Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

CMC Aptitude Test 2011

Posted on :16-04-2016

Q1. Perimeter of the back wheel = 9 feet, front wheel = 7 feet on a certain distance, the front wheel gets 10 revolutions more than the back wheel. What is the distance?

ANS: 315 feet.

 

Q2. City A's population is 68000, decreasing at a rate of 80 people per year. City B having population 42000 is increasing at a rate of 120 people per year. In how many years both the cities will have same population?

ANS: 130 years

 

Q3. Which of the following fractions is less than 1/3?

(a) 22/62
(b) 15/46
(c) 2/3
(d) 1

ANS: (b)

 

Q4. Two cars are 15 kms apart. One is turning at a speed of 50 kmph and the other at 40 kmph. How much time will it take for the two cars to meet?

ANS: 3/2 hours

 

Q5. There are two circles, one circle is inscribed and another circle is circumscribed over a square. What is the ratio of area of inner to outer circle?

ANS: 1: 2

 

Q6. A person wants to buy 3 paise and 5 paise stamps costing exactly one rupee. If he buys which of the following number of stamps he won't able to buy 3 paise stamps?

ANS: 9

 

Q7. 20% of a 6 litre solution and 60% of 4 litre solution are mixed. What percentage of the mixture of solution?

ANS: 36%

 

Q8. Each side of a rectangle is increased by 100%. By what percentage does the area increase?

ANS: 300%

 

Q9. If the total distance of a journey is 120 km. If one goes by 60 kmph and comes back at 40 kmph, what is the average speed during the journey?

ANS: 48 kmph

 

Q10. Perimeter of front wheel = 30, back wheel = 20. If front wheel revolves 240 times. How many revolutions will the back wheel take?

ANS: 360 times

 

Q11. There are 12 boys and 15 girls, how many different dancing groups can be formed with 2 boys and 3 girls?

 

Q12. If A/B = 3/5, then 15A =?

ANS: 9B

 

Q13. A school has 30% students from Maharashtra. Out of these 20% are Bombay students. Find the total percentage of Bombay students?

ANS: 6%

 

Q14. To 15 lts of water containing 20% alcohol, we add 5 lts of pure water. What is % alcohol?

ANS: 15%

 

Q15. If the value of x lies between 0 & 1 which of the following is the largest?

(a) x
(b) x2
(c) -x
(d) 1/x

ANS: (d)

 

Q16. A worker is paid Rs.20/- for a full day work. He works 1, 1/3, 2/3, 1/8, 3/4 days in a week. What is the total amount paid for that worker?

ANS: 57.50

 

Q17. An equilateral triangle of sides 3 inch each is given. How many equilateral triangles of side 1 inch can be formed from it?

ANS: 9

 

Directions for questions 18 to 45:

Read the questions and give answer:

(a) If condition (i) alone is sufficient
(b) If condition (ii) alone is sufficient
(c) If both conditions together are sufficient
(d) If condition (i) alone & (ii) alone are sufficient
(e) information not sufficient

 

Q18. What is the distance from A to B?

(i) A is 15 miles from C
(ii) C is 25 miles from B

ANS: (e)

 

Q19. How much does John weigh? Jim weighs 200 pounds.

(i) Toms weight plus Moes weight equal to John's weight.
(ii) John's weight plus Moe's weight equal to Twice Tom's weight.

ANS: (c)

 

Q20. Is x greater than y?

(i) x= 2k
(ii) k= 2y

ANS: (e)

 

Q21. Fifty students have signed up for atleast one of the courses GERMAN & ENGLISH, how many of the 50 students are taking GERMANI but not ENGLISH?

(i). 16 students are taking GERMANI & ENGLISH
(ii). The number of students taking ENGLISH but not GERMANI is the same as the number of students taking GERMAN

ANS: (c)

 

Q22. How much is Janes salary?

(i). Janes salary is 70% of John's salary
(ii). Johns salary is 50% of Mary's salary

ANS: (e)

 

Q23. How far it from town A to town B? Town C is 12 miles east of town A?

(i). Town C is south of town B
(ii). It is 9 miles from town B to town C

ANS: (c)

 

Q24. Is it a Rhombus?

(i) All four sides are equal
(ii) Total internal angle is 360

ANS: (e)

 

Q25. What is the area of the circle?

(i) Radius r is given
(ii) Perimeter is 3 times the area

ANS: (a)

 

Q26. Is xy > 1? If x & y are both positive

(i) x is less than 1
(ii) y is greater than 1

ANS: (e)

 

Q27. How many books are in the book shelf?

(i) The book shelf is 12 feet long
(ii). The average weight of each book is 1.2 pound

ANS: (e)

 

Q28. An industrial plant produces bottles. In 1961 the number of bottles produced by the plant was twice the number of produced in 1960. How many bottles were produced altogether in the year 1960, 61 & 62?

(i). In 1962 the number of bottles produced was 3 times the number of produced in 1980
(ii). In 1963 the number of bottles produced was one half the total produced in the years 1960, 1961, 1962.

ANS: (e)

 

Q29. How many of the numbers, x and y are positive? Both x and y are less than 20.

(i) x is less than 5
(ii) x+y =24

ANS: (b)

 

Q30. A rectangular field is 40 yards long. Find the area of the field.

(i). A fence around the boundary of the field is 140 yards long
(ii). The field is more than 20 yards width

ANS: (a)

 

Q31. A man 6 feet tall is standing near a light on the top of a pole. What is the length of the shadow cast by the man?

(i) The pole is 18 feet high
(ii) The man is 12 feet from the pole

ANS: (c)

 

Q32. K is an integer. Is K is divisible by 12

(i) K is divisible by 4
(ii) K is divisible by 3

ANS: (c)

 

Q33. Two pipes A and B emptied into a reservoir, pipe A can fill the reservoir in 30 minutes by itself. How long it will take for pipe A and pipe B together to fill up the reservoir.

(i) By itself, pipe B can fill up the reservoir in 20 minutes
(ii) Pipe B has a larger cross-sectional area than pipe A

ANS: (a)

 

Q34. Does every bird fly?

(i) Tigers do not fly.
(ii) Ostriches do not fly

ANS: (b)

 

Q35. Was Melissa Brown's novel published?

(i). If Melissa Brown's novel was published she would receive atleast $1000 in royalities during 1978
(ii). Melissa Brown's income for 1978 was over $1000

ANS: (e)

 

Q36. Find x+2y

(i). x+y=10
(ii). 2x+4y=20

ANS: (b)

 

Q37. x and y are integers that are both less than 10. Is x>y?

(i). x is a multiple of 3
(ii). y is a multiple of 2

ANS: (e)

 

Q38. Is the figure ABCD is a rectangle if

(i) angle ABC= 90 (degrees)
(ii) AB= CD

 

Q39. How many rolls of wall paper are necessary to cover the walls of a room whose floor and ceiling are rectangles 12 feet wide and 15 feet long?

(i) A roll of paper covers 20 sq feet
(ii) There are no windows in the walls

ANS: (e)

 

Q40. Is angle BAC is a right angle

(i) AB= 2BC
(ii) BC= 1.5AC

ANS: (e)

 

Q41. Did ABC company made profit in 1980?

(i) ABC company made a profit in 1979.
(ii) ABC company made a profit in 1981.

ANS: (e)

 

Q42. Is the angle ACB is right angle?

(i) AC= CB
(ii). (AC)+ CB2 = AB2

ANS: (b)

 

Q43. Is x>1?

(i) x+y=2
(ii) y<0

ANS: (c)

 

Q44. How much card board will it take to make a rectangular box with a lid whose base has length 7 inches?

(i). The width of the box 5 inches
(ii). The height of the box will be 4 inches

ANS: (c)

 

Q45. A piece of string 6 feet long is cut into three smaller pieces. How long is the longest of the three pieces?

(i). Two pieces are the same length.
(ii) One piece is 3 feet 2 inches lone

ANS: (b)

 


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop