Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Daimler Technical Paper

Posted on :11-04-2016
Model 1:


Q1) 28 shake hands were exchanged in   a meeting, each person shakes hands with every other person only once. How   many people were present in the meeting?
 
a. 14
b. 8
c. 56


Q2) There are 27 balls with one ball of   heavier weight than the other balls. wats the minimum number of weighs that   can be made to determine the heavier ball?

a. 13
b. 4
c. 3
d. 2 


Q3) Book sellers B1 B2 B3 and there are   5 secretaries S1, S2, S3, S4 and S5. A team must made with 2 boss, 3   secretaries by satisifying certain conditions. - B1 and S1 cannot be together.  - S1 and S4 cannot be together.  - B1 and B3 cannot be together.  - S1 abd S3 cannot be together.   Who MUST be present to make the team.

a. S1
b. B1
c. S4
d. B2


Q4) The one that converts a high level   language code to object form is 

a. Compiler
b. Interpreter.
c. xxx
d. xxx 

Q5) The routing is done at which layer?   

a. network
b. Data link
c. transport
d. application layer


Q6) Adding of 1111 and 1101 requires a:

a. one FA and One HA
b. three FA
c. Three FA and One HA  
d. none of these


Q7) Zenier diode is  a


a. current regulator.

b. voltage .... 

c. Power regulator

d. Voltage regulator


Q8) Lightning occurs in every 6   seconds, how many will occur in 3/4 in 1 hour (question not framed properly)   many electronic related questions


Model 2:

Daimler Placement Paper (Software And Digital)

SECTION 1 -- BASIC DIGITAL SECTION

Q1. In order to find out stack fault of a three input nand gate how many  necessary input vectors are needed?


Q2. What is parity generation?


Q3. A nand gate becomes ___ gate when used with negative logic?


Q4. What is the advantage of cmos over nmos?


Q5. What is the advantage of synchronous circuits over asynchronous circuits?


Q6. What is the function of ALE in 8085?


Q7. A voice signal sample is stored as one byte. Frequency range is 16 Hz to 20  Hz. What is the memory size required to store 4 minutes voice signal?


Q8. What will the controller do before interrupting CPU?


Q9. In a normalised floating point representation, mantissa is represented using  24 bits and exponent with 8 bits using signed representation. What is range?


Q10. The stack uses which policy out of the following-- LIFO, FIFO, Round Robin  or none of these ?


Q11. Where will be the actual address of the subroutine is placed for vectored  interrupts?


Q12. Give the equivalent Gray code representation of AC2H.


Q13. What is the memory space required if two unsigned 8 bit numbers are  multiplied ?


Q14. The vector address of RST 7.5 in 8085 processor is _______.


ANS: 003C (multiply 7.5 by 8 and convert to hex)


Q15. Subtract the following hexadecimal numbers--- 8416 - 2A16


Q16. Add the following BCD numbers--- 1001 and 0100


Q17. How much time does a serial link of 64 Kbps take to transmit a picture with  540 pixels.


Q18. Give the output when the input of a D-flip flop is tied to the output  through the XOR gate.


Q19. Simplify the expression AB + A( B + C ) + B ( B + C )


Q20. Determine the logic gate to implement the following terms--ABC, A+B+C


Q21. Implement the NOR gate as an inverter.


Q22. What is the effect of temperature on the Icb in a transistor


Q23. What is the bit storage capacity of a ROM with a 512*4 organisation?


Q24. What is the reason of the refresh operation in dynamic RAMs ?


Q25. Suppose that the D input of a flip flop changes from low to high in the  middle of a clock pulse.Describe what happens if  the flip flop is a positive edge triggered type?


Q26. How many flip flops are required to produce a divide by 32 device ?


Q27. An active HIGH input S-R latch has a 1 on the S input and a 0 on the R  input. What state is the latch in?


Q28. Implement the logic equation Y = C^BA^ + CB^A + CBA with a multiplexer. (where C^ stands for C  complement)


Q29. Equivalent Gray code representation of AC2H.


Q30. What does a PLL consist of ?


SECTION 2 -   SOFTWARE SECTION:

Q1. The starting location of an array is 1000. If the array[1..5/...4] is  stored in row major order, what is the location of element [4,3]. Each word  occupies 4 bytes.


Q2. In a tertiary tree, which has three childs for every node, if the number of  internal nodes are N, then the total number of leaf nodes are


Q3. Explain the term "locality of reference" ?


Q4. What is the language used for Artificial Intelligence

ANS: lisp


Q5. What is the character set used in JAVA 2.0 ?

ANS: Unicode


Q6. 

char a =0xAA ;
int b ;
b = (int) a ;
b = b >> 4 ;
printf("%x",b);

What is the output of the above program segment ?


Q7. 

struct s1 { struct { struct { int x; } s2 } s3 }y;

How does one access x in the above given structure definition ?


Q8. Why there is no recursion in Fortran ?


ANS: There is no dynamic allocation.


Q9. What is the worst case complexity of Quick sort?


ANS: O(n2)


Q10. What will be sequence of operating system activities when an interrupt  occurs ?


Q11. In a sequential search, what is the average number of comparisons it takes  to search through n elements ?


ANS: (n+1)/2.


Q12. What is the size of the array declared as double * X[5] ?


ANS: 5 * sizeof ( double * )


Q13. A binary search tree with node information as 1,2,3,4,5,6,7,8 is given.  Write the result obtained on preorder traversal of the binary search tree ?

ANS: 53124768


Q14. If size of the physical memory is 232-1, then what is the size of the virtual memory ?


Q15. 

S -> A0B
A-> BB|0
B-> AA|1

How many strings of length 5 are possible with the above productions?


Q16. (3*4096+15*256+3*16+3). How many 1s are there in the binary representation  of the result ?

ANS: 10

Q17. In memory mapped I/O how is I/O is accessed ?


Q18. What is the use of ALE in 8085 ?


ANS: To latch the lower byte of the address.


Q19. If the logical memory of 8 X 1024 is mapped into 32 frames, then the number  of bits for the logical address are____ ?

ANS: 13


Q20. Context free grammar is useful for which purpose ?


Q21. In ternary number representation, numbers are represented as 0,1,-1.(Here -1  is represented as 1 bar.) How is 352/9 represented in ternary number  representation?


Q22. There are processes which take 4,1,8,1 machine cycles respectively. If these  are executed in round robin fashion with a time quantum of 1,  what is the time it take for process 4 to complete ?

ANS: 9


Q23. The minimum frequency of operation is specified for every processor because......

a) for interfacing slow peripherals
b) dynamic memory refreshing.
c) to make compatible with other processor.


Q24. For linked list implementation , which search is not applicable ?


ANS: Binary search.


Q25. Each character is represented by 7 bits, 1 bit is used to represent error  bit and another bit for parity. If total number of bits transmitted is 1200  bits, then what is the number of symbols that can be transmitted ?

ANS: 133


Q26. Explain set associativity of cache ?


Q27. Write the postfix form of the following expression.

A+[[(B+C)+(D+E)*F]/G]


Q28. What is the function of the linker?


Q29. To concatenate two linked lists strings, the order is O(1) is obtained for  what kind of list?


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop