Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

CORDYS Aptitude Questions

Posted on :13-04-2016

 

Q1. The fourth root of 24010000 is

 

A) 7

B) 49

C) 490

D) 70

ANS:  D

Explanation:


√24010000 = 4900
Again, √4900 = 70
∴ 4√√24010000 = 70

 

Q2. The greatest 4 digit member which is a perfect square, is

 

A) 9999

B) 9909

C) 9801

D) 9081

ANS:  C

Explanation:


The greatest four -digit perfect square will be the square of the greatest two digit number, hence it will be 99 × 99 = 9801.

 

Q3. A piece of work can be done by Ram and Shyam in 12 days, by Shyam and Hari in 15 days and by Hari and Ram in 20 days. Ram alone will complete the work in

 

A) 30 days

B) 32 days

C) 36 days

D) 42 days

ANS:  A

Explanation:


(Rams + Shyams) 1 days work = 1/12
(Shyams + Haris) 1 days work = 1/15
(Haris + Rams) 1 days work = 1/20
Adding all three,
2 (Rams + Shyams + Hari 1 days work = 1/12 + 1/15 + 1/20
= (5+4+3)/60 = 1/5
∴ (Rams + Shyams + Haris) 1 days work = 1/10
∴Rams 1 days work
= 1/10 - 1/15 = (3-2)/30 = 1/30
∴ Ram alone will do the work in 30 days.

 

Q4. 3 men or 5 women can do a work in 12 days. How long will 6 men and 5 women take to finish the work?

 

A) 4 days

B) 5 days

C) 6 days

D) 7 days

ANS:  A

Explanation:


3 men = 5 women
6 men + 5 women = 15 women
∴ By M1 D1 = M2 D2
5 × 12 = 15 × D2
D2 = (5 * 12)/15 = 4 days.

 

Q5. Pipe A can fill a tank in 30 mins and Pipe B can fill it in 45 mins. If both are opened together, then after how much time must B be turned off so that the tank gets filled in 24 mins.

 

A) 9 mins

B) 12 mins

C) 6 mins

D) 18 mins

ANS:  A

Explanation:


Work done by pipe A is 24 mins = 24/30 = 4/5
This means work left for B is 1/5. B can fill the entire tank in 45 mins. So now it has to fill only 1/5 of it which should take 45/5 = 9 mins.

 

Q6. The difference of perimeter and diameter of a circle is X unit. The diameter of the circle is

 

A) X/(π - 1) unit

B) X/(π + 1) unit

C) X/π unit

D) (X/π - 1) unit

 

ANS:  A

Explanation:


If the diameter of the circle be d units, then
π d – d = X
⇒ d(π - 1) = X
=> d = X/(π - 1) units

 

Q7. The perimeter of the base of a right circular cylinder of volume V is a unit, then the height of the cylinder is

         A) (4a2V)/π unit

B) (4a2π)/V unit

C) (πa2V)/4 unit

D) (4πV)/a2 unit

ANS:  D

Explanation:


If the radius of base of cylinder be r units and its height be h units, then
2 π r = a
=> r = a/2π units
∴ Volume of cylinder = πr2h
=> V = π * (a2)/(4π2) * h => h = (4πV)/a2 units

 

Q8. A sphere of diameter 6 cm is dropped in a right circular cylindrical vessel party filled with water. The diameter of the cylindrical vessel is 12 cm. If the sphere is just completely submerged in water, then the rise of water level in the cylindrical vessel is

         A) 2 cm

B) 1 cm

C) 3 cm

D) 4 cm

ANS:  B

Explanation:


Volume of sphere = (4/3)πr3
(4/3)π*3*3*3 = 36π cu. cm
If the water level rises by h cm,
Then
πr2h = 36 π ⇒ 6 × 6 × h = 36
⇒ h = 1 cm

 

Q9. A shopkeeper marks his goods 20% above his cost price and gives 15% discount on the marked price. His gain percent is

 

A) 5 %

B) 7 %

C) 2 %

D) 1 %

ANS:  C

Explanation:


If the CP of goods be Rs. 100, then
Marked Price = Rs. 120
Hence, S.P. = (120 x 85)/100 = Rs. 102
Therefore, Gain Percent = (102 - 100)*100/100
=> Gain Percent = 2%
Hence, option C is the answer.

 

Q10. A shopkeeper earns a profit of 12% on selling a book at 10% discount on printed price. The ratio of the cost price to printed price of the book is

 

A) 45 : 56

B) 50 : 61

C) 90 : 97

D) 99 : 125

ANS:  A

Explanation:


CP of the book = Rs. X
Printed price = Rs. Y
Therefore, (y * 90)/100 = x * 112/100 => x/y = 90/112 = 45/56.

 


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop