Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Celstream Sample Papers

Posted on :15-04-2016

Q1. It was calculated that 75 men could complete a piece of work in 20 days. When work was scheduled to commence, it was found necessary to send 25 men to another project. How much longer will it take to complete the work?


a.20
b.30
c.45
d.40


ANS: B

 

Explanation: 

Before:
One day work = 1 / 20
One man’s one day work = 1 / ( 20 * 75)
Now:
No. Of workers = 50
One day work = 50 * 1 / ( 20 * 75)
The total no. of days required to complete the work = (75 * 20) / 50 = 30

 

Q2. In a management company 6 boys and 8 Girls can do a piece of work in 10 days while 26 boys and 48 womens can do the same in 2 days. Find the time taken by 15 Boys and 20 Girls in doing the same type of work?

 

a.7 days
b.5 days
c.6 days
d.4 days


ANS: d


Explanation: 

Let one man’s work for one day be x and
Let one boy’s work for one day be y
Then 6x + 8 y = 1/10 -> eq 1
26x + 48 y = 1/2 -> eq 2
Multiply eq 1 by 6 on both sides:
36 xs + 48 y = 3/5 -> eq 3

Eq 3 – eq 2:
36x + 48y – 26x + 48y = 3/5 – ½
10x = 1/10 So x = 1/100 and y = 1/200
Amount of work that can be done by15 Boys and 20 Girlsin one day = (15/100 + 20/200) = ¼
Therefore 15 men and 20 boys can do the work in 4 days.

 

Q3. In a journey of 15 miles two third distance was travelled with 40 mph and remaining with 60 mph.How much time the journey takes

 

a. 40 min
b. 30 min
c. 120 min
d. 20 min


ANS: d

 

Q4. To 15 lts of water containing 20% alcohol, we add 5 lts of pure water. What is % alcohol.

 

a. 20%
b. 34%
c. 15%
d. 14%


ANS: c

 

Q5. A man divides Rs.8600 among 5 sons,4 daughters and 2 nephews. If each daughter receives four times as much as each nephew, and each son receives five times as much as each nephew, how much does each daughter receive?

 

a.900
b.500
c.800
d.700


ANS: c


Explanation: 

Let the share of each nephew be Rs.x
Then, share of each daughter = Rs.(4x); share of each son = Rs.(5x).
So, 5 * 5x + 4 * 4x + 2 * x = 8600
=> 25x + 16x + 2x = 8600 => 43x = 8600
=> x = 200. Therefore, Share of each daughter = Rs. (4 * 200) = Rs.800

 

Q6. Kumar spends 75% of his income. His income is increased by 20% and he increased his expenditure by 10%. Find the percentage increase in his savings.

 

a.10%
b.20%
c.40%
d.50%


ANS: d


Explanation: 

Let original income = Rs. 100. Then, expenditure = Rs.75 and savings = Rs. 25.
New income = Rs.120 & New expenditure = Rs.[110/100 * 75] = Rs.165/2
New savings = Rs.[120-165/2] = Rs.75/2
Increase in savings = Rs.[75/2 - 25] = Rs. 25/2
Therefore, Increase% = [25/2 * 1/25 * 100]% => 50%

 

Q7. Two pipes A and B can fill a tank in 36 min. and 45 min. respectively. A water pipe C can empty the tank in 30 min. First A and B are opened. After 7 minutes, C is also opened. In how much time, the tank is full?

 

a.45 min
b.39 min
c.46 min
d.50 min


ANS: c


Explanation: 

Part filled in min. = 7[1/36 + 1/45] = 7/20
Remaining part = [1-7/20] = 13/20
Net part filled in 1 min. when A,B and C are opened = [1/36 + 1/45 - 1/30] = 1/60
Now, 1/60 part is filled in 1 min.
13/20 part is filled in [60 * 13/20] = 39 min.
Therefore, Total time taken to fill the tank = (39+7)min. => 46 min.

 

Q8. A cricketer has a certain average for 10 innings. In the eleventh inning, he scored 108 runs, thereby increasing his average by 6 runs. His new average is :

 

a.38
b.42
c.48
d.56


ANS: c

 

Explanation: 


Ex: Let average for 10 innings be x. Then,
10x + 108/11 = x+6
=> 11x+66 = 10x+108 => x=42.
Therefore, New Average = (x+6) = 48 runs.

 

Q9. Present ages of Abi and Suji are in the ratio of 5:4 respectively. Three years hence, the ratio of their ages will become 11:9 respectively. What is Suji's present age in years?

 

a.24 years
b.25 years
c.26 years
d.22 years


ANS: a


Explanation: 

Let the present ages Abi and Suji be 5x years and 4x years respectively.
Then, 5x+3 / 4x+3 = 11/9
=> 9(5x+3) = 11(4x+3) => x=6.
Therefore, Suji's present age = 4x = 24 years.

 

Q10. Pranav spends 30% of his monthly income on food articles, 40% of the remaining on conveyance and clothes and saves 50% of the remaining. If his monthly salary is Rs.18400, how much money does he save every month?

 

a.3468
b.3864
c.3644
d.3684


ANS: b


Explanation: 

Saving = 50% of (100-40)% of (100-30)% of Rs.18400
=> Rs. 50/100 * 60/100 * 70/100 * 18400 => 3864
Therefore, he saves Rs.3864.

 

Q11. If the man walks at the rate of 5 kmph, he misses a train by 7 minutes. However, if he walks at the rate of 6 kmph, he reaches the station 5 minutes before the arrival of the train. Find the distance covered by him to reach the station.

 

a.7
b.8
c.6
d.5


ANS: c


Explanation: 

Let the required distance be x km.
Difference in the times taken at two speeds = 12 min = 1/5 hr.
=> x/5 - x/6 = 1/5
=> 6x-5x = 6 => x=6
Hence, the required distance is 6 km.

 

Q12. The profit earned by selling an article for Rs.832 is equal to the loss incurred when the same article is sold for Rs.448. What should be the sale price for making 50% profit?

 

a.900
b.860
c.960
d.780


ANS: c


Explanation: 

Let C.P = Rs.x.
Then, 832 - x = x-448
=> 2x = 1280 => x=640
=> 150% of Rs.640 = Rs. 150/100 * 640 => Rs.960
Therefore, Required S.P = Rs.960

 

Q13. Suresh borrowed some money at the rate of 6% p.a. for the first three years, 9% p.a. for the next five years and 13% p.a. for the period beyond eight years. If the total interest paid by him at the end of 11 years is Rs.8160, how much money did he borrow?

 

a.8000
b.6000
c.9000
d.5000


ANS: a


Explanation: 

Let the sum be Rs.x. Then,
= [x*6*3/100] + [x*9*5/100] + [x*13*3/100] = 8160
=>18x+45x+39x = (8160*100)
=> 102x = 816000
Therefore, x=8000.

 

Q14. What will be the cost of gardening 1 metre broad boundary around a rectangular plot having perimeter of 340 metres at the rate of Rs.10 per square metre?

 

a.4500
b.3640
c.4400
d.3440


ANS: d


Explanation: 

2(l+b) = 340
Area of the boundary [(l+2)(b+2)-lb]
=> 2(l+b)+4 = 344
Therefore, Cost of gardening = Rs.(344*10) = Rs.3440

 

Q15. The diameter of the driving wheel of a bus in 140 cm. How many revolutions per minute must the wheel make in order to keep a speed of 66 kmph?

 

a.340
b.250
c.300
d.440


ANS: b


Explanation: 

Distance to be covered in 1 min. = [66*1000/60]m = 1100m
Circumference of the wheel = [2*22/7*0.70]m = 4.4m.
Number of revolutions per min. = 1100/4.4 = 250

 


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop