Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

CGI Group Reasoning Ability Paper

Posted on :21-03-2016

DIRECTIONS for the questions 1 to 5 :  

Read the following information carefully and answer the questions given below it:

1. There are seven persons A, B, C, D, E, F and G based in Delhi. Each of them is from different state, has a different profession, and plays a different instrument.
2. C, a doctor, is from Bihar.
3. E and F play the mandolin and the violin, though not necessarily in that order.
4. A is not from Kerala
5. The person from Kerala is an engineer and plays the guitar.
6. The lawyer plays the sitar.
7. The businessman from UP plays violin.
8. The teacher and the cricketer play flute and piano, though not necessarily in that order.
9. F is a pilot.
10. The Maharashtrian is a teacher.
11. The Gujarati plays piano.
12. G, a Punjabi, does not play the sarod.
13. B is a cricketer.

Q1. Which state does A belong to?

A) Gujarat
B) Kerala
C) Maharashtra
D) Cant say
E) None of these

ANS: C

Q2. Which instrument does B play?

A) Flute
B) Piano
C) Sarod
D) Cant say
E) None of these

ANS: B



Q3. Which instrument does C play?

A) Mandolin
B) Sitar
C) Violin
D) Cant say
E) None of these

ANS: E


Q4. What is Ds profession?

A) Engineer
B) Lawyer
C) Teacher
D) Cant say
E) None of these

ANS: A


Q5. Which state does E belongs to?

A) Gujarat
B) Kerala
C) UP
D) Cant say
E) None of these

ANS: C


Directions : Do the questions as per the best of your ability


Q6. Four of the five words given below are similar in a certain way and hence form a group. Find the odd man out.

A) Blacksmith
B) Carpenter
C) Cobbler
D) Driver
E) Tailor

ANS: D


Q7. If ANCONDA is written as ANADNADN in a certain code, how will MOVEMENT be written in the same code?

A) MOVFLENT
B) MOVFLTNE
C) VOMEFLTNE
D) VOMDNTNE
E) MOVNETINE

ANS: C

Explanation:

The first three letters are written in reverse order and so are the last three. The fourth letter moves one step ahead and the fifth one step backward.


DIRECTIONS for the questions 8 to 10 :

Read the following data and use it for answering the questions that follows:

A disc jockey is planning a new format for her programs; which has eight slots numbered one to either consecutively. The programs must consist of the following right segments; one weather report (WR), two commercials (C), one sports report (SR), and four reports (R), not necessarily in the order given. Each of these right segments must be aired only once during the program according to the following condition:
(I) The two commercials cannot be aired consequently.
(II) The program must begin with either a commercial or the weather report and must end with either a commercial or the weather report.

Q8. If the WR is to be aired in slot one, each of the following could be the slot occupied by one of the commercials except:

A) 2
B) 3
C) 4
D) 7

ANS: D



Q9. Which of the following assignment of segments to slots 2 and 3 respectively, results in one and only one type of segment to be assigned to each of the remaining slots.

A) WR, R
B) WR, SR
C) R, SR
D) SR, C

ANS: B

Explanation:

C-WR-SR-R-R-R-R-C


Q10. If the weather report is aired in slot 4 and if exactly two of the four reports played consequently, the sports report must be aimed in slot.

A) 2
B) 3
C) 5
D) 6

ANS: D


Explanation:

C-R-R-WR-R-SR-R-C


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop