Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Emphasis Technical Questions 2015

Posted on :09-02-2016

Mphasis selection procedure and test pattern Mpahsis latest recruitment overview and Mphasis technical questions

Q1) What is new ?

Q2) What is difference between new and malloc?

Q3) What is difference between link list and array?

Q4) How many normal forms we have?

Q5) What is cursor?

Q6) What is spiral model?

Q7) What are various phases of sdlc?

Q8) What is the time complexity of following C code

Q9) Name some protocols 

Q10) In unix profile contains

ANS: Start up program

Q11) Tell difference between c and c++? 

Q12. If in a circular queue, front and rear are at adjacent location then this is the condition for (overflow).

Q13. If address location is not allotted, malloc function returns (null pointer).

Q14. Notation for calloc is (p=(ptr *)calloc(10,6)).

Q15. Which of them returns a null pointer (malloc)?

Q16.  Stack work on the basis of (LIFO).

Q17. An array is a (Collection of similar elements stored at adjacent memory location).

Q18.  First element of a tree is (Root).

 Main()
{ int a=5;
printf(a%d,a);
main();
getch();
}

( No output).

Q19. What is memory management.?

Q20. What is 8085, 8086?

Q21.  Difference between 8085, 8086?

Q22. What is segmentation of memory and others questions?

Q23.  Which of the following is efficient sorting algorithm.

1) Heap sort
2) Bubble sort
3) Selection sort
4) Quick sort

Q24. The following code consist of some error what is the error.

Q25. What is recursion?

Q26. Write a program to swap two variable with ought using third variable...

Q27. What is constructor, destructor....etc?

Q28. How is linked list implemented

ANS: By referential structures

Q29. What is meant by functional dependency

Q30.  What is a semaphore

ANS: A method synchronization of multiple processes

Q31. What is the precedence order from high to low ,of the symbols ( ) ++ /

ANS: ( ) , ++, /

Q32.  Preorder of A*(B+C)/D-G

ANS: *+ABC/-DG

Q33.  B-tree (failure nodes at same level)

Q34. Dense index (index record appears for every search -key in file)

Q35. What is the efficiency of merge sort

ANS: O(n log n)

Q36.  Program on swapping ( 10,5 )was given (candidate cannot recollect)

Q37. Which of the following sorting algorithm has average sorting behavior -- Bubble sort, merge sort, heap sort, exchange sort

ANS: Heap sort

Q38. In binary search tree which traversal is used for getting ascending order values--Inorder, post order, preorder

ANS: In order

Q39. What are device drivers used for

ANS: To  provide software for enabling the hardware

Q40.  Irrevalent to unix command (getty)

Q41. What is fork command in unix

ANS: System call used to create process

Q42. What is make command in Unix

ANS: Used for creation of more than one file

Q43. In unix .profile contains

ANS: Start up program

Q44. In unix echo is used for

Q45.  What is meant by polymorphism

ANS: Redfinition of a base class method in a derived class

Q46 .What is the essential feature of inheritance

ANS: All properties of existing class are derived

Q47 . What does the protocol FTP do

ANS: Transfer a file b/w stations with user authentification

Q48 . In the transport layer, TCP is what type of protocol

ANS: Connection oriented

Q49 . Why is a gateway used

ANS: To connect incompatible networks


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop