Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Deloitte Verbal Ability 2013

Posted on :16-02-2016
DELOITTE Verbal Ability

DIRECTIONS for the questions 1 to 2:
  
In each of these questions, a statement is followed by two assumptions numbered I and II. An assumption is something supposed or taken for granted. Mark answer as : 

1. if only Assumption II is implicit.
2. if only Assumption I is implicit.
3. if either Assumption I or II is implicit.
4. if neither Assumption I nor II is implicit.

Q1. Statement :
Lack of stimulation in the first four-five years of life can have adverse consequences.
 
Assumptions :

I. A great part of the development of observed intelligence occurs in the earliest years of life.
II. 50 percent of the measurable intelligence at the age of 17 is already predictable by the age of four.

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

ANS: B

Assumption II is only a re-statement of the statement.
Assumption I is valid because only if this happens will there be adverse consequences later.

Q2. Statement :
Take this oven home and you can prepare very tasty dishes which you were unable to prepare earlier – an advertisement of X brand oven.
 
Assumptions :

I. The user knows the procedure recipe of tasty dishes but does not have a proper oven to cook.
II. Only X brand oven can cook very tasty dishes.

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

ANS: c

Explanation:

For making better cakes (or other dishes which can be made in an oven), you need a good recipe or a good oven.
The assumptions in statement I and II are implied.


DIRECTIONS for the question 3:  

Pick the correct answer choice for filling the blanks in each of the following sentence.

Q3. ____________ the room the door hit him on the brow.

A) while he was entering
B) As he entered
C) On entering
D) On having entered

ANS: A

Explanation:

The best answer is A. The conjunction while best brings out the meaning that the person was hit when he was entering the room. The subject is also clear in this option.


DIRECTIONS for the questions 4-5:  

Psome of the sentences have errors and some have none. Find out which part of the sentence has an error.

Q4. He returned back (1)/ when he sensed (2)/ that there was danger (3)/ No error(4)

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

ANS: A

Explanation:

This is a classic case of redundancy - back is not required when returned has already been used.

Q5. The progress of these plants (1)/ has not been very encouraging (2)/ and they are in various stage of decay (3)/ No error (4)

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

ANS: C

Explanation:

We require the plural stages after various


DIRECTIONS for the question 6 to 10: 
 
Read the passages given below and answer the questions that follow each passage.

I hope my reader will be convinced, at his very entrance of this work, that he will find in the whole course of it nothing prejudicial to the cause of religion and virtue, nothing inconsistent with the strictest rules of decency, nor which can offend even the chastest eye in the perusal. On the contrary, I declare that to recommend goodness and innocence hath been my sincere endeavour in this history. This honest purpose you have been pleased to think I have attained: and to say the truth, it is likeliest to be attained in books of this kind; for an example is a kind of picture, in which virtue becomes, as it were, an object of sight, and strikes us with that loveliness, which Plato assures there is in her naked charms. 

Besides displaying that beauty of virtue which may attract the admiration of mankind, I have attempted to engage a stronger motive to human action in her favour, by convincing men, that their true interest directs them to a pursuit of her. For this purpose I have shown that no acquisitions of guilt can compensate the loss of that solid inward comfort of mind, which is the sure companion of innocence and virtue; nor can in the least balance the evil of horror and anxiety, which in their room, guilt introduces in our bosoms. And again, that as these acquisitions are in themselves generally worthless, so are the means to attain them not only base and infamous, but at best uncertain, and always lull of danger. Lastly, I have endeavored strongly to inculcate, that virtue and innocence can scarce ever be injured but by indiscretion; and that it is this alone which often betrays them into the snare that deceit and villainy spread for them. A moral which I have the more industriously laboured, as the teaching it is, of all others, the likeliest to be attended with success; since, I believe, it is much easier to make good men wise, than bad men good. 

For these purposes, I have employed all the wit and humour of which I am master in the following history; wherein I have endeavoured to laugh mankind out of its favourite follies and vices. How far I have succeeded in this good attempt, I shall submit to the candid reader, with only two requests: first, that he will not expect to find perfection in this work; and secondly, that he will excuse some parts of it, if they fall short of that little merit which I hope may appear in others. 

I will detain you, sir, no longer. Indeed I have run into a preface, while I professed to write a dedication. But how can it be otherwise? I dare not praise you; and the only means I know of to avoid it, when you are in my thoughts, are either to be entirely silent, or to turn my subjects to some other subject. 

Pardon, therefore, what I have said in this epistle, not only without your consent, but absolutely against it; and give me leave, in this public manner, to declare that I am, with the highest respect, and gratitude, Sir, Your most obliged, obedient, humble servant.... 

Q6. The tone used by the author in the beginning of the passage can best be described as

A) mellow
B) deferential
C) polite
D) courteous

ANS: D


Q7. How has the author tried to elicit a favourable opinion of virtue from the readers?

A) By displaying virtue always wins
B) By showing readers that a thing obtained by a way of virtue gives twice the job compared to a thing obtained by a way of vice
C) The Govt. has recently decided to provide post qualification professional training to all engineering graduates at its own cost
D) By substantiating his claim in proving to the readers that nothing got out of unfair means can compensate for the loss of inward peace
E) All of the above

ANS: A

Explanation:

Refer to 2nd paragraph and read, ….that virtue and innocence…..indiscretion, also, A moral which………success.

Q8. In the first paragraph, Her naked charms - her here refers to

A) virtue
B) picture
C) object
D) book

ANS: A

Explanation:

Refer to the 1st paragraph and read, …in which virtue becomes………charms.

Q9. The author seeks forgiveness because

A) he has detained the reader
B) he did not seek his patrons permission
C) he went against the wishes of his patron
D) he wrote a preface instead of a dedication

ANS: C

Explanation:

Refer the concluding paragraph, Pardon, therefore,……..against it.

Q10. The preface written by the author is likely to be followed by

A) an essay on virtue and vice
B) a play on virtue and vice
C) a comedy that laughs at absurdities
D) a fable that stresses the importance and frailties of virtue

ANS: A

Explanation:

It is not a play as the writer says, books of this kind, it is also not a comedy or fable as the writer is stating his own point of view.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop