# Capgemini Analytical Paper on 20th Oct 2006 Mumbai

Posted on :27-01-2016

1) Quantitative 25 questions.

(2) Analytical 30 questions

(3) Verbal 25 questions.

There were 2 set of test paper. I got II set.

There was section cut off of 8, 10 and 8. There is no negative marking

Quantitative Section (Maths)

Q1) Find the next term in series?

25 16 9 4 1 0 ?

ANS: (-1)^2 = 1

Q2) If 2 ^ 51 = ?

a) 1

b) 2

c) 4

d) 8

ANS: opt. (d) 8

Q3) There are 2 problems on surface area & volume of triangle

Q4) The Parallelogram ABCD, the line CD has midpoint E from line AB, then the ratio of triangle AED /parallelogram ABCD=

a) 2:1

b) 1:2

c) 4:1

d) 1:4

ANS: opt (d) 1:4

Q5) train A starts from x at 12:00 pm & reach at Y on 2:30 pm & train B starts from Y at 12:15 n reach at X on 2:15 so, when both trains crosses each other?

ANS: 1:15 pm

Q6) In election two candidates, one who loss got 42%, 112 votes so how many voters are there.

ANS: 650 voters

Q7) Boat In 2 km downstream in just 20 min 7 come back again in 1 hr. then what is the speed of river.

ANS: 1 km

Q8) (Ax)^2 + (Bx) + (c) = 0 in these equation. Someone changes the value of b & c, but there is no change in result, so what is the value?

ANS: 2, 1

Q9) There r three coins of Re 1, 50 ps, 25 ps having ratio of 13:11:3. The total sum of money is 77, then find out how many are. 1 coin is there?

ANS: 52

Q10) Some interchanging problem.

Q11) Interest problem. A got Rs. 150 more on sum amount as a rate of 3%, then what is the amount?

ANS: 5000

Q12) The numerator by 4 gets 1.5 times more than original number then what is the numerator value?

ANS: 6

Q13) X + Y = 6, then XY=?

a) 36

b) 8

c) 3

d) 30

ANS: 8 because x=4, y=2 become 6 & 4*2=8

Q14) The addition of 2 number difference of 2 number is a perfect square 7 the diff of both perfect square

ANS: 6, 2 bcoz 6+2= 8, 6-2= 4 and 8-4 = 4

Q15) Two problem on profit & loss

Q16) Height problem

Q17) Series prob.

Q18) Venn diagram problem. Very easy

IILogical

Q1. There is a family of six persons P,Q,R,S,T and U.They are Lawyer, Doctor, Teacher, Salesman, Engineer and Accountant. There are two married couples in the family. S, the salesman is married to the Lady Teacher. The Doctor is married to the Lawyer U, The Accountant is the son of Q and brother of T. R, the Lawyer is the daughter-in-law of P. T is the unmarried Engineer. P is the Grandmother of U.

Q1) Which is the profession of P? ( 4 question on this)

a) Lawyer

b) Teacher

c) Doctor

d) Accountant

Q2) Relation and blood problem (4 questions)

Q3) S I R S

+ K I L S

-----------------------

S M O K E ( 6 questions)

I got value of each above letter

S = 1 E = 2 L = 3 I = 4

R = 6 O = 8 K = 9 M = 0 (200% sure)

Q4) Who is the tallest among six person and some condition given ( 4 questions)

Tallest person = A

Q4) Nidhi have some ant of money. As she is going to market she meet person A she gave him half of money & remaining half of money he gave Person B & remaining of half of money, likewise she gave all money to 7 person, finally lest one person (7) got no money means Rs. 0, so based on that 6 questions is asked?

1) Nidhi have total amt of money = 127

1st = 63 2nd = 31 3rd = 15

4th = 7 5th = 3 6th = 1

7th = 0

## Related Companies

Accenture
Cognizant
HCL Technologies
TCS
Wipro
Polaris
HP
IGate
Honeywell

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2018 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

 ✖