CMS Placement Papers

CMS Interview Questions



Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

CMS Aptitude paper

Posted on :29-04-2016


Q1. If the total distance of a journey is 120 km .If one goes by 60 kmph and comes back at 40kmph what is the average speed during the journey?
 

ANS: 48kmph



Q2. A school has 30% students from Maharashtra .Out of these 20% are Bombey students. Find the total percentage of Bombay?


ANS:  6%


Q3.  An equilateral triangle of sides 3 inch each is given. How many equilateral triangles of side 1 inch can be formed from it?


ANS: 9


Q4.  If A/B = 3/5,then 15A = ?


ANS:  9B


Q5.  Each side of a rectangle is increased by 100% .By what percentage does the area increase?

ANS: 300%



Q6.  Perimeter of the back wheel = 9 feet, front wheel = 7 feet on a certain distance, the front wheel gets 10 revolutions more than the back wheel .What is the distance?


ANS: 315 feet.



Q7.  Perimeter of front wheel =30, back wheel = 20. If front wheel revolves 240 times. How many revolutions will the back wheel take?


ANS: 360 times



Q8. 20% of a 6 litre solution and 60% of 4 litre solution are mixed. What percentage of the mixture of solution


ANS: 36%



Q9. City As population is 68000, decreasing at a rate of 80 people per year. City B having population 42000 is increasing at a rate of 120 people per year. In how many years both the cities will have same population?


ANS: 130 years



Q10. Two cars are 15 kms apart. One is turning at a speed of 50kmph and the other at 40kmph . How much time will it take for the two cars to meet?

ANS: 3/2 hours



Q11. A person wants to buy 3 paise and 5 paise stamps costing exactly one rupee. If he buys which of the following number of stamps he wont able to buy 3 paise stamps.

ANS: 9


Q12. There are 12 boys and 15 girls, How many different dancing groups can be formed with 2 boys and 3 girls.


Q13.  Which of the following fractions is less than 1/3

(a) 22/62 
(b) 15/46
(c) 2/3
(d) 1

ANS: (b)


Q14.  There are two circles, one circle is inscribed and another circle is circumscribed over a square. What is the ratio of area of inner to outer circle?

ANS: 1 : 2


Directions for  questions 15-17: 

The questions are based on the information given below:

Miss Dean wants to rennovate her house. She hires a plumber, a carpenter, a painter, an electrician and an interior decorator. The work to be finished in one working (Monday - Friday ). Each worker will take the full day to do his job. Miss Dean permits only one person to work each day.

I. The painter can work only after the plumber and the carpenter have finished their jobs
II. The interior decorator must do his job before the electrician.
III. The carpenter cannot work on Monday or Tuesday


Q15. If the painter work on Thursday, which one of the following alternatives is possible?

(a) The electrician works on Tuesday.
(b). The electrician works on Friday.
(c) The interior decorator works after the painter does.
(d). The painter works on consecutive days.
(e). Miss Dean cannot fit all of the workers int schedule

ANS: (b)



Q16. If the painter works on Friday which of the following must be false?

(a)  The carpenter may works on Wednesday
(b) The carpenter and the electrician may work on consecutive days
(c)  If the carpenter works on Thursday, the electrician has to work on Wednesday
(d) The plumber may work before the electrician does
(e) The electrician may work on Tuesday

ANS: (c)



Q17.  Which argument is possible?

(a) The electrician will works on Tuesday and the interior decorator on Friday
(b) The painter will work on wednesday and plumber on thursday
(c) The carpenter will works on Tuesday and the painter on Friday
(d) The painter will work on Monday and the carpenter on Thursday
(e) The carpenter will work on Wednesday and the plumber on Thursday

ANS: (e)


  

CMS Placement Papers

➤ CMS Interview Questions
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop