Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Changepond Technologies Numerical paper

Posted on :24-03-2016
Aptitude Questions

Q1. Mr. Ram is on tour and he has Rs 360 for his expenses. If he exceeds his tour by 4 days he must cut down daily expenses by Rs 3. The number of days of Mr. Rams tour programme is

A. 28 Days
B. 24 Days
C. 22 Days
D. 20 Days

ANS: D

Explanation:

Let Ram under takes a tour of x days.
Then, expenses for each day = 360/x.
=> 360/{x+4} = 360/x - 3
=> x= 20 and -24
Hence, x= 20 days.


Q2. In an A.P, the 12th term is 7 times the 2nd term and the 8th term is 3 more than 10 times the first term. What is the 5th term of the G.P whose first term is the first term of A.P and whose common ratio is equal to the common difference of the A.P.

A.162
B.144
C.156
D.136

ANS: A

Explanation:

Let the progression be a, a+d, a+2d .........
=> a+11d = 7a +7d
=> 6a = 4d
=> 3a =2d
Also, a+7d = 10a+3
=> 7d = 9a+3
=> 7d = 6d+3
=> d=3, a=2
The GP is 2, 2*3, 2*32, 2*33, 2*34
So the 5th term is 162


Q3. How many factors of 25 * 36 * 52 are perfect squares? 

A.20
B.24
C.30
D.36

ANS: B

Explanation:

Any factor of this number should be of the form 2a * 3b * 5c.
For the factor to be a perfect square a, b, c have to be even.
a can take values 0, 2, 4. b can take values 0,2, 4, 6 and c can take values 0,2.
Total number of perfect squares = 3 * 4 * 2 =24 

 
Q4. A candidate who gets 20% marks fails by 10 marks but another candidate who gets 42% marks gets 12% more than the passing marks. Find the maximum marks.

A.50
B.100
C.150
D.200

ANS: B


Explanation:

From the given statement pass percentage is 42% - 12% = 30%
By hypothesis, 30% of x - 20% of x = 10 (marks)
i.e., 10% of x = 10
Therefore, x = 100 marks.


Q5. Three gold coins of weight 780gm, 840gm and 960gm are cut into small pieces, all of which have the equal weight. Each piece must be heavy as possible. If one such piece is shared by two persons, then how many persons are needed to give all the pieces of gold coins?

A.86
B.70
C.43
D.35

ANS: A


Explanation:

HCF(780, 840, 960) = 60
Thus total number of pieces
=> 780/60 + 840/60 +960/60 = 13+14+16 = 43
Total number of person required = 43*2 =86.

 
Q6. To complete a piece of work A and B take 8 days, B and C 12 days. A, B and C take 6 days. A and C will take : 

A.7 Days
B.7.5 Days
C.8 Days
D.8.5 Days

ANS: C

Explanation:

Given (A+B)s one days work = 1/8
(B+C)s one days work =1/12
(A+B+C) s 1 days work =1/6
Work done by A, alone= (A+B+C) s 1 days work - (B+C)s one days work
=1/6 - 1/12 ={2-1}/12 =1/12
Work done by C, alone = (A+B+C) s 1 days work - (A+B)s one days work
=1/6 - 1/8 ={4-3}/24 =1/24
=> (A+C)s one days work = 1/12 + 1/24 = {2+1}/24 = 3/24 = 1/8
=> (A+C) will take 8 days to complete the work together


Q7. Two pipes can fill the cistern in 10hr and 12 hr respectively, while the third empty it in 20hr. If all pipes are opened simultaneously, then the cistern will be filled in

A.7.5 hr
B.8 hr
C.8.5 hr
D.10 hr

ANS: A

Explanation:

Work done by all the tanks working together in 1 hour.
=> 1/10 + 1/12 - 1/20 = 2/15
Hence, tank will be filled in 15/2 = 7.5 hour.

 
Q8. The total age of some 7 years old and some 5 years old children is 60 years. If I have to select a team from these children such that their total age is 48 years, In how many ways can it be done?

A.3
B.2
C.1
D.4

ANS: C


Explanation:

Let a children of 7 years and b children of 5 years be taken.
Then 7a+5b =48
This is possible only when a=4 and b=4
Hence only one combination is possible.


Q9. How many litres of water should be added to a 30 litre mixture of milk and water containing milk and water in the ratio of 7 : 3 such that the resultant mixture has 40% water in it?

A.7 litres
B.10 litres
C.5 litres
D.None of these

ANS: C


Explanation:

30 litres of the mixture has milk and water in the ratio 7 : 3. i.e. the solution has 21 litres of milk and 9 litres of water.
When you add more water, the amount of milk in the mixture remains constant at 21 litres. In the first case, before addition of further water, 21 litres of milk accounts for 70% by volume. After water is added, the new mixture contains 60% milk and 40% water.
Therefore, the 21 litres of milk accounts for 60% by volume.
Hence, 100% volume =  21/0.6= 35 litres.
We started with 30 litres and ended up with 35 litres. Therefore, 5 litres of water was added.


Q10. How many integers, greater than 999 but not greater than 4000, can be formed with the digits 0, 1, 2, 3 and 4, if repetition of digits is allowed?

A.499
B.500
C.375
D.376
E.501

ANS: D


Explanation:

The smallest number in the series is 1000, a 4-digit number. 
The largest number in the series is 4000, the only 4-digit number to start with 4.
The left most digit (thousands place) of each of the 4 digit numbers other than 4000 can take one of the 3 values 1 or 2 or 3.
The next 3 digits (hundreds, tens and units place) can take any of the 5 values 0 or 1 or 2 or 3 or 4.
Hence, there are 3 * 5 * 5 * 5 or 375 numbers from 1000 to 3999.
Including 4000, there will be 376 such numbers


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop