Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Cognizant Aptitude paper 2014

Posted on :11-01-2016
Q1. If [x] indicates integral of x i.e is the largest integer less than x and |x| indicates absolute value of x then what is the maximum value  of [x]/|x|.

A. 1 
B. 0  
C.-1  
D. None of these  

ANS: A

Q2.  In the above question what is the minimum value of [x]/|x|.

A.  1  
B. 0  
C.-1  
D. None of these  

ANS: D 

Q3. If the clock (Conventional clock with numbers from 1 to 12 in order) is cut into 3 pieces such that the sum of numbers on each piece are in Arithmetic Progression(A.P) with a common difference of 1.

Q4. What is the sum of even numbers in the group where 5 is present?

A.  4  
B. 10  
C. 12  
D. 14 

ANS: B

Q5. What is the product of all numbers in the group in which 12 is present

A. 212  
B. 252  
C. 244 
D. None of these

Q6. What is the count of numbers in each piece.

A. 2,2,5    
B. 5,5,2   
C. 3,4,5    
D. 6,4,2   

ANS: C

Q7. What is the count of numbers in each piece.

A. 2,2,5    
B. 5,5,2   
C. 3,4,5    
D. 6,4,2    

ANS: C

Q8. Avinash takes 15 days to complete a work and Bade takes 12 days to complete the same work. If they work in alternate days, In how many days  they finish the work.

A. 13 days 
B. 13 1/4 days 
C. 6 1/4 days 
D. None 

Q9. There is a circular track of length 400 mts. If A and B Starts at  the same point but in opposite direction with a speeds of 8m/sec and 12m/s respectively. Then at what time after the beginning they will meet  for the second time.

A. 1hr 40 sec   
B. 20 sec   
C. 40sec   
D. 3hr 20 sec 

ANS: C

Q10. In the above question when will they meet for the first time at the starting point.

A. 1hr 40 sec 
B. 20 sec 
C. 40sec 
D. 3hr 20 sec 

ANS: A

Q11. If the vertices of the triangle are A(1,2), B(-2,-3) and C(2,3)  then which is the largest angle?

A. Angle(ABC) 
B. Angle(BAC) 
C. Angle(ACB) 
D. None 

ANS: B

Q12. If (-1,0), (0,-1) and (-1,-1) are three vertices of a square then  what is the 4th vertex.

Q13. If [x] indicates integral of x i.e is the largest integer less than  x and |x| indicates absolute value of x then find the value of [1.99] +[-2.99]+[1.03]+[2.50]

A. 2
B. 1 
C. -2 
D. -5 

ANS: 

Step1: Add all the numbers
Step2: If it is less than 10 STOP, else go to Step1.

Q14. If X=6724 then what is the end result after applying the above algorithm.

A.19 
B.10 
C.1 
D. None 

ANS: C

Q15. If the 4 numbers are arranged in all possible orders then how many solutions are possible.

A. ONE 
B. TWO 
C.THREE 
D. NONE 

ANS: A 

Q16. A trader frauds by 10% while buying and 10% while selling the same. What is the total gain he obtained during the transaction?

A. 13   
B. 221/4    
C. 20    
D. None of these   

Q17. There are three cylinders with same height and surface area. If a new cylinder is created by melting these three with the same height as before what is the surface area of the new cylinder when compared to that of the previous.

A. 25% more
B. 50% more 
C.100% more
D. None 

Q18. If x=a then y=b except when x=b and y=a. If x=a, then p,q,r,s but when x not equal to a then p,q,r,s=e,f,g,h. If x=m or n then both characters preceeding it and following it also equals the same with the precedence to the preceding character. There r 5 questions based on the above.

Technical & HR questions:-

Q1. Transistor advantage over FET
Q2. Use of DFT.
Q3. Whether a DC source can be used to run a computer
Q4. Storage class in C ?
Q5. What type of I/O device is required for C.
Q6. Application of the various bands in Satellite communication
Q7. Process to convert a transistor to diode
Q8. Effect of quantization on the BW of a signal.
                 
                                          
Q1. Using the digits 1,5,2,8 four digit numbers are formed and the sum of all possible such numbers.
 
ANS: 106656 

Q2. Four persons can cross a bridge in 3, 7, 13, 17 minutes. Only two can cross at a time. Find the minimum time taken by the four to cross the bridge. 

ANS: 20     
                                      
Q3. Find   the product of the prime numbers between 1-20 

ANS: 9699690 

Q4. 2, 3, 6, 7--- using these numbers form the possible four digit numbers that are divisible by 4.  

ANS: 8 

Q5. Two trains are traveling at 18kmph and are 60 km apart. There is flying in the train. It flies at 80kmph. It flies and hits the second train and then it starts to oscillate between the two trains. At one instance when the two trains colloide it dies. At what distance  travel by the fly.  

ANS: 12km 

Q6. There are 1000 doors that are of the open-close type. When a person opens the door he closes it and then opens the other. When the first person goes he opens-closes the doors ion the multiples of 1 i.e., he opens and closes all the doors. When the second goes he opens and closes the doors 2, 4 6 8 rely. Similarly when the third one goes he does this for 3 6 9 12 15th doors rely. Find number of doors that are open at last.

ANS: 666                    
                                                               
Q7. There are 9 balls of these one is defective. Find the minimum no. of chances of finding the defective one.

ANS: 2 

Q8. There are coins of Rs.5, 2, 1,50p, 25p, 10p, 5p. each one has got a weight. Rs 5 coin weighs 20gms.find the minimum number of coins to get a total of 196.5gms.  

Q9.  A can do a work in 8 days, B can do a work in 7 days, C can do a work in 6 days. A works on the first day, B works on the second day and C on the third day rely. that is  they work on alternate days. When will they finish the work.(which day will they finish the work) (7+7/168)

ANS: 8  

Q10.  A batsman scores 23 runs and increases his average from 15 to 16. Find the runs to be made if he wants top Inc the average to 18 in the same match. 

ANS: 39  

Q11. A man sells apples. First he gives half of the total apples what he has and a half apple. Then he gives half of the remaining and a half apple. He gives it in the same manner. After 7 times all are over. How many apples did he initially have?

ANS: 127       
                                                          
Q12. In a club there are male and female members. If 15 female quit then the number of males will become double the number of males. If 45 males quit no. of female becomes five times the number of males. Find the number of females.

ANS: 160/3, 83/3

Q13. When I was married 10 years back my wife was the sixth member of my family. Now I have a baby. Today my father was dead and I had a new baby. Now the average age of my family is the same as that when I was married. Find the age of my father when he was 60.

Q14. I and two of my friends were playing a game. For each win I get Rs 3. Totally I had three wins. Player 2 got Rs.9 and player 3 got Rs 12. How many games had been played?  

ANS: 10

Q15. A person gives a secret to two other persons in 5 minutes. How long will he take to tell the secret to 768 people?

Q16. There are 40 seats in a bus. People agree to share the money for the number of seats. The total money comes to 70.37. How many seats were free? 

ANS: 31

Q17. I had Rs.100 and I play. If I win I will have Rs110 and if I lose I will have Rs. 90. at the end I have 2 wins and 2 lose. How much do I have?

ANS: Rs. 100            
                                      
Q18. There were sums related to diagrams. They asked to calculate the areas of the circle, rectangle that were enclosed in other objects. They were simple. There were many questions on logical reasoning.

Eg: There are two identical islands. Same tribe lives in the islands. But their receptiveness varies. This is the question. There were four choices and we have to select the most appropriate one.

For the above one the answer is ----- because of climatic changes There was a question in which they gave a polygon with all the external angles. We have to calculate the asked interior angle.

Q19) A says " the horse is not black".  
B says " the horse is either brown or grey."
C says " the horse is brown"
At least one is telling truth and at least one is lying. tell the colour of horse?

ANS: grey

Q20. A son and father goes for boating in river up stream . After rowing for mile son notices the hat of his father falling in the river. After 5 min. he tells his father that his hat has fallen. So they turn round and are able to pick the hat at the point from where they began boating after 5min. Tell the speed of river? 

ANS: 6 miles/hr

Q21. A+B+C+D=D+E+F+G=G+H+I=17 where each letter represent a number from 1 to 9. Find out what does letter D and G represent if letter A=4. (8 marks)   
            
ANS: D=5 G=1           
                                                                                
Q22. Argentina had football team of 22 player of which captain is from Brazilian team and goalie from European team. For remaining player they have picked 6 from argentine and 14 from European. Now for a team of 11 they must have goalie and captain so out of 9 now they plan to select 3 from Argentinean and 6 from European. Find out no of   methods available for it. (2 marks)

ANS: 160600  ( check out for right no. 6C3 * 14C6)

Q23. Three thieves were caught stealing sheep, mule and camel.                                             
A says " B had stolen sheep "
C says " B had stolen mule"
B says he had stolen nothing.
The one who had stolen horse is speaking truth. the one who had stolen camel is lying . Tell who
had stolen what?
 
ANS: A- camel ;B- mule ;C- horse
 
Q24. A group of friends goes for dinner and gets bill of Rs 2400. Two of them says that they have forgotten their purse so remaining make an extra contribution of Rs 100 to pay up the bill. Tell the no.of person in that group.  

ANS: 8 person    
 
Q25. In a colony there are some families. Each of them have children but different in numbers. Following are conditions:

A) No of adult no of sons no of daughters no of families.
B) Each sister must have at least one brother and should have at the most 1 sister.
C) No of children in one family exceeds the sum of no of children in the rest families.
D) Tell the no of families.(5 marks)

ANS: 3 families
 
Q26. There are 6 people W,H,M,C,G,F who are murderer , victim, judge, police, witness, hangman. There was n eye witness only circumstantial witness. The murderer was sentenced to death.  Read following statement and determine who is who.             
                                                                       
1. M knew both murderer and victim.                                        
2. Judge asked C to describe murder incident.
3. W was last to see F alive.
4. Police found G at the murder site.
5. H and W never met.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop