Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Convergys Technical and Aptitude Test 2011

Posted on :08-03-2016

Technical:

Q1. Values should dependent on primary key in which normal form?

a) 1 NF   
b) 2 NF     
c) 3 NF  
d) 4 NF   


Q2. The code that could be written in which block to raise exceptions?

a) Catch       
b) try      
c) finally     
d) none

ANS: b  


Q3. Relation of an entity to itself is known as

a) one to many 
b) one to one 
c) Recursive
d) many to one


Q4. Which of these is not TRUE about the joint and the union

a) Join is always costlier than union
b) Union always acts upon columns
c) Union always acts upon rows
d) Join always acts upon columns


Q5. A function in a Class by default is

a) Virtual 
b) Inline 
c) Pure Virtual 
d) None of these


Q6. A relation in RDBMS can exist between_______ entities

a)  min 2 
b) Atleast 1 
c) three 
d) none of these


Q7. What are the types of joins below?

a) Interior & outer joins
b) inner and outer joins 

ANS: b                                                   


Q8.  --------- acts as a command interpreter
    
a) Unix shell 
b) kernel   

ANS: a


Q9. Which statement is true to DBMS?

a) Collection of data
b) Collection of interrelated data and set of programs to access that data
c) Collection of inter related data no need of any programs
d) Collection of data and set of programs  

ANS: b  


Q10. Mathematical representation of joining tables ----------

a) Union   
b) Cartesian product          


Q11. What is the use of normalization?

a) Reducing redundancy   
b) little storage space    
c) all the above

ANS: c


Q12. 5th Normal Form depends upon

a) Multi valued Dependencies 
b) Functional Dependencies


Q13. In a Left outer joint operation what will be returned

a) Left table returns all rows
b) Right table returns all rows
c) Both tables return all rows
d) Right table returns NULL


Q14. What kind of program is this?

Class Base
{
 Base( )
{
 Cout<
}
};
Class Derived: public Base
{
Derived( )
{
Cout<
}
};
void main( )
{
Derived d;
}

a) base      
b) base derived   
c) derived   
d) derived base


Q15. What is the output of the following program?

i=0
While($ile 10)
do
i=expr$i+1
done>file

a) 0   
b) 1   
c) 2   
d) 3


Q16. Combine $x=1;[x -ge 10] into a single statement.


Q17. What is the output of the code snippet?

echo hello
Eval echo Hello
Eval echo eval Hello

ANS: hello
Hello
Hello  


Q18. Output of the following program is

main()
{int i=0;
for(i=0;i<20;i++)
{switch(i)
case 0:i+=5;
case 1:i+=2;
case 5:i+=5;
default i+=4;
break;}
printf(%d,,i);
}
}

a) 0,5,9,13,17
b) 5,9,13,17
c) 12,17,22
d) 16,21
e) Syntax error

ANS: d


Q19. What is the output in the following program?

main()
{char c=-64;
int i=-32
unsigned int u =-16;
if(c>i)
{printf(pass1,);
if(c
printf(pass2);
else
printf(Fail2);
}
else
printf(Fail1);
if(i
printf(pass2);
else
printf(Fail2)
}

a) Pass1,Pass2
b) Pass1,Fail2
c) Fail1,Pass2
d) Fail1,Fail2
e) None of these

ANS: c


Q20. How do you unregister a COM from registry?


Q21. What will happen when Require Variable Declaration option is checked?

a) existing undeclared variables are converted to variant by VB
b) this comes into effect for the new code segment


Q22. How to pass two arguments to a function prompted to by function pointer

a) g -> (1,2) 
b) *g(1,2) 
c) (*g)(1,2) 
d) g(1,2) 

ANS: c) (*g)(1,2)


Aptitude Section:

Q23. If Jacob sold a watch costing rs.400 to john at 15% profit and john sold the same to Sudhir at 15% profit, what is the price paid by Sudhir?

a) 460 
b) 510 
c) 529
d) 560 

ANS: c


Q24.  In a shop 80% of the articles are sold at a profit of 10% and the remaining at a loss of 40%. What is the overall profit/loss?

a) 10% profit 
b) 10% loss 
c) 15% profit 
d) no profit, no loss

ANS: d


Q25. If an article with marked price of Rs.400 is sold at successive discount of 10%, 25% and 15%,what is the price the customer has to pay?

a) 360 
b) 300 
c) 230
d) 270 

ANS: c


Q26. Three years ago the average of A and B was 18 Years. With C joining them now, the average becomes 22 years. How old is C now?

a) 24 years 
b) 27 years 
c) 28 years 
d) 30 years 


Q27. A train traveling at 42 kms/ hr passes a cyclist going in the same direction in 9 secs. If the cyclist had been going in the opposite direction, the train would have passed him in 5 secs. Find the length of the train.

a) 75 meters 
b) 60 meters 
c) 90 meters 
d) 80 meters 


Q28. The sides of a triangle are in the ratio 37. If the perimeter is 60 cms, the longest side is

a) 7 
b) 30 
c) 28
d) 14 

ANS: c


Q29. A person walks a distance of 18 kms at a particular speed. For the next 30 kms he increases his speed by 2 kmph. Had he walked the entire distance at 3 kmph more than his initial speed, he would have reached 4 hours earlier. Find his initial speed.

a) 3 kms/hr 
b) 2 kms/hr 
c) 4 kms/hr 
d) None of these 


Q30. You need to decide which two are similar or if all three are different or similar.
1. Niziamuddin      2. Nizeamuddin       3. Niziammudin

a) 1&2 are same 
b) 2&3 are same 
c) All are same 
d) 1 & 3 are same 
e) All are different

ANS: e


Q31. Even great people are ___________________  by some questions.

a) bamboozled 
b) Challenged 
c) stump  
d) defeated  


Q32. Three numbers are given. You need to decide which two are similar or if all three are different or similar.
1. 8849651           2. 8849561                 3. 8849651

a) 1&2 are same 
b) 2&3 are same 
c) All are same 
d) 1 & 3 are same 
e) All are different

ANS: d


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop