be same)

ANS: Only 3 points can be equidistant from each other. But if u place points in the shape of a pyramid then it is possible


Q22. If one tyre of a car suddenly gets stolen and after sometime u find the tyre without the screws how will you make your journey complete?

ANS: Open 3 screws, 1 from each tyre and fix the tyre.


Q23. How will you recognize the magnet & magnetic material & non-magnetic material? 

ANS: Drag one piece of material over another. There is no attractive force in the middle portion of the magnet. OR
Get a piece of thread and tie up with the one bar and check for poles. If it iron bar then it moves freely and if it is magnetic bar then it fix in one direction according to poles.


Q24. What is the height of room if after entering the room with a watch your head strikes a hanging bulb?

ANS: Oscillate the hanging bulb. Calculate the time period for one complete oscillation by Simple Harmonic Motion (SHM) of the handing bulb. Put it in the formula T=2 * 3.14 * (L/G)^1/2 L will be the length of the hanging thread.
Add the L with your height to get the height of the room.


Q25. How can you measure a room height using a thermometer?

ANS: Temp varies with height. But its dependent on various other factors like humidity, wind etc.



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop