Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Capgemini interview questions

Posted on :27-01-2016

Q1. What is a transient variable?

ANS: A transient variable is a variable that may not be serialized.

 

Q2. Which containers use a border Layout as their default layout?

ANS: The window, Frame and Dialog classes use a border layout as their default layout.

 

Q3. Why do threads block on I/O?

ANS: Threads block on I/O (that is enters the waiting state) so that other threads may execute while the I/O Operation is performed.

 

Q4. How are Observer and Observable used?

ANS: Objects that subclass the Observable class maintain a list of observers. When an Observable object is updated it invokes the update () method of each of its observers to notify the observers that it has changed state. The Observer interface is implemented by objects that observe Observable objects.

Q5. What is synchronization and why is it important?

ANS: With respect to multi threading, synchronization is the capability to control the access of multiple threads to shared resources. Without synchronization, it is possible for one thread to modify a shared object while another thread is in the process of using or updating that objects value. This often leads to significant errors.

 

Q6. Can a lock be acquired on a class?

ANS: Yes, a lock can be acquired on a class. This lock is acquired on the class Class object.

 

Q7. Whats new with the stop (), suspend () and resume () methods in JDK 1.2?

ANS: The stop (), suspend () and resume () methods have been deprecated in JDK 1.2.

 

Q8. Is null a keyword?

ANS: The null value is not a keyword.

 

Q9. What is the preferred size of a component?

ANS: The preferred size of a component is the minimum component size that will allow the component to display normally.

 

Q10. What method is used to specify a containers layout?

ANS: The set Layout () method is used to specify a containers layout.

 

Q11. Which containers use a Flow Layout as their default layout?

ANS: The Panel and Applet classes use the Flow Layout as their default layout.

 

Q12. What state does a thread enter when it terminates its processing? 

ANS: When a thread terminates its processing, it enters the dead state.

 

Q13. What is the Collections API?

ANS: The Collections API is a set of classes and interfaces that support operations on collections of objects.

 

Q14. Which characters may be used as the second character of an identifier, but not as the first character of an identifier?

ANS: The digits 0 through 9 may not be used as the first character of an identifier but they may be used after the first character of an identifier.


Q15. What is the List interface?

ANS: The List interface provides support for ordered collections of objects.


Q16. How does Java handle integer overflows and underflow?

ANS: It uses those low order bytes of the result that can fit into the size of the type allowed by the operation.


Q17. What is the Vector class?

ANS: The Vector class provides the capability to implement a grow able array of objects

 

Q18.  What modifiers may be used with an inner class that is a member of an outer class?

ANS: A (non-local) inner class may be declared as public, protected, private, static, final, or abstract.

 

Q19. What is an Iterator interface?

ANS: The Iterator interface is used to step through the elements of a Collection.

 

Q20. What is the difference between the >> and >>> operators? 

ANS: The >> operator carries the sign bit when shifting right. The >>> zero-fills bits that have been shifted out.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop