Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

CGI Group Written test paper 14 May 2015

Posted on :21-03-2016
Q1. A merchant sells an item at a 20 percent discount. but still makes a gross profit of 20 percent of the cost. What percent of cost would be gross profit on the item have been if it had been sold without the discount?

(A) 20% 
(B) 40% 
(C) 50% 
(D) 60% 
(E) 66.6%

ANS: c) 50%


Q2. A millionaire bought a job lot of hats 1/4 of which were brown. The millionaire sold 2/3 of the hats including 4/5 of the brown hats. What fraction of the unsold hats were brown.

(A) 1/60 
(B) 1/15 
(C) 3/20 
(D) 3/5 
(E) 3/4 

ANS: c) 3/20


Q3. How many integers n greater than and less than 100 are there such that, if the digits of n are reversed, the resulting integer is n+9 ?

(A) 5 
(B) 6 
(C) 7 
(D) 8 
(E) 9 

ANS: D)8


Q4. An investor purchased a shares of stock at a certain price. If the stock increased in price Rs 0.25 per share and the total increase for the x shares was Rs 12.50, how many shares of stock had been purchased ?

(A) 25 
(B) 50 
(C) 75 
(D) 100 
(E) 125

ANS: B)50

Q5. At a special sale, 5 tickets can be purchased for the price of 3 tickets. If 5 tickets are purchased at the sale, the amount saved will be what percent of the original price of the 5 tickets?

(A) 20% 
(B) 33.3% 
(C) 40% 
(D) 60% 
(E) 66.6% 

ANS: c) 40%

Q6. Working independently, Tina can do a certain job in 12 hours. Working independently, Ann can do the same job in 9 hours. If Tina works independently at the job for 8 hours and then Ann works independently, how many hours will it take Ann to complete the remainder of the jobs?

(A) 2/3 
(B) 3/4 
(C) 1 
(D) 2 
(E) 3 

ANS: E)3


Q7. A decorator bought a bolt of d m number of red chips in any one stack?

(A) 7 
(B) 6 
(C) 5 
(D) 4 
(E) 3 

ANS: C) 5


Q6) In a murder case there are four suspects P,Q,R,S. Each of them makes a statement. They are
p: "I had gone to the theatre with S at the time of the murder".
q: "I was playing cards with P at the time of the murder".
r: "Q didnt commit the murder".
s: "R is not the murderer".
Assuming the only one of the above statement is false and that one of them is the murderer, who is the murderer?

a) P
b) Q
c) R
d) Cannt be concluded
e) S

ANS: E  

Explanation:

r and s are true as first two statements are contradictory. thus either P or S is murderer. as q is not murderer, he is telling truth that P was with him. hence S is murderer.


Q7) Mohan earned twice as much as Deep. Yogesh earned rs.3/- more than half as much as deep. If the amounts earned by Mohan,Deep,Yogesh are M,D,Y respectively, Which of the following is the correct ordering of these amounts?

a) M < D < Y
b) M < Y < D
c) D < M < Y
d) It cannt be determined from the information given
e) D < Y < M

ANS: d


Q3) Statistics indicate that men drivers are involved in more accidents than women drivers. Hence it may be concluded that

a) sufficiently information is not there to conclude anything
b) Men are actually better drivers but drive more frequently
c) Women Certainly drive more cautiously than Men
d) Men chauvinists are wrong about womens abilities.
e) Statistics sometimes present a wrong picture of things


Q4) What does the hex number E78 correspond to in radix 7?

a) 12455
b) 14153
c) 14256
d) 13541
e) 13112

ANS: d


Q5) Given that A,B,C,D,E each represent one of the digits between 1 and 9 and that the following multiplication holds:

A B C D E
X 4
E D C B A
What digit does E represent ?

a) 4
b) 6
c) 8
d) 7

ANS: c

Q6) HCL prototyping machine can make 10 copies every 4 seconds. At this rate, How many copies can the machine make in 6 min.?

a) 900
b) 600
c) 360
d) 240
e) 150

ANS: a

Q7) if a=2,b=4,c=5 then a+b c c a+b

a) 1
b) 11/30
c) 0
d) -11/30
e) -1

ANS: b


Q8) 10^2(10^8+10^8) =10^4

a) 2(10)^4
b) 2(10)^6
c) 10^8
d) 2(10)^8
e) 10^10

ANS: b


Q9) Worker W produces n units in 5 hours. Workers V and W, workers independently but at the same time, produce n units in 2 hours. how long would it take V alone to produce n units?

a) 1 hr 26 min
b) 1 hr 53 min
c) 2 hr 30 min
d) 3 hr 30 min
e) 3 hr 20 min

ANS: d (e)


Q10) if q <> 0 and k = qr/2 -s, then what is r in terms of k,q,s?

a) 2k+s q
b) 2sk q
c) 2(k-s) q
d) 2k+sq q
e) 2(k+s) q

ANS: e

Explanation:

Six knights - P,Q,R,S,T and U - assemble for a long journey in two traveling parties. For security, each travelingparty consists of at least two knights. The two parties travel by separate routes, northern and
southern. After one month, the routes of the northern and southern groups converge for a brief time and at that point theknights can, if they wish, rearrange their traveling parties before continuing, again in
two parties along separatenorthern and southern routes. Throughout the entire trip, the composition of traveling parties must be in accord with the following conditions:
P and R are deadly enemies and, although they may meet briefly, can never travel together. p must travel in the same party with S Q cant travel by the southern route U cant change routes.


Q11) If one of the two parties of knights consists of P and U and two other knights and travels by the southern route, the other members of this party besides P and U must be

a) Q and S
b) Q and T
c) R and S
d) R and T
e) S and T

ANS: e


12) If each of the two parties of knights consists of exactly three members, which of the following is not a possible traveling party and route?

a) P,S,U by the northern route
b) P,S,T by the northern route
c) P,S,T by the southern route
d) P,S,U by the southern route
e) Q,R,T by the southern route

ANS: b


Q13) If one of the two parties of knights consists of U and two other knights and travels by the northern route, the other members of this party besides U must be

a) P and S
b) P and T
c) Q and R
d) Q and T
e) R and T

ANS: c


Q14) If each of the two parties of knights consists of exactly three members of different pX-Mozilla-Status: 0009 by the northern route, then T must travel by the

a) southern route with P and S
b) southern route with Q and R
c) southern route with R and U
d) northern route with Q and R
e) northern route with R and U

ANS: a


Q15) If, when the two parties of knights encounter one another after a month, exactly one knight changes from one traveling party to the other traveling party, that knight must be

a) P
b) Q
c) R
d) S
e) T

ANS: e


PAPER - II

Q1. How many of the integers between 25 and 45 are even ?

(A) 21
(B) 20
(C) 11
(D)10
(E) 9

ANS: d)10


Q2. If taxi fares were Rs 1.00 for the first 1/5 mile and Rs 0.20 for each 1/5 miles thereafter. The taxi fare for a 3-mile ride was

(A) Rs 1.56
(B) Rs 2.40
(C) RS 3.00
(D) Rs 3.80
(E) Rs 4.20

ANS: d) Rs 3.80


Q3. A computer routine was developed to generate two numbers (x,y) the first being a random number between 0 and 100 inclusive, and the second being less than or equal to the square root of the first. Each of the following pair satisfies the routine EXCEPT

(A) (99.10)
(B) (85.9)
(C) (50.7)
(D) (1.1)
(E) (1.0)

ANS: A) (99.10)


Q4. A warehouse had a square floor with area 10,000 sq.meters. A rectangular addition was built along one entire side of the warehouse that increased the floor by one-half as much as the original floor. How many meters did the addition extend beyond the original buildings ?

(A) 10
(B) 20
(C) 50
(D) 200
(E) 500

ANS: c)50


Q5. A digital wristwatch was set accurately at 8.30 a.m and then lost 2 seconds every 5 minutes. What time was indicated on the watch at 6.30 p.m of the same day if the watch operated continuously that time ?

(A) 5:56
(B) 5:58
(C) 6.00
(D) 6.23
(E) 6.26

ANS: E) 6.26


Q6. A 5 litre jug contains 4 litres of a salt water solution that is 15 percent salt. If 1.5 litres of the solution spills out of the jug, and the jug is then filled to capacity with water, approximately what percent of the resulting solution in the jug is salt?

(A)7.5%
(B)9.5%
(C) 10.5%
(D)12%
(E)15%

ANS: A)7.5%


Q7. A plane travelled K miles in the first 96 miles of flight time. If it completed the remaining  300 miles of the trip in 1 minute, what was its average speed in miles per hour for the entire trip ?

ANS: (300+k)/97 * 60



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop