Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

CMC Reasoning Ability

Posted on :16-04-2016

Directions for questions 1 to 4:

A certain city is served by subway lines A, B and C and numbers 1 2 and 3. When it snows, morning service on B is delayed. When it rains or snows, service on A, 2 and 3 are delayed both in the morning and afternoon When temp. falls below 30 degrees Fahrenheit afternoon service is cancelled in either the A line or the 3 line, but not both. When the temperature rises over 90 degrees Fahrenheit, the afternoon service is cancelled in either the line C or the 3 line but not both.

 

Q1. On Jan 10th, with the temperature at 15-degree Fahrenheit, it snows all day. On how many lines will service be affected, including both morning and afternoon?

a) 2
b) 3
c) 4
d) 5

 

Q2. On which of the following occasions would service be on the greatest number of lines disrupted?

a) A snowy afternoon with the temperature at 45-degree Fahrenheit
b) A snowy morning with the temperature at 45 degree Fahrenheit
c) A rainy afternoon with the temperature at 45 degree Fahrenheit
d) A rainy afternoon with the temperature at 95 degree Fahrenheit

 

Q3. On Jan 10th, with the temperature at 15-degree Fahrenheit, it snows all day. On how many lines will service be affected, including both morning and afternoon?

a) 2
b) 3
c) 4
d) 5

 

Q4. On Aug 15th with the temperature at 97 degrees Fahrenheit it begins to rain at 1 PM. What is the minimum number of lines on which service will be affected?

a) 2
b) 3
c) 4
d) 5

 

Directions for questions 5 to 9:

There are six steps that lead from the first to the second floor.
No two people can be on the same step.
Mr A is two steps below Mr C, Mr B is a step next to Mr D.
Only one step is vacant (No one standing on that step)
Denote the first step by step 1 and second step by step 2 etc.

 

Q5. If Mr B was on step 1, which step could A be on?

a) 2 & 5 only
b) 3 & 5 only
c) 3 & 4 only
d) 4 & 5 only
e) 2 & 4 only

ANS: c

 

Q6. Which of the following is false?

i. B&D can be both on odd-numbered steps in one configuration
ii. In a particular configuration A and C must either both an odd numbered steps or both an even-numbered steps
iii. A person E can be on a step next to the vacant step.

a) i only
b) ii only
c) iii only 

ANS: c

 

Q7. If Mr A is on the first step, which of the following is true?

a) Mr B is on the second step
b) Mr C is on the fourth step.
c) A person Mr E could be on the third step
d) Mr D is on higher step than Mr C.

ANS: d

 

Q8. If there were two steps between the step that A was standing and the step that B was standing on, and A was on a higher step than D, A must be on step

a) 2
b) 3
c) 4
d) 5
e) 6 

ANS: c

 

Q9. If Mr E was on the third step & Mr B was on a higher step than Mr E which step must be vacant?

a) step 1
b) step 2
c) step 4
d) step 5
e) step 6

ANS: a

 

Directions for questions 10 to 13:

Six swimmers A B C D E F compete in a race. There are no ties. The outcomes are as follows.

1. B does not win.
2. Only two swimmers separate E & D
3. A is behind D & E
4. B is ahead of E, with one swimmer intervening
5. F is ahead of D.

 

Q10. The swimmer between C & E is

a) none
b) F
c) D
d) B
e) A 

ANS: a

 

Q11. Who is fifth?

a) A
b) B
c) C
d) D
e) E 

ANS: e

 

Q12. If the end of the race, swimmer D is disqualified by the Judges then swimmer B finishes in which place?

a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
e) 5 

ANS: b

 

Q13. How many swimmers separate A and F?

a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
e) not determinable from the given info.

ANS: d

 

Directions for questions 14 to 18:

Five houses lettered A, B, C, D, & E are built in a row next to each other. The houses are lined up in the order A, B, C, D, & E. Each of the five houses has a coloured chimney. The roof and chimney of each house must be painted as follows.
1. The roof must be painted either green, red or yellow.
2. The chimney must be painted either white, black, or red.
3. No house may have the same color chimney as the color of roof.
4. No house may use any of the same colors that the every next house uses.
5. House E has a green roof.
6. House B has a red roof and a black chimney

 

Q14. Which must be false?

a) House A has a yellow roof
b) House A & C have different colour chimney
c) House D has a black chimney
d) House E has a white chimney
e) House B&D have the same color roof.

ANS: b

 

Q15. Which possible combinations of roof & chimney can house?

I. A red roof 7 a black chimney
II. A yellow roof & a red chimney
III. A yellow roof & a black chimney

a) I only
b) II only
c) III only
d) I & II only
e) I&II&III

ANS: e

 

Q16. Which of the following is true?

a) At least two houses have black chimney.
b) At least two houses have red roofs.
c) At least two houses have white chimneys
d) At least two houses have green roofs
e) At least two houses have yellow roofs

ANS: c

 

Q17. What is the maximum total number of green roofs for houses?

 

Q18. If house C has a yellow roof, which must be true?

a) House E has a white chimney
b) House E has a black chimney
c) House E has a red chimney
d) House D has a red chimney
e) House C has a black chimney

ANS: a

 

Directions for questions 19 to 21:

Miss Dean wants to renovate her house. She hires a plumber, a carpenter, a painter an electricial and interior decorator. The work to be finished in one working (Monday - Friday). Each worker will take the full day to do his job. Miss Dean permit only one person to work each day.

I. The painter can work only after the plumber and the carpenter have finished their jobs
II. The interior decorator must do his job before the electrician.
III. The carpenter cannot work on Monday or Tuesday

 

Q19. If the painter works on Friday, which of the following must be false?

a) The carpenter may works on Wednesday 
b) The carpenter and the electrician may work on consecutive days
c) If the carpenter works on Thursday, the electrician has to work on wednesday
d) The plumber may work before the electrician does
e) The electrician may work on Tuesday

ANS: c

 

Q20. If the painter work on Thursday, which one of the following alternatives is possible?

a) The electrician works on Tuesday.
b) The electrician works on Friday.
c) The interior decorator works after the painter does.
d) The painter works on consecutive days
e) Miss Dean cannot fit all of the workers in schedule

ANS: b

 

Q21. Which argument is possible?

a) The electrician will works on Tuesday and the interior decorator on Friday
b) The painter will work on Wednesday and plumber on Thursday
c) The carpenter will works on Tuesday and the painter on Friday
d) The painter will work on Monday and the carpenter on Thursday
e) The carpenter will work on Wednesday and the plumber on Thursday

ANS: e

 

Directions for Questions 22 to 45:

Q22. Auger: carpenter:: awl: cobbler

 

Q23. scales: justice:: torch: liberty

 

Q24. Alarm: trigger:: trap: spring

 

Q25. witch: coven:: actor: troupe

 

Q26. Grosteque: distorted

 

Q27. Banal: originality

 

Q28. Exemplary: reproach

 

Q29. Equivocation: meaning

 

Q30. Motley: color
 

Q31. Blameworthy: reproach
 

Q32. Content: euphoric
 

Q33. Futile: progency

 

Q34. Slender: pejorative
 

Q35. Singer: chorus
 

Q36. Svelte: emaciated
 

Q37. Hear: inaudible
 

Q38. Crupescule: twilight

 

Q39. Explosion: debris
 

Q40. Resolved: doubt
 

Q41. Curator: painting
 

Q42. Incommunicando: contact
 

Q43. Tenacity: weak
 

Q44. Ambivalence: commit
 

Q45. Regrettable: cement

 


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop