Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Deloitte Aptitude Questions 2014

Posted on :16-02-2016
DELOITTE Aptitude Questions

Q1. The mean daily profit made by a shopkeeper in a month of 30 days was Rs. 350. If the mean profit for the first fifteen days was Rs. 275, then the mean profit for the last 15 days would be

A) Rs. 200
B) Rs. 350
C) Rs. 275
D) Rs. 425

ANS: D

Explanation:

Average would be : 350 = (275 + x)/2
On solving, x = 425.


Q2. There were 35 students in a hostel. If the number of students increases by 7, the expenses of the mess increase by Rs. 42 per day while the average expenditure per head diminishes by Re 1. Find the original expenditure of the mess.

A) Rs. 480
B) Rs. 520
C) Rs. 420
D) Rs. 460

ANS: C

         Explanation:

Let d be the average daily expenditure
Original expenditure = 35 × d
New expenditure = 35 × d + 42
New average expenditure will be : 
(35 × d + 42)/42 = d - 1
On solving, we get d = 12
Therefore original expenditure = 35 × 12 = 420


Q3. The ratio between the number of passengers travelling by I and II class between the two railway stations is 1 : 50, whereas the ratio of I and II class fares between the same stations is 3 : 1. If on a particular day Rs. 1,325 were collected from the passengers travelling between these stations, then what was the amount collected from the II class passengers?

A) Rs. 750
B) Rs. 1000
C) Rs. 850
D) Rs. 1250

ANS: D

Explanation:

Let x be the number of passengers and y be the fare taken from passengers.
3xy + 50xy = 1325 => xy = 25
Amount collected from II class passengers = 25 × 50 = Rs. 1250.


Q4. A boat travels upstream from B to A and downstream from A to B in 3 hours. If the speed of the boat in still water is 9 km/hour and the speed of the current is 3 km/hour, the distance between A and B is

A) 4 km
B) 8 km
C) 6 km
D) 12 km

ANS: D

Explanation:

Let D is the distance travelled. Then,
D/(9+3) + D/(9-3) = 3 => D = 12


Q5. A man while returning from his factory, travels 2/3 of the distance by bus, 3/4 of the rest partly by car and partly by foot. If he travels 2 km on foot, find the distance covered by him.

A) 24 km
B) 22 km
C) 28 km
D) 26 km

ANS: A

Explanation:

 
Q6. The fuel indicator in a car shows 1/5th of the fuel tank as full. When 22 more liters of fuel are poured in to the tank, the indicator rests at the 3/4of the full mark. Find the capacity of the tank.

A) 25 litres
B) 35 litres
C) 30 litres
D) 40 litres

ANS: D

Explanation:

x/5 + 22 = 3x/4 => x = 40 litres


Q7. A pump can be operated both for filling a tank and for emptying it. The capacity of the tank is 2400 m3. The emptying capacity of the pump is 10m3 per minute higher than its filling capacity. Consequently, the pump needs 8 minutes less to empty the tank than to fill it. Find the filling capacity of the pump.

A) 45 m3/min
B) 40 m3/min
C) 50 m3/min
D) 55 m3/min

ANS: C

Explanation:


 
Q8. A sum of money is accumulating at compound interest at a certain rate of interest. It simple interest instead of compound were reckoned, the interest for the first two years would be diminished by Rs. 20 and that for the first three years, by Rs 61. Find the sum

A) Rs. 7000
B) Rs. 8000
C) Rs. 7500
D) Rs. 6500

ANS: B

Explanation:




 
Q9. In a kilometer race, A can give B a 100 m start and C a 150 m start. How many meters start can B give to C?

A) 50
B) 50/9
C) 8500/9
D) 500/9
E) None of these

ANS: D

Explanation:

A can give B a 100 m start and C a 150m. Start means when A runs 1000m, B runs 900m and C runs 850m. When B runs 1000m, C will run 1000 x (850/900) m (i.e. 8500/9 m) Thus, B can give C a start of - 1000 - (8500/9), i.e. 500/9 m.

Q10. The average age of all the student of a class is 18 years. The average age of boys of the class is 20 years and that of the girls is 15 years. If the number of girls in the class is 20, then find the number of boys in the class.

A) 15
B) 45
C) 30
D) 50

ANS: C

Explanation:

Let Boys in class = B
Girls in class = 20
Now, (20B+15*20)/(B+20) = 18 => B = 30


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop