Celstream Question papers

Posted on :15-04-2016

Puzzle Questions

Q1. Place the numbers 1 - 12 in the twelve circles below so the sum of each side of the triangle is 36. I will give you a head start by placing some of the numbers for you. (The numbers may be used once only).

ANS: 4

 

Q2. What is the missing number in the pie below?

 
ANS: The missing number is 6.The two numbers opposite each other always total


21 : 15 + 6 = 21.

 

Q3. Below is a pyramid of numbers where the number on each brick is the sum of two bricks below it. The numbers given will help you fill in the entire pyramid.

 
ANS: 43

 

Q4. In a group of 28 junior high school students, 7 take French, 10 take Spanish, and 4 take both languages. The students taking both French and Spanish are not counted with the 7 taking French or the 10 taking Spanish. How many students are not taking either French or Spanish?.

ANS: Seven students are not taking a language. Add 7 + 10 +4 to get 21.
Then subtract 21 from the total students: 28 - 21 = 7.

 

Q5. Now can you tell how many triangles are there in this figure?

ANS: There are 47 triangles.

 

Q6. Which number is missing from the box?

ANS: 9


Each row; column and diagonal adds up to 15.

 

Q7. What is X?

ANS: 6

 

Q8. 5 Friends live in the same road A, B, C, D, E.

The numbers of B, C, D when multiplied together equals 1260. The numbers B, C, D when added equal twice E’s number, and is even.A’s number is half as much again as E’s. The road numbers run from 2 to 222.What are the 5 house numbers?

ANS:
A 36
B 4
C 9
D 35
E 24.

 

Q9. If I had one more sister I would have twice as many sisters as brothers. If I had one more brother I would have the same number of each. How many brothers and sisters have I?

ANS: Three sisters and two brothers.
 

 

Q10. A bag contains 64 balls of eight different colours. There are eight of each colour (including red). What is the least number you would have to pick, without looking, to be sure of selecting 3 red balls?

ANS: 59

 





Placement Papers for All Companies




FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status