Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Cyient Aptitude Questions with Answers

Posted on :18-04-2016

Directions to solve questions 1 to 5:


Study the following graph carefully and answer the questions given below:

Q1. The number of candidates passed from institutes S and P together exceeds the number of candidates enrolled from institutes T and R together by:

A. 228
B. 279
C. 399 
D. 407

ANS: C

 

Q2. What is the ratio of candidates passed to the candidates enrolled from institute P?

A. 9 : 11          
B. 14 : 17
C. 6 : 11          
D. 9 : 17

ANS: C

 

Q3. What percentage of candidates passed the Exam from institute T out of the total number of candidates enrolled from the same institute?

A. 50%            
B. 62.5%
C. 75%            
D. 80%

ANS: C

 

Q4. What is the percentage of candidates passed to the candidates enrolled for institutes Q and R together?

A. 68%
B. 80%
C. 74%
D. 65%

ANS: B

 

Q5. Which institute has the highest percentage of candidates passed to the candidates enrolled?

A. Q    
B. R
C. V    
D. T

ANS: B

 

Directions to solve questions 6 to 10:

The following bar chart shows the trends of foreign direct investments (FDI) into India from all over the world.

Q6. If India FDI from OPEC countries was proportionately the same in 1992 and 1997 as the total FDI from all over the world and if the FDI in 1992 from the OPEC countries was Euro 2 million, what was the amount of FDI from the OPEC countries in 1997?

A. 11               
B. 10.72
C. 11.28          
D. 11.5

ANS: A

 

Q7. What was India's total FDI for the period shown in the figure?

A. 93.82          
B. 93.22
C. 93.19          
D. None of these

ANS: A

 

Q8. What was the ratio of investment in 1997 over the investment in 1992?

A. 5.50            
B. 5.36
C. 5.64            
D. 5.75

ANS: A

 

Q9. Which year exhibited the highest growth in FDI in India over the period shown?

A. 1993           
B. 1994
C. 1995           
D. 1996

ANS: D

 

Q10. What was the absolute difference in the FDI to India in between 1996 and 1997?

A. 7.29            
B. 7.13
C. 8.13            
D. None of these

ANS: B

 

Directions to solve questions 11 to 15:

Today perhaps your only association with the word 'polio' is the Sabin Oral Vaccine that protects children from the disease. Fifty five years ago this was not so. The dreaded disease, which mainly affects the brain, spinal cord, causing stiffening and weakening of muscles, crippling and paralysis - which is Why I am in a wheelchair today. If somebody had predicted, when I was born, that this would happen to me, no one would have believed it. I was seventh child in a family of four pairs of brothers and sisters, with huge 23 year gap between the first and last. I was so fair and brown haired that I looked more look like a foreigner than a Dawood Bohri. I was also considered to be the healthiest of the brood.

 

Q11. The narrator was the seventh child in a family of

A. 8 children   
B. 16 children
C. 23 children 
D. 4 children

ANS: A

 

Q12. In his childhood, the narrator looked "more like a foreigner than a Dawood Bohri". This was because he was

A. a foreign child        
B. a very healthy boy
C. tell and smart          
D. fair and brown haired

ANS: D

 

Q13. In his childhood, the narrator was

A. a weakling  
B. very healthy
C. tall and slim
D. short and stout

ANS: C

 

Q14. In this passage, the narrator is a patient of

A. heart disease           
B. polio
C. paralysis      
D. nervous weakness

ANS: B

 

Q15. In this passage, the word 'brood' refers to

A. polio victims           
B. foreign children
C. children in the family         
D. Indian Children

ANS: C

 

Directions to solve questions 16 to 22:

Each sentence below consists of a word or a phrase which is bold. It is followed by four words or phrases. Select the word or phrase which is closes to the OPPOSITE in meaning of the bold word or phrase.

Q16. I was surprised at his stiff attitude.

A. courteous    
B. flexible
C. soft             
D. lively

ANS: B

 

Q17. They took note of humility of the visiting dignitary.

A. grandeur     
B. arrogance
C. friendliness 
D. decency

ANS: B

 

Q18. He abandoned his family.

A. supported   
B. encouraged
C. pleased       
D. saved

ANS: A

 

Q19. Harish displays enthusiasm whenever he is posed with a problem.

A. eagerness    
B. weakness
C. indifference
D. softness

ANS: C

 

Q20. It was done in a haphazard manner.

A. planned                  
B. excellent
C. extraordinary          
D. designed

ANS: A

 

Q21. In a literary work obscurity cab be a virtue.

A. clarity
B. precision
C. definiteness
D. specificity 

ANS: A

 

Q22. It was universally characterized as a progressive measure.

A. regressive
B. obstructive
C. retrograde
D. abhorrent

ANS: A

 

Directions to solve questions 23 to 25:

In each question, an incomplete statement (Stem) followed by fillers is given. Pick out the best one which can complete incomplete stem correctly and meaningfully.

Q23. Even if it rains I shall come means ----

A. if I come it will not rain
B. if it rains I shall not come
C. I will certainly come whether it rains or not
D. whenever there is rain I shall come
E. I am less likely to come if it rains

ANS: C

 

Q24. Despite his best efforts to conceal his anger -----.

A. we could detect that he was very happy
B. he failed to give us an impression of his agony
C. he succeeded in camouflaging his emotions
D. he could succeed in doing it easily
E. people came to know that he was annoyed

ANS: E

 

Q25. His appearance is unsmiling but -----.

A. his heart is full of compassion for others
B. he looks very serious on most occasions
C. people are afraid of him
D. he is uncompromising on matters of task performance
E. he is full of jealousy towards his colleagues

ANS: C

 


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop