Citicorp Previous Years Aptitude Questions

Posted on :13-04-2016

 

Q1. A person buy the 6, 1 Rs stamps and 7, 50 paisa stamps he has given 12 Rs. How much he will get back?

ANS: 2.5 Rs

 

Q2. If a ball falls from 16 feet takes 4 seconds. How much time it will take when falls from 64 feets.

ANS: less than 16 seconds.

 

Q3. A man is running around a rectangle it takes time 2 time in travelling length than travelling width total perimeter = 300. Find area.

ANS: 5000

 

Q4. A waiter get 15 Rs including tip of one Rs per week {carefully read the wordings whether to add or substract 1 Rs}

ANS: 8 or 8.5

 

Q5. One person meet his friend on 12:30 then on 1:20 on second day, on third day -----?

ANS: 5:50

 

Q6. Here are 140,0000 pencils out of which 80 % of pencils have average length of 5 inch. What will be the total length, if they are kept one over another? What will be the distance in miles? 

 

Q7. A person left house with speed 40 mile per hour his wife after 30 minutes left to catch him at a speed of 50. In what time she will catch?

 

Q8. 21, 463, 687, 238, 1134, ----

ANS: 297

 

Q9. 0, 6, 24, 120, 210, ---, ---- 

 

Q10. 1,40,00,000  pencils are put up straight. All the pencils are of length range 3 to 6 inches. 80% of the pencils have average of five inches. So find out the total length spanned by the pencils?

ANS: 1000 to 1500 miles.

 

Q11. Factorize y**2 + 8y - 48 =0

ANS: (y+12) (y-4)

 

Q12. Exercise is good for health. My health is in my hand. So 

ANS: Exercise for good health is in my hand.

 

Q13. Boys are not girls. Jill is a girl. So

ANS: Jill is a girl.

 

Q14. Find the hypotenuse of a right angle isoceles triangle whose area is 50.

ANS: 10*(root 2)

 

Q15. (root 200) - (root 50) = ?

ANS: 5*(root2)

 

Q16. A man drives at a speed of 40 miles/hr. His wife left 30 mins late with 50 miles/hr speed. When will they meet?

ANS: 2 hours

 

Q17. A man purchased 6 stamps of rupees 1 and seven stamps of 50 paise. He paid Rs. 12. How much change he got back?

ANS: 2.50 Rs

 

Q18. 8 man work for 6 days to complete a work. How many men are required to complete same work in 1/2 day?

ANS: 96 men.

 

Q19. REPUBLICAN = 108 so DEMOCRATE = ?

 

Q20. A farmer walks at constant speed on the perimeter of his rectangular field. It takes him twice the time to cover longer side than shorter side. If he walks total 300 m. Then find out the area of field?

ANS: 5000 sq.m

 

Q21. If ELECTRICITY - GAS =100 then JACK - JILL =?

 




Citicorp Overseas Software Ltd Related Companies


Placement Papers for All Companies




FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status