Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Emphasis Written Test Paper 2014

Posted on :30-01-2016
Q1. In a class composed of x girls and y boys what part of the class is composed of Girls

A. y/(x + y)
B. x/xy
C. x/(x + y)
D. y/xy

ANS: C

Q2. What is the maximum number of half-pint bottles of cream that can be filled with a 4-gallon can of cream(2 pt.=1 qt. and 4 qt.=1 gal)

A. 16
B. 24
C. 30
D. 64

ANS: D

Q3. If the operation,^ is defined by the equation x ^ y = 2x + y,what is the value of a in 2 ^ a = a ^ 3

A. 0
B. 1
C. -1
D. 4

ANS: B

Q4. A coffee shop blends 2 kinds of coffee,putting in 2 parts of a 33p. a gm. grade to 1 part of a 24p. a gm.If the mixture is changed to 1 part of the 33p. a gm. to 2 parts of the less expensive grade,how much will the shop save in blending 100 gms.

A. Rs.90
B. Rs.1.00
C. Rs.3.00
D. Rs.8.00

ANS: C

Q5. There are 200 questions on a 3 hr examination.Among these questions are 50 mathematics problems.It is suggested that twice as much time be spent on each maths problem as for each other question.How many minutes should be spent on mathematics problems

A. 36
B. 72
C. 60
D. 100

ANS:  B

Q6. In a group of 15,7 have studied Latin, 8 have studied Greek, and 3 have not studied either.How many of these studied both Latin and Greek

A. 0
B. 3
C. 4
D. 5

ANS: B

Q7. If 13 = 13w/(1-w) ,then (2w)2 =

A. 1/4
B. 1/2
C. 1
D. 2

ANS: C

Q8. If a and b are positive integers and (a-b)/3.5 = 4/7, then

A. b < a
B. b > a
C. b = a
D. b >= a

ANS: A

Q9. In june a baseball team that played 60 games had won 30% of its game played. After a phenomenal winning streak this team raised its average to 50% .How many games must the team have won in a row to attain this average?

A. 12
B. 20
C. 24
D. 30

ANS: C

Q10. M men agree to purchase a gift for Rs. D. If three men drop out how much more will each have to contribute towards the purchase of the gift/

A. D/(M-3)
B. MD/3
C. M/(D-3)
D. 3D/(M2-3M)

ANS: D

Q11. A company contracts to paint 3 houses. Mr.Brown can paint a house in 6 days while Mr.Black would take 8 days and Mr.Blue 12 days. After 8 days Mr.Brown goes on vacation and Mr. Black begins to work for a period of 6 days. How many days will it take Mr.Blue to complete the contract?

A. 7
B. 8
C. 11
D. 12

ANS: C

Q12. 2 hours after a freight train leaves Delhi a passenger train leaves the same station travelling in the same direction at an average speed of 16 km/hr. After travelling 4 hrs the passenger train overtakes the freight train. The average speed of the freight train was?

A. 30
B. 40
C. 58
D. 60

ANS: B

Q13. If 9x-3y=12 and 3x-5y=7 then 6x-2y = ?

A. -5
B. 4
C. 2
D. 8

ANS: D


ANALYTICAL ABILITY:-

Q1. If A is to be moved as one of the bookeepers, which of the following cannot be a possible working unit.

A. ABDEH
B. ABDGH
C. ABEFH
D. ABEGH

ANS: B

Q2. If C and F are moved to the new office, how many combinations are possible

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

ANS: A

Q3. If C is sent to the new office,which member of the staff cannot go with C

A. B
B. D
C. F
D. G

ANS: B

Q4. Under the guidelines developed, which of the following must go to the new office

A. B
B. D
C. E
D. G

ANS: A

Q5. If D goes to the new office,which of the following is/are true

I. C cannot go
II. A cannot go
III. H must also go

A.I only
B.II only
C.I and II only
D.I and III only

ANS: D

Q6. At the first interview the following candidates appear A,B,D.Which of the following combinations can be called for the interview to be held next week.

A. BCD
B. CDE
C. ABE
D. ABC

ANS: B

Q7. Which of the following is a possible sequence of combinations for interviews in 2 successive weeks

A. ABC;BDE
B. ABD;ABE
C. ADE;ABC
D. BDE;ACD

ANS: C

Q8. If A ,B and D appear for the interview and D is called for additional interview the following week, which 2 candidates may be asked to appear with D?

I. A
II B
III.C
IV.E

A.I and II
B.I and III only
C.II and III only
D.III and IV only

ANS: D

Q9. Which of the following correctly state(s) the procedure followed by the search committee .After the second interview all applicants have appeared at least once
II.The committee sees each applicant a second time
III.If a third session,it is possible for all applicants to appear at least twice

A.I only
B.II only
C.III only
D.Both I and II

ANS: A

Q10. 1. A brown female could have had
I. A grandfather born Red
II. A grandmother born Red
III Two grandfathers born Brown

(A) I only
(B) III only
(C)I, II and III
(D) I and II only

ANS: D

Q11. A male born into the brown group may have

(A) An uncle in either group
(B) A brown daughter
(C)A brown son
(D) A son-in-law born into red group

ANS:  A

Q12. Which of the following is not permitted under the rules as stated.

A. A brown male marrying his fathers sister
B. A red female marrying her mothers brother
C.A widower marrying his wifes sister
D. A widow marrying her divorced daughters ex-husband

ANS: B

Q13. If widowers and divorced males retained their group they had upon marrying which of the following would be permissible (Assume that no previous marriage occurred)

(A) A woman marrying her dead sisters husband
(B) A woman marrying her divorced daughters ex-husband
(C) A widower marrying his brothers daughter
(D) A woman marrying her mothers brother who is a widower.

ANS: D

The office staff of XYZ corporation presently consists of three book Keepers--A, B, C and 5 secretaries D, E, F, G, H. The management is planning to open a new office in another city using 2 book Keepers and 3 secretaries of the present staff . To do so they plan to seperate certain individuals who dont function well together. The following guidelines were established to set up the new office

I. Bookeepers A and C are constantly finding fault with one another and should not be sent together to the new office as a team
II. C and E function well alone but not as a team , they should be seperated
III. D and G have not been on speaking terms and shouldnot go together
IV Since D and F have been competing for promotion they shouldnot be a team

Q14.If A is to be moved as one of the bookeepers, which of the following cannot be a possible working unit.

A.ABDEH
B.ABDGH
C.ABEFH
D.ABEGH

ANS: B

Q15. If C and F are moved to the new office, how many combinations are possible

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

ANS: A

Q16.If C is sent to the new office, which member of the staff cannot go with C

A. B
B. D
C. F
D. G

ANS: B

Q17. Under the guidelines developed,which of the following must go to the new office

A. B
B. D
C. E
D. G

ANS: A

Q18. If D goes to the new office,which of the following is/are true

I.C cannot go
II.A cannot go
III.H must also go

A.I only
B.II only
C.I and II only
D.I and III only

ANS: D


After months of talent searching for an administrative assistant to the president of the college the field of applicants has been narrowed down to 5--A, B, C, D, E .It was announced that the finalist would be chosen after a series of all-day group personal interviews were held.The examining committee agreed upon the following procedure

I.The interviews will be held once a week
II.3 candidates will appear at any all-day interview session
III.Each candidate will appear at least once
IV.If it becomes necessary to call applicants for additonal interviews, no more 1 such applicant should be asked to appear the next week
V.Because of a detail in the written applications,it was agreed that whenever candidate B appears, A should also be present.
VI.Because of travel difficulties it was agreed that C will appear for only 1 interview.

A certain city is served by subway lines A,B and C and numbers 1 2 and 3 When it snows , morning service on B is delayed When it rains or snows , service on A, 2 and 3 are delayed both in the morning and afternoon When temp. falls below 30 degrees farenheit afternoon service is cancelled in either the A line or the 3 line, but not both. When the temperature rises over 90 degrees farenheit, the afternoon service is cancelled in either the line C or the 3 line but not both. When the service on the A line is delayed or cancelled, service on the C line which connects the A line, is delayed. When service on the 3 line is cancelled, service on the B line which connects the 3 line is delayed.

Q19. On Jan 10th, with the temperature at 15 degree farenheit, it snows all day. On how many lines will service be affected, including both morning and afternoon.

A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

ANS: D

Q20. On Aug 15th with the temperature at 97 degrees farenheit it begins to rain at 1PM. What is the minimum number of lines on which service will be affected?

(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 5

ANS: C

Q21. On which of the following occasions would service be on the greatest number of lines disrupted.

(A) A snowy afternoon with the temperature at 45 degree farenheit
(B) A snowy morning with the temperature at 45 degree farenheit
(C) A rainy afternoon with the temperature at 45 degree farenheit
(D) A rainy afternoon with the temperature at 95 degree farenheit

ANS: B



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop