Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Convergys Previous Years Written Test Questions

Posted on :08-03-2016

Q1. In a website which has three links of the total 142 surfers who visited the site 67 clicked home, 56 clicked signin and 45 clicked next. 6 clicked only home and signin but not next. 10 clicked home and next links, 27 clicked only next link and 2 clicked all the three links.
 
A. How many clicked only Home link?
 
ANS: 51

B. How many clicked only Signin link? 
                               
ANS: 40 

C. How many did not click only home link? 
                       
ANS: 91


Q2. 57 people play cricket, 63 play football, 48 people tennis, 20 play both tennis and football, 15 play both cricket and tennis, 22 play both cricket and football and 3 play three games.

How many play only tennis?
How many play only football?
How many play only cricket?


Q3. A plane goes from Chicago to Columbus and then comes back. It takes the same time to travel in either ways. It leaves Chicago early in the morning 06:44 LOCAL TIME and reaches the destination Columbus at 08:49 LOCAL TIME. In the same evening it leave Columbus at 16:25 hours LOCAL TIME and reaches the destination at 16:38 LOCAL TIME. Find the time that the plane takes to travel either way?

ANS: 69 mins


Q4. Find out the next one: B A C B D C E D F ---?

ANS: E


Q5. A secret can be told only 2 persons in 5 minutes. The same person tells to 2 more persons and so on. How long will take to tell it to 768 persons?

a) 47.5 min
b) 50 min
c) 500 min
d) 49 min

ANS: a) 47.5 min


Q6. There are three departments having students 64, 58, 24. In an exam they have to be seated in rooms such that each room has equal number of students and each room has students of one type only (No mixing of departments.) Find the minimum number of rooms required?

ANS: 73


Q7. A son and father goes for boating in river upstream. After rowing for 1 mile son notices the hat of his father falling in the river. After 5 minutes he tells his father that his hat has fallen. So they turn round and are able to pick the hat at the point from where they began boating after 5minutes. Tell the speed of river?

ANS: 6 miles/hr


Q8. 
Float_ptr = new float[100]

In order to deallocate this memory use?

a) delete float_ptr
b) delete [] float_ptr
c) delete float_ptr [100]
d) delete float_ptr []

ANS: b


Q9. What is the output of the following program?

i = 12
int *p = &I;
print (%d %d, p/p,*p**p)

a) 1144
b) 144144
c) O/p Error
d) Junk

ANS: c


Q10. Sakshi can do a piece of work in 20 days. Tanya is 25% more efficient than Sakshi. The number of days taken by Tanya to do the same piece of work is?

a) 16
b) 15
c) 18
d) 25

ANS: a


Q11. A and B together can do a piece of work in 30 days. A having worked for 16 days, B finishes the remaining work alone in 44 days. In how many days shall B finish the whole work alone?

a) 30 days
b) 60 days
c) 70 days
d) 40 days

ANS: b


Q12. A vendor bought toffees at 6 for a rupee. How many for a rupee must he sell to gain 20%?

a) 3
b) 4
c) 5
d) 6

ANS: c


Q13. A trader mixes 26 kg of rice at Rs.20 per kg with 30 kg of rice of other variety at Rs.36 per kg and sells the mixture at Rs. 30 per kg. His profit percent is?

a) 5%
b) 10%
c) 8%
d) None of these

ANS: a


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop