Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Convergys Written Test 2009

Posted on :07-03-2016

Q1. There is 31 days in the month of January. If there is 4 Sundays and 4 Thursdays exactly, what day is the first day of the month?

a) Monday 
b) Tuesday
c) Wednesday
d) Thursday

ANS: a) Monday.


Q2. A plane goes from Chicago to Columbus and then comes back. It takes the same time to travel in either ways. It leave Chicago early in the morning 0644 LOCAL TIME and reaches the destination Columbus at 0849 LOCAL TIME. In the same evening it leave Columbus at 1625 hrs LOCAL TIME and reaches the destination at 1638 LOCAL TIME. Find the time that the plane takes to travel either way?

ANS: 69 mins 


Q3. Ganesh and Shankar travel abroad and take more luggage than the airlines allow. They have to pay extra money for it. They carry 52 kgs together and pay $60 and $100 respectively. Now, if the same luggage was carried by only Ganesh it would cost him $340. If the airlines charges only at one rate for extra luggage what is the maximum luggage that a person can carry without paying extra?

ANS: 18 kgs 


Q4. One day the Finance minister decides that the country should have only 33 paise and 56 paise. If there are two traders having enough change in the two denominations, what is the minimum amount for which they can transact?

ANS: 


Q5. There are 5 tyres including a spare tyre. Total number of Kms to be covered is 10000 and each tyre should run equally. How many Kms does each tyre run?

a)7500
b)8000
c)8500
d) 9000

ANS: 8000


Q6. Bacteria double every 3 mins. It is N in 1 hour, when was it N/4?

ANS: 54 minutes. 


Q7. Out of the following numbers which is the greatest number when 7 times that number is < 100?

a) 12 
b) 13 
c) 15 
d) 14 

ANS: d) 14 


Q8. All the children were arranged in rows. All the rows containing equal number of students. If 4 students were removed from each row 10 more rows had to be added. If 5 students were added in each row, number of rows were reduced by 8. Find the number of children. 

a) 400
b) 500
c) 600
d) 800

ANS: d) 800


Q9. There is a 14 digit credit card number in which every 3 consecutive digits add to 20. Here is a part of it. Find the value of x?

_ _ _ 9 _ _ _ x _ _ _ 7 _ _ 

ANS: 4 


Q10. Number of digits with a 2 in them between 100 and 400?

ANS: 138 


Q11. There are 6 consecutive numbers P, Q, R, S, T, U, not necessarily in that order. Given that, Q is 2 less that P, P is 3 less that T and R is 2 less than S, arrange them in an ascending order.

ANS: QRPSUT 


Q12. Ram gets 148 marks for 20 questions. +10 for correct. -3 for wrong. How many correct answers?

ANS: 16 


Q13. 2/3 of people read newspaper A, 3/4 read newspaper B. If 38 read both and 8 did not read any of the 2. How many read A?

ANS: 48 


Language : C/C++

Q14. Encapsulation

a) Aggregation of member objects 
b) Aggregation of member functions
c) Used to incorporate data hiding

ANS: 


Q15.

i = 12
int *p = &I;
print (%d %d, p/p,*p**p)

Output 
a) 1144
b) 144144
c) O/p Error
d) Junk

ANS: 


Q16. What is the output of the following program?

cout << ( cout << Hello )<< World

ANS: HelloWorld 


Q17. Cin, Cout are

a) Class 
b) Objects
c) Methods
d) Keywords

ANS: b) objects 


Q18. 

Float_ptr = new float[100]

In order to deallocate this memory use

a) delete float_ptr 
b) delete [] float_ptr
c) delete float_ptr [100]
d) delete float_ptr []

ANS: b 


Q19. How to pass two arguments to a function prompted to by function pointer

a) g -> (1,2) 
b) *g(1,2) 
c) (*g)(1,2) 
d) g(1,2)

ANS: c) (*g)(1,2) 


Q20. How will you retrieve the value stored in pointer variable a?

a) a 
b) &a
c) *a

ANS: a 


Q21. What is the output of the following program?

i=0;
a = 1;
b = 4;
swap(int a, int b)
{
int temp;
temp = a;
a = b;
b = a;
i = 1;
}

a) 4 0 0
b) 0 4 1
c) 1 4 1
d) Error

ANS: a) 4 0 0 


Q22. Difference between member function and a constructor.

ANS: constructor cannot return value.


Q23. How will you keep the existing values of an array when enlarging it?

ANS: Using Redim Preserve 


Q24. Resume used in conjunction with

a) On Error 
b) Error 
c) Error GOTO

ANS: c) On Error 


Q25. What is the output of the following program?

Dim Counter;
For Counter = True to False
Print Counter
Next


a) Error msg 
b) True False 
c) -1 0 
d) True

ANS: c) -1 0 


Q26. Creating a new object using

a) New 
b) New, Create Object
c) New, Create Object, Set
d) New, Create Object, Set Get Object

ANS: a) New 


Q27. 
Form load
textbox.text = Hello

on form load what all events will take place

a) Initialise 
b) Initialise, load 
c) Initialise, load, activate
d) Initialise, load, activate, validate

ANS: c


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop