Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Cyient Arithmetic Ability Test 2012

Posted on :18-04-2016

Q1. If 0.75: x:: 5: 8, then x is equal to:

A. 1.12
B. 1.2
C. 1.25
D. 1.30

ANS: B

 

Q2. Sakshi can do a piece of work in 20 days. Tanya is 25% more efficient than Sakshi. The number of days taken by Tanya to do the same piece of work is:

A. 15   
B. 16
C. 18   
D. 25

ANS: B

 

Q3. In a flight of 600 km, an aircraft was slowed down due to bad weather. Its average speed for the trip was reduced by 200 km/hr and the time of flight increased by 30 minutes. The duration of the flight is:

A. 1 hour         
B. 2 hours
C. 3 hours        
D. 4 hours

ANS: A

 

Q4. The ratio between the speeds of two trains is 7: 8. If the second train runs 400 kms in 4 hours, then the speed of the first train is:

A. 70 km/hr     
B. 75 km/hr
C. 84 km/hr     
D. 87.5 km/hr

ANS: D

 

Q5. How many kilogram of sugar costing Rs. 9 per kg must be mixed with 27 kg of sugar costing Rs. 7 per kg so that there may be a gain of 10% by selling the mixture at Rs. 9.24 per kg?

A. 36 kg          
B. 42 kg
C. 54 kg          
D. 63 kg

ANS: D

 

Q6. The cost of Type 1 rice is Rs. 15 per kg and Type 2 rice is Rs. 20 per kg. If both Type 1 and Type 2 are mixed in the ratio of 2 : 3, then the price per kg of the mixed variety of rice is:

A. Rs. 18         
B. Rs. 18.50
C. Rs. 19         
D. Rs. 19.50

ANS: A

 

Q7. Two dice are thrown simultaneously. What is the probability of getting two numbers whose product is even?

A. 1/2              
B. 3/4
C. 3/8              
D. 5/16

ANS: A

 

Q8. A container contains 40 litres of milk. From this container 4 litres of milk was taken out and replaced by water. This process was repeated further two times. How much milk is now contained by the container?

A. 26.34 litres 
B. 27.36 litres
C. 28 litres       
D. 29.l6 litres

ANS: A

 

Q9. Two dice are tossed. The probability that the total score is a prime number is:

A. 1/6              
B. 5/12
C. 1/2              
D. 7/6

ANS: B

 

Q10. Find the ratio in which rice at Rs. 7.20 a kg be mixed with rice at Rs. 5.70 a kg to produce a mixture worth Rs. 6.30 a kg.

A. 1 : 3
B. 2 : 3
C. 3 : 4
D. 4 : 5

ANS: B

 

Q11. Salaries of Ravi and Sumit are in the ratio 2: 3. If the salary of each is increased by Rs. 4000, the new ratio becomes 40: 57. What is Sumit's salary?

A. Rs. 17,000  
B. Rs. 20,000
C. Rs. 25,500  
D. Rs. 38,000

ANS: D

 

Q12. Ravi and Kumar are working on an assignment. Ravi takes 6 hours to type 32 pages on a computer, while Kumar takes 5 hours to type 40 pages. How much time will they take, working together on two different computers to type an assignment of 110 pages?

A. 7 hours 30 minutes 
B. 8 hours
C. 8 hours 15 minutes 
D. 8 hours 25 minutes

ANS: C

 

Q13. A man complete a journey in 10 hours. He travels first half of the journey at the rate of 21 km/hr and second half at the rate of 24 km/hr. Find the total journey in km.

A. 220 km       
B. 224 km
C. 230 km       
D. 234 km

ANS: B

 

Q14. A merchant has 1000 kg of sugar, part of which he sells at 8% profit and the rest at 18% profit. He gains 14% on the whole. The quantity sold at 18% profit is:

A. 400 kg        
B. 560 kg
C. 600 kg        
D. 640 kg

ANS: C

 

Q15. A takes twice as much time as B or thrice as much time as C to finish a piece of work. Working together, they can finish the work in 2 days. B can do the work alone in:

A. 4 days         
B. 6 days
C. 8 days         
D. 12 days

ANS: B

 

Q16. In a lottery, there are 10 prizes and 25 blanks. A lottery is drawn at random. What is the probability of getting a prize?

A. 1/10            
B. 2/5
C. 2/7              
D. 5/7

ANS: C

 

Q17. In a 100 m race, A can beat B by 25 m and B can beat C by 4 m. In the same race, A can beat C by:

A. 21 m           
B. 26 m
C. 28 m           
D. 29 m

ANS: C

 

Q18. The sum of three numbers is 98. If the ratio of the first to second is 2: 3 and that of the second to the third is 5: 8, then the second number is:

A. 20   
B. 30
C. 48   
D. 58

ANS: B

 

Q19. In a 300 m race, A beats B by 22.5 m or 6 seconds. B's time over the course is:

A. 86 sec         
B. 80 sec
C. 76 sec         
D. None of these

ANS: B

 

Q20. In a game of 100 points, A can give B 20 points and C 28 points. Then, B can give C:

A. 8 points      
B. 10 points
C. 14 points     
D. 40 points

ANS: B

 


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop