Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

ELICO Aptitude Questions with Answers 8th September 2012

Posted on :07-04-2016

Q1. If Sqrt (2n) = 64, then the value of n is

A. 2
B. 4
C. 6
D. 12

ANS: D

Explanation:

Given,Sqrt (2n) = 64
⇒ (2n)1/2 = 26
⇒ (2)n/2 = 26
⇒n/2= 6
= 12


Q2. Q is as much younger than R as he is older than T. If the sum of the ages of R and T is 50 years, what is definitely the difference between R and Qs age?

A. 1 year
B. 2 years
C. 25 years
D. Data inadequate
E. None of these

ANS: D

Explanation:

Q = T. ⇒ EX:R - Q = R- T
R + Q = 50. ⇒ Also, R + T = 50
So, (R - Q) cannot be determined.


Q3. January 1, 2004 was a Thursday, what day of the week lies on Jan 2005?

A. Monday
B. Thursday
C. Saturday
D. Sunday

ANS: C

Explanation:

The year 2004 being a leap year, has 2 odd days.
So, first day of 2005 will be 2 days beyond Thursday and so it will be Saturday.


Q4. 125, 126, 124, 127, 123, ?

A. 126
B. 129
C. 123
D. 128

ANS: D

Explanation:

The sequence is +1 -2 +3 -4 +5.
So, 123 + 5 = 128.


Q5. PIGEON: PEACE : : WHITE FLAG: ?

A. Enmity
B. Victory
C. Surrender
D. War

ANS: C

Explanation:
 
Pigeon is the symbol of peace and white flag is the symbol of surrender.


Q6. Three candidates contested an election and received 1136, 7636 and 11628 votes respectively. What percentage of the total votes did the winning candidate get?

A. 57%
B. 60%
C. 65%
D. 90%

ANS: A

Explanation:

Total number of votes polled = (1136 + 7636 + 11628) = 20400.
∴ Required percentage = (11628/ 20400) x 100% = 57%


Q7. Railways fares of 1st, 2nd and 3rd classes between two stations were in the ratio of 8: 6: 3. The fares of 1st and 2nd class were subsequently reduced by 1/6 and 1/12 respectively. If during a year, the ratio between passenger of 1st, 2nd and 3rd classes was 9: 12: 26 and total amount collected by the sale of tickets was Rs 1088, then find the collection from the passengers of 1st class.

A. Rs 260
B. Rs 280
C. Rs 300
D. Rs 320

ANS: D

Explanation:

New ratio of fares (1st, 2nd and 3rd) = 8 x 1/5:6 x11/12:3 x 1 = 40 : 33 : 18
Ratio of passengers = 9 : 12 : 26
Ratio of amount collected = 40 x 9 : 12 x 33 : 26 x 18= 90 : 99 : 117
Amount collected from 1st class fares = (90/306) x 1088 = Rs 320


Q8. The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years. What is the age of the youngest child?

A. 4 years
B. 8 years
C. 10 years
D. None of these

ANS: A

Explanation:

Let the ages of children be x, (x + 3), (x + 6), (x + 9) and (x + 12) years.
Then, x + (x + 3) + (x + 6) + (x + 9) + (x + 12) = 50
5x = 20 ⇒
x = 4 ⇒
Age of the youngest child = x = 4 years. 


Q9. Ramans salary was decreased by 50% and subsequently increased by 50%. How much percent does he loss?

A. Rs. 25
B. Rs. 50
C. Rs. 75
D. Rs. 85

ANS: C

Explanation:

Let the original salary = Rs. 100.
New final salary = 150% of (50% of Rs. 100)
∴ New final salary = (150/100) x (50/100)x 100 = 75


Q10. If ax = b, by = c and cz = a, then the value of xyz is

A. 0
B. 1
C. 1/abc
D. abc 

ANS: B

Explanation:

a1 = cz.
= (by)z.
= (byz).
= (ax)yz.
Therefore, xyz= 1


Q11. In a certain code language

GRANAMELKE means BIG TREE
PINIMELKE means LITTLE TREE
MELKEHOON means TREE HOUSE.

Which word could mean BIG HOUSE?

A. GRANAHOON
B. PINISHUR
C. PINIHOON
D. PINIHOON

ANS: A

Explanation:

From the question, we get:
GRANA means BIG
MELKE means TREE
PINI means LITTLE
HOON means HOUSE.

Therefore, GRANAHOON means BIG HOUSE.


Q12. A rectangular court of 3.78 metres long and 5.25 metres wide is to be paved exactly with square tiles, all of the same size. What is the largest size of the tile which could be used for the purpose?

A. 14 cms
B. 21 cms
C. 42 cms
D. None of these

ANS: D

Explanation:

Largest size of the tile = H.C.F of 378 cm and 525 cm = 21 cm.


Q13. As son B is married with C whose sister D is married to E the brother of B. How D is related to A?

A. Sister
B. Daughters-in-law
C. Sister-in-law
D. Cousin

ANS: B

Explanation:

Since E is the brother of B
Therefore, A is the father of E
but D is the wife of E.
Hence, D is the daughter-in-law of A.


Q14. The least number which should be added to 2497 so that the sum is exactly divisible by 5, 6, 4 and 3 is:

A. 3
B. 13
C. 23
D. 33

ANS: C

Explanation:

L.C.M. of 5, 6, 4 and 3 = 60.
On dividing 2497 by 60, the remainder is 37.
∴ Number to be added = (60 - 37) =23


Q15. Pointing to a person, Deepak said, His only brother is the father of my daughters father. How is the person related to Deepak?

A. Father
B. Grandfather
C. Uncle
D. Brother-in-law

ANS: C

Explanation:
 
Father of Deepaks daughters father = Deepaks father.
Hence, the person in the brother of Deepaks father.
Therefore, the person is the uncle of Deepak.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop