Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Ericsson Quantitative Ability

Posted on :24-02-2016
Ericsson Aptitude Paper:-

Q1. In a triangle ABC, the lengths of the sides AB and AC equal 17.5 cm and 9 cm respectively. Let D be a point on the line segment BC such that AD is perpendicular to BC. If AD = 3 cm, then what is the radius (in cm) of the circle circumscribing the triangle ABC?

a) 17.05
b) 27.85
c) 22.45
d) 32.25
e) 26.25


Q2. Rahim plans to drive from city A to station C, at the speed of 70 km per hour, to catch a train arriving there from B. He must reach C at least 15 minutes before the arrival of the train. The train leaves B, located 500 km south of A, at 8:00 am and travels at a speed of 50 km per hour. It is known that C is located between west and northwest of B, with BC at 60 degree to AB. Also, C is located between south and southwest of A with AC at 30 degree to AB. The latest time by which Rahim must leave A and still catch the train is closest to

a) 6:15 am
b) 6:30 am
c) 6:45 am
d) 7:00 am
e) 7:15 am


Q3. What is a percent of b divided by b percent of a?

a) a  
b) b  
c) 1  
d) 10  
e) 100


Q4. The sum of any seven consecutive numbers is divisible by

a) 2  
b) 7  
c) 3  
d) 11
 

Q5. Which of the following is larger than 3/5?

a) 1/2  
b) 39/50  
c) 7/25  
d) 3/10 
e) 59/100


Directions for Q 6 - 11:- Find the next term in the series:

Q6. 1, 8, 9, 64, 25,---

ANS: 216

Q7. 5,9,16,29,54,---

ANS: 103

Q8. 6, 24, 60,120, 210,----

ANS: 336

Q9. 71,76,69,74,67,72,---

ANS: 67

Q10. 0, 5, 8, 17,---

ANS: 24

Q11. 8,24,12,36,18,54,---

ANS: 27


Directions for Questions 12 and 13:
Let f(x) = ax2 + bx + c, where a, b and c are certain constants and a > 0. It is known that f (5) = 3f (2) and that 3 is a root of f(x) = 0.

Q12. What is the value of a + b + c?

a) 9
b) 14
c) 13
d) 37
e) cannot be determined
 

Q13. What is the other root of f(x) = 0?

a) 7
b) 4
c) 2
d) 6
e) cannot be determined


Q14. Neelam rides her bicycle from her house at A to her club at C, via B taking the shortest path. Then the number of possible shortest paths that she can choose is

a) 1170
b) 630
c) 792
d) 1200
e) 936


Q15. Three consecutive positive integers are raised to the first, second and third powers respectively and then added. The sum so obtained is a perfect square whose square root equals the total of the three original integers. Which of the following best describes the minimum, say m, of these three integers?

a) 1 < m < 3
b) 4 < m < 6
c) 7 < m < 9
d) 10 < m < 12
e) 13 < m < 15


Q16. The number of common terms in the two sequences 17, 21, 25, ---- , 417 and 16, 21, 26, ---- , 466 is

a) 78
b) 19
c) 20
d) 77
e) 22


Q17. What are the last two digits of 72008?

a) 21
b) 61
c) 01
d) 41
e) 81


Q18. How many integers, greater than 999 but not greater than 4000, can be formed with the digits 0, 1, 2, 3 and 4, if repetition of digits is allowed? 

a) 499 
b) 500 
c) 375 
d) 376 
e) 501 

What is the number of distinct terms in the expansion of (a+b+c) = 20?

a) 231
b) 253
c) 242
d) 210
e) 228


Q19. The integers 1, 2, -----, 40 are written on a blackboard. The following operation is then repeated 39 times: In each repetition, any two numbers, say a and b, currently on the blackboard are erased and a new number a + b = 1 is written. What will be the number left on the board at the end?

a) 820
b) 821
c) 781
d) 819
e) 780


Q20. Suppose, the speed of any positive integer n is defined as follows:
speed(n) = n, if n < 10
speed(n) = speed(s(n)), otherwise,
where s(n) indicates the sum of digits of n. For example,
speed(7) = 7, speed(248) = speed(2 + 4 + 8) = speed(14) = speed(1 + 4) = speed(5) = 5 etc.
How many positive integers n, such that n < 500, will have speed(n) = 9?

a) 39
b) 72
c) 81
d) 108
e) 55


Q21. Consider obtuse-angled triangles with sides 8 cm, 15 cm and x cm. If x is an integer, then how many such triangles exist?

a) 5
b) 21
c) 10
d) 15
e) 14


Directions for questions 22 to 23:
Let A1, A2,... A n be the n points on the straight-line y = px + q. The coordinates of Ak is (xk, yk), where k = 1, 2, ... n such that x1, x2, ... xn are in arithmetic progression. The coordinates of A2 is (2, -2) and A24 is (68, 31).

Q22. The number of point(s) satisfying the above mentioned characteristics and not in the first quadrant is/are

a) 1
b) 2
c) 3
d) 7
e) None of the above


Q23. The y-ordinates of A8 is

a) 13
b) 10
c) 7
d) 5.5
e) None of the above


Q24. There are seventy clerks working in a company, of which 30 are females. Also, 30 clerks are married; 24 clerks are above 25 years of age; 19 married clerks are above 25 years, of which 7 are males; 12 males are above 25 years of age; and 15 males are married. How many bachelor girls are there and how many of these are above 25?


Q25. What is the sum of the first 25 natural odd numbers?

ANS: 625


Q26. I drove 60 km at 30 kmph and then an additional 60 km at 50 kmph. Compute my average speed over my 120 km.

ANS: 37  1/2


Q27. A rectangular plate with length 8 inches, breadth 11 inches and thickness 2 inches is available. What is the length of the circular rod with diameter 8 inches and equal to the volume of the rectangular plate?

ANS: 3.5 inches


Q28. A cylindrical container has a radius of eight inches with a height of three inches. Compute how many inches should be added to either the radius or height to give the same increase in volume?

ANS: 16/3 inches


Q29. If time at this moment is 9 P.M., what will be the time 23999999992 hours later?

ANS: 1 P.M.


Q30. Divide 45 into four parts such that when 2 is added to the first part, 2 is subtracted from the second part, 2 is multiplied by the third part and the fourth part is divided by two, all result in the same number.

ANS: 8, 12, 5, 20


Q31. Out of 80 coins, one is counterfeit. What is the minimum number of weighing needed to find out the counterfeit coin?

ANS: 4


Q32. What is the number of zeros at the end of the product of the numbers from 1 to 100?

ANS: 127


Q33. What is the sum of all numbers between 100 and 1000 which are divisible by 14?

ANS: 35392


Q34. Diophantus passed one sixth of his life in childhood, one twelfth in youth, and one seventh more as a bachelor; five years after his marriage a son was born who died four years before his father at half his final age. How old is Diophantus?

ANS: 84 years


Q35. How big will an angle of one and a half degree look through a glass that magnifies things three times?

ANS: 1 1/2 degrees


Q36. A fast typist can type some matter in 2 hours and a slow typist can type the same in 3 hours. If both type combinedly, in how much time will they finish?

ANS: 1 hr 12 min


Q37. If s(a) denotes square root of a, find the value of s(12+s(12+s(12+ ...... upto infinity.

ANS: 4


Q38. With just six weights and a balance scale, you can weigh any unit number of kgs from 1 to 364. What could be the six weights?

ANS: 1, 3, 9, 27, 81, 243


Q39. Gavaskars average in his first 50 innings was 50. After the 51st innings, his average was 51. How many runs did he score in his 51st innings?

ANS: 101


Q40. The length of the side of a square is represented by x+2. The length of the side of an equilateral triangle is 2x. If the square and the equilateral triangle have equal perimeter, then the value of x is _______.


Q41. If point P is on line segment AB, then which of the following is always true?

a) AP = PB 
b) AP > PB 
c) PB > AP 
d) AB > AP 
e) AB > AP + PB


Q42. A man bought a horse and a cart. If he sold the horse at 10 % loss and the cart at 20 % gain, he would not lose anything; but if he sold the horse at 5% loss and the cart at 5% gain, he would lose Rs. 10 in the bargain. The amount paid by him was Rs._______ for the horse and Rs.________ for the cart.


Q43. It was calculated that 75 men could complete a piece of work in 20 days. When work was scheduled to commence, it was found necessary to send 25 men to another project. How much longer will it take to complete the work?


Q44. A man was engaged on a job for 30 days on the condition that he would get a wage of Rs. 10 for the day he works, but he have to pay a fine of Rs. 2 for each day of his absence. If he gets Rs. 216 at the end, he was absent for work for ...... days.


Q45. A student divided a number by 2/3 when he required to multiply by 3/2. Calculate the percentage of error in his result.


Q46. A contractor agreeing to finish a work in 150 days, employed 75 men each working 8 hours daily. After 90 days, only 2/7 of the work was completed. Increasing the number of men by ________ each working now for 10 hours daily, the work can be completed in time.


Q47. A dishonest shopkeeper professes to sell pulses at the cost price, but he uses a false weight of 950gm for a kg. His gain is ----- %.


Q48. A software engineer has the capability of thinking 100 lines of code in five minutes and can type 100 lines of code in 10 minutes. He takes a break for five minutes after every ten minutes. How many lines of codes will he complete typing after an hour?


Q49. If a light flashes every 6 seconds, how many times will it flash in 3/4 of an hour?


Q50. It takes Mr. Karthik Y hours to complete typing a manuscript. After 2 hours, he was called away. What fractional part of the assignment was left incomplete?


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop