Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Compaq Previous Years Technical Questions with Answers

Posted on :23-03-2016

Q1. What are the difference between java and C++?

ANS:
Java adopts byte code whereas C++ does not C++ supports destructor whereas java does not support. Multiple inheritance possible in C++ but not in java.


Q2. What is static in java?

ANS:
Static methods are implicitly final, their methods are not attached to an object rather it is attached to a class.


Q3. What is garbage collection?

ANS:
When an object is no longer used, java implicitly recalls the memory of the object. Since java does not support destructor it makes use of garbage collector in the place of destructor.


Q4. What is overriding?

ANS:
When any class use the same name, type and arguments as that of the methods in the super class then the class can override the super class method.


Q5. What are different types of access modifiers?

ANS:
  1. public: accessible from anywhere.
  2. private: can be accessed only inside the class.
  3. protected: accessed by classes and subclasses of the same package. 
  4. default modifier : accessed by classes contain the same package


Q6. What is a package?

ANS:
Package is a collection interface and class which provides a very high level of protection and space management.


Q7. What is synchronization?

ANS:
It is mechanism that allows only one thread to process the thread at a time. This is mainly to prevent deadlock.


Q8. What is the difference between Integer and int?

ANS:
Integer defined in java. lang package which is a class, whereas int is a primitive data type defined in the Java language itself.


Q9. What is the difference between subclass and superclass?

ANS:
Subclass does not inherit anything from other classes whereas superclass inherit from other class.


Q10. What is the method to implement thread?

ANS:
Thread can be implemented by run() method


Q11. What is JVM?

ANS:
JVM enables to convert the source code into the code which can be executed in the system. This makes the java independent of the platform 


Q12. What is typecasting?

ANS:
Typecasting converts entity of one type to entity of another type. It is very important while developing applications.  

   Casting is of two types:-
    1. downcasting
    2. Upcasting


Q13. What is JVM and its use?

ANS:
The most important feature of Java is platform independent, this is supported by JVM. It converts the machine code into bytes. It is the heart of the java language and a structure programming language.


Q14. Name four container classes?

ANS:
    * Dialog
    * FileDialog
    * Panel
    * Frame


Q15. What is serialization and deserialization?

ANS:
It is process of representing the state of an object in byte stream. Process of restoring the object is done be deserialization.


Q16. What is JAR file?

ANS:
JAR stands for java archive, it is used to compress a class of file.


Q17. If a variable is declared as private, where may the variable be accessed?

ANS:
When the variable is declared private, it can be accessed only inside the class in which it is defined.


Q18. What is vector class?    

ANS:
Vector class provides the capability to implement array of objects.


Q19. What is the difference between swing and AWT?

ANS:
AWT works faster than swing since AWT is heavy weight components.AWT consist of thin layer of code, swing is larger and of higher functionality.


Q20. What is tagged interface?

ANS:
Tagged interface is similar to the serializable interface, it instruct the complier to perform some activity.


Q21. What is the difference between primitive scheduling and time slicing?

ANS:
In case of primitive scheduling the task with highest priority is performed until it enters the dead state. In case of time slicing it performs the task for sometime and then enter the ready state.


Q22. What is referent?

ANS:
Referent variable are constant variable it cannot be modified to refer to any other object then the one with it was initialized.


Q23. What is the resource Bundle class?

ANS:
It is used to store the local specific resources inorder to tailor the appearance.


Q24. Is null a keyword?

ANS:
NULL is not a keyword.


Q25. What is final?

ANS:
A final class cannot be sub classed neither extended. The variables cannot change the value.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop