Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

CGI Group placement papers on 10 Nov 2014

Posted on :21-03-2016
Q1. Pipes P,Q and R together can empty a full tank in 6 hours. All the three pipes are opened simultaneously and after 2 hour, P is closed. The tank is emptied in another 6 hours. Find the time in which P can empty the tank ?

A.12 hours 
B.16 hours 
C.18 hours 
D.20 hours

ANS: C


Q2. A man buys milk at Rs 4 per litre, mixes it with water and sells the mixture at the same price. If his profit is 25%, find the amount of water mixed with each litre of milk ?

A. 0.25 litre 
B. 0.5 litre 
C. 0.6 litre 
D. 0.75 litre

ANS: A


Q3. In an office, the average salary of the employees is Rs 8,000. If the average salary of all the 50 clerks is Rs 3,000 and the average salary of all the managers is Rs 10,000, find the difference in the number of clerks and the number of managers ?


A.75 
B.55 
C.60 
D.125

ANS: A


Q4. In a group of 11 people, X is 32 years old and Y is 4years younger than X. If X and Y are replaced by two other people, the average age of the group drops by 1 year. Find the average age of the two people replacing X and Y ?

A.29 years 
B.24.5 years 
C.28.5 years 
D.30 years

ANS: B


Q5. Ninety three is divided into two parts such that thrice the first part and twice the second part are in the ratio 25:4. Find the first part ?

A.60 
B.75 
C.50 
D.70

ANS: B


Q6. The ratio of the number of students in classes A, B and C is 3:7:8. If 10 students leave C and join B, the ratio of the number of students in B and C would be reversed. Find the total number of students in the classes A,B and C ?

A.144 
B.162 
C.180 
D.198

ANS: C


Q7. The area of the trapezium is 98cm2 and its height is equal to the shorter of the to parallel sides. if the longer of the two parallel sides is of 21 cm length, find the height of the trapezium ?

A.7 cm 
B.10 cm 
C.14 cm 
D.16 cm

ANS: A


Q8. The radius of a cone is R cm and its height is H cm. The change in volume when the height is decreased by X cm is the same as the change in volume when radius is decreased by X cm. find the relation between X, R and H ?

A.X=(R^2-2RH)/(H) 
B.X=(2RH+R^2)/(H) 
C.X=(2RH-R^2)/(H), 
D.X= 2R+R^2

ANS: C


Q9. A uniform cylindrical tank is initially filled to 60% of its capacity. The radius of the base of the tank is then increased by 10%. By what % (approx) of the height of the tank does the level of water fall ?

A.30% 
B.20% 
C.21% 
D.10%

ANS: D


Q10. If 12 times the date of my birth is added to 31 times the month of my birth, the sum is 531. In which month was I born ?

A. November 
B. July 
C. September 
D. May

ANS: C


Q11. Train X starts from A towards B which is 180 Kms apart.. At same time, train Y start from B towards A. Train X travels at speed of 70 kmph and Y travels at 50 kmph. While X does not stop anywhere on the way, the train Y stops at station C in between at 60km from B for 15 minutes. At what distance from A they would meet ?


A. 115 km 
B. 112 km 
C. 120 km 
D. none

ANS: B


Q12. All the pages of a book starting from page 1 are summed. One of the pages has been added twice, and the total thus obtained is 1000. Which is the page that has been added twice ?

A. 10 
B. 12 
C. 14 
D. none

ANS: A


Q13. There is a circular field having four doors in North, East, West and South. A person walks 3 meters from the North door. Another person comes out of the South door and walks 9 meter towards East so that he is just able to see the first man. What is the diameter of the field?


A. 12 
B. 5 
C. 9 
D. none

ANS: C


Q14. There are two persons A and B who joined an organization on 1st Jan 1970. A joined at Rs. 300 and annual increment of Rs.30. B gets salary of Rs. 200 and hike of Rs. 50 per six month. Find the total amount distributed at the end of 31st December 1979 ?

A. 91200 
B. 95800 
C. 97200 
D. none

ANS: D

Explanation: 

Its an Arithmetic progression X→ a = 300, d = 30, t = 10 s = 5(600 + 9× 30)× 12 = 870× 5× 12 = 52,200. Y→a = 200, d =50, t = 20 s = 10(400 + 19× 50)× 6 = 81,100. Total amount = 52,200 + 81,100 = 133,300


Q15. P, Q and S are moving on a circular stadium of circumference 2100 m. When P completes one round, Q is still 700 m behind. When S completes one round, Q is 300 m ahead of him.What distance from the starting point Q covers when three of them will meet for the first time ?

A. 16800 
B. 256800 
C. 2100 
D. None of these

ANS: A


Q16. Neha has 12 chocolates with her, 4 similar kit kats, 5 similar Perks, and 3 similar Milky bars, which she wants to distribute among her friends. In how many ways can Neha give away one or more chocolates?

A. 120 
B. 119 
C. 130 
D. 132

ANS: B


Explanation:

(p+1)(q+1)(r+1) - 1 = 5*6*4 - 1 = 119


Q17. If 4 consecutive letters are selected at random from the English alphabet, then the probability that one of the letters is a vowel is ?

A. 13/23 
B. 16/23 
C. 11/23 
D. 17/23

ANS: D


Q18. Box A contains 4 red and 6 green balls, box B contains 7 red and 3 green balls. A ball is drawn from box A and without seeing its color: it is put into box B. If a ball is now drawn from box B, then the probability that it is green is

 A. 5/11
 B. 12/55
 C. 18/55
 D. 15/53

ANS: C


Q19. Raman can do a piece of work in half the time taken by kapil. Sunil can do the same work in one-third of the time taken by Raman. All three of them work on it for 30 days after which kapil leaves. Sunil and Raman complete the remaining work in 18 more days. How many days would it take for Raman alone to complete the total work ?

A. 414 
B. 138 
C. 69 
D. 207

ANS: D


Q20. A machine of type A which has to produce a set of 1500 bolts, can do so in 30 days. the machine breaks down after 10 days. A machine of type B completes the remaining works in 10 days. In 30 days how many bolts can both of them together produce ?

A. 3000 
B. 4500 
C. 6000 
D. 5000

ANS: B


Q21. Study the following arrangement and answer the questions given below: R 4 T M 7 W % J 9 5 I # 1 P B 2 T A 3 D $ 6 E N F 8 U H @How many such vowels are there in the above arrangement, each of which is immediately preceded by a number and not immediately followed by a consonant?

A. 1 
B. 2 
C. 3 
D. 4

ANS: A


Q22. What should come in place of the question mark (?) in the following series based on the above arrangement? TM% 951 B23 ?

A. $EF 
B. $6F 
C. D$N 
D. $E8

ANS: B


Q23. Four of the following five are alike in a certain way based on their positions in the above arrangement and so from a group. Which is the one that does not belong to that group ?

A. 5J1 
B. 7TJ 
C. 8N@ 
D. 32$

ANS: D


Q24. Which of the following is sixth to the right of the fourteenth from the right end ?

A. 5 
B. 6 
C. I 
D. $

ANS: B


Q25. How many such consonants are there in the above arrangement, each of which is immediately followed by a symbol but not immediately preceded by another consonant ?

A. 1 
B. 2 
C. 3 
D. 4

ANS: C


Q26. Study the following information carefully and answer the questions given below:

Total population of a village is 64000. Out of this 65% is literate. 60% of the total population is male. Out of the total illiterate population, males and female are in the ratio 3:4. What is the ratio of illiterate females to literate ones ?


A. 1:1 
B. 1:2 
C. 4:7 
D. 1:1.5

ANS: A


Q27. What is the total number of illiterate males?

A. 6400 
B. 12800
C. 9600 
D. 3200

ANS: C


Q28. What is the total number of literate females?

A. 6400 
B. 12800 
C. 9600 
D. 3200

ANS: A & B


Q29. Among the males what is the ratio of literate ones to illiterate ones ?

A. 3:1 
B. 1:3 
C. 9:4 
D. 2:1

ANS: A


Q30. What is the ratio of literate males to literate females?

A. 4:9 
B. 9:4 
C. 10:3 
D. 7:4

ANS: B


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop