Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

CGI Group Placement Paper on 21st June 2008

Posted on :21-03-2016

Q1. Why we use Treeview Control?

ANS: To list the hierarchial list of the node objects. Such of files and Directories.


Q2. Why we need OLE-Automation? Advantages?

ANS: Enables an application to exposes objects and methods to other Applications. No need to reserve memory. No need to write functions.
Object library that simplify programming tasks. i.e., No need to Object library. (OLB, TLB).


Q3. What is the diff between the Create Object and Get object?

ANS: Create Object - To create an instance of an object.
Get Object ? To get the reference to an existing object.


Q4. Have you create Properties and Methods for your own Controls?
Properties ? Public variable of a Class
Method ? Public procedure of a classWhat is Collection Objects?
Similarly to arrays but is preferred over an array because of the following reasons.

ANS: 

1. A collection objects uses less Memory than an array.
2. It provides methods to add and delete members.
3. It does not required reason statement when objects are added or deleted.
4. It does not have boundary limitations.


Q5. What is Static Variable?

ANS: 

Its Scope will be available through out the life time.
Private Dim x as integer. Is it true?
No. Private cannot be used in front of DIM.


Q6. What is Implicit?

ANS:

Instance of specific copy of a class with its own settings for the properties defined in that class. Note: The implicity defined variable is never equal to nothing.


Q7. What are the scope of the class?

ANS:

Public , private, Friend
Can we able to set Instancing properties like Singleuse, GlobalSingleuse to ActiveXDll?
No.
In project properties if we set Unattended what is it mean?
This cannot have user interface. This can be used for the COM creation.What are the Style Properties of Combo Box?
Simple, Dropdown list ? We can type and select.
Dropdown Combo ? Only Drop Down.


Q8. What are the Style properties of List Box?
Simple ?Single Select , Extended. ? Multiple Select.


Q9. What are the different types of Dialog Box?

ANS: Predefined, Custom, User Defined.


Q10. What is Parser Bug?

ANS: It is difficult to use database objects declared in a module from within a form.


Q11. What is the Dll required for running the VB?

ANS:  Vbrun300.dllCan We create CGI scripts in VB?
Yes.


Q12. How to change the Mouse Pointer?

 ANS: Screen. Mouse Pointer = VBHourGlass/VBNormal.


Q13. How to check the condition in Msgbox?

ANS:  If (Msgbox("Do you want to delete this Record",VbYesNo)=VbYes)Then End if


Q14. What is difference between datagrid and flexgrid?
Datagrid ? Editable.
Flexigrid ? Non-Editable. (Generally used for Read only purpose.)


Q15. What is ADO? What are its objects ?

ANS:

ActiveX Data Object. ADO can access data from both flat files as well as the databases. I.e., It is encapsulation of DAO, RDO, and OLE that is why we call it as OLE-DB Technology. Objects are Connection, Record Set, Command, Parameter, field, Error, Property.


Q16. What is Dataware Control?

ANS:

Any control bound to Data Control.
Ex:- Textbox, Check Box, Picture Box, Image Control, Label, List box, Combo Box, DB Combo, What are two validate with Data Control?
Data_Validate, Data_Error.
Record set types and Number available in VB?
3. 1- Dynaset, 0 ? Table, 2 ? Snap Shot.
Referential Integrity (Take care By jet database Engine).
Cascade Delete, Cascade Update ? is done setting property of Attributes.
Db Relation Delete Cascade,
Db Relation Update Cascade.


Q17. What are the locks available in Visual Basic?

ANS:

Locking is the process by which a DBMS restricts access to a row in a multi-user environment
4 types of locks. They are
1. Batch Optimistic
2. Optimistic
3. Pessimistic
4. ReadOnly 


Q18. What is the difference between RDO and ADO?

ANS:

RDO is Hierarchy model where as ADO is Object model. ADO can access data from both flat files as well as the data bases. I.e., It is
encapsulation of DAO, RDO , OLE that is why we call it as OLE-DB Technology.


Q19. How can we call Stored procedure of Back End in RDO and ADO?

ANS:

In RDO ? We can call using RDO Query Objects.
In ADO ? We can call using Command Objects.


Q20. What is the different between Microsoft ODBC Driver and Oracle OBDC Driver?

ANS:

Microsoft ODBC driver will support all the methods and properties of Visual Basic. Where as the Oracle not.


Q21. What are the Technologies for Accessing Database from Visual Basic?

ANS:

DAO, Data Control, RDO, ODBCDIRECT, ADO, ODBC API.
Calling Stored Procedures in VB?
1. Calling Simply the Procedure with out Arguments "Call Procedure Name}"
If it is with Arguments Means then
Declare the Query Def qy
Set Qy as New Query def
Qy.SQL = "{Call ProcedureName(?,?,?)}"
qy(0)=val(Txt1.Text)
qy(1)=val(Txt2.Text)
qy(2)=val(Txt3.Text)
Set Rs = Qy.OpenresultSet
Txt(1)=Rs.RdoColumns(0


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop