Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Capegemini Exam Paper 2012

Posted on :27-01-2016

Aptitude test paper of Capgemini Campus Recruitment Drive:

1.Written test
Total 75 questions ,
Time Limit 60 minutes

Total  75  questions , 60 minutes ---SECTIONAL CUTOFF IS THERE

1. Aptitude (25 quest) 20 MINUTE
2. Reasoning (25 quest) 20 MINUTE
3. English (25 quest) 20 MINUTE

 

Aptitude Questions:

Q1. The average salary of 3 workers is 95 Rs. per week. If one earns Rs.115 and second earns Rs.65 how much is the salary of the 3rd worker.

ANS: 105.

Q2. A 16 stored building has 12000 sq.feet on each floor. Company A rents 7 floors and company B rents 4 floors. What is the number of sq.feet of unrented floor space.

ANS: 60000

Q3. During a given week A programmer spends 1/4 of his time preparing flow chart, 3/8 of his time coding and the rest of the time in debugging the programs. If he works 48 hours during the week , how many hours did he spend debugging the program.

ANS: 18.

Q4. On 8th Dec, 2007 Saturday falls. What day of the week was it on 8th Dec, 2006?

Q5. A man owns 2/3 of the market research beauro business and sells 3/4 of his shares for Rs. 75000. What is the value of Business? 

ANS: 150000

Q6. If 12 file cabinets require 18 feet of wall space, how many feet of wall space will 30 cabinets require?

ANS: 45

Q7. A computer printer produced 176,400 lines in a given day. If the printer was in operation for seven hours during the day, how many lines did it print per minute?

ANS: 420

Q8. From its total income, A sales company spent Rs.20,000 for advertising, half of the remainder on commissions and had Rs.6000 left. What was its total income?

ANS: 32000

Q9. On Monday a banker processed a batch of cheques, on Tuesday she processed three times as many, and on Wednesday she processed 4000 cheques. In the three days, she processed 16000 cheques. How many did she process on Tuesday?

ANS: 9000

Q10. The cost of four dozen proof machine ribbons and five dozen accouting machine ribbons was Rs.160/-. If one dozen accounting machine ribbons cost Rs.20/-, what is the cost of a dozen proof machine ribbons?

ANS: Rs.15


Q11. If a clerk can process 80 cheques in half an hour, how many cheques can she process in a seven and one half hour day?

ANS: 1200


Q12. A milk vendor has 2 cans of milk. The first contains 25% water and the rest milk. The second contains 50% water. How much milk should he mix from each of the containers so as to get 12 litres of milk such that the ratio of water to milk is 3 : 5?


Q13. The average length of three tapes is 6800 feet. None of the tapes is less than 6400 feet. What is the greatest possible length of one of the other tapes?

ANS: 7600

Q14. A company rented a machine for Rs.700/- a month. Five years later the treasurer calculated that if the company had purchased the machine and paid Rs.100/- monthly maintenance charge, the company would have saved Rs.2000/-. What was the purchase price of the machine?

ANS: Rs.34000

Q15. Two computers each produced 48000 public utility bills in a day. One computer printed bills at the rate of 9600 an hour and the other at the rate of 7800 an hour. When the first computer finished its run, how many bills did the other computer still have to print?

ANS: 9000

Q16. A train passes a station platform in 36 seconds and a man standing on the platform in 20 seconds. If the speed of the train is 54 km/hr, what is the length of the platform?


Q17. On a given day, a bank had 16000 cheques returned by customers. Inspection of the first 800 cheques indicated that 100 of those 800 had errors and were therefore the available immediately for data processing. On this basis, how many cheques would be available immediately for data processing on that day?

ANS: 14000

Q18. A tape manufacturer reduces the price of his heavy duty tape from Rs.30/- to Rs.28/- a reel and the price of a regular tape from Rs.24/- to Rs.23/- a reel. A computing centre normally spends Rs.1440/- a month for tapes and 3/4 of this is for heavy duty tapes. How much will they save a month under the new prices?

ANS: Rs.87

Q19. The dimensions of a certain machine are 48 X 30 X 52. If the size of the machine is increased proportionately until the sum of its dimensions equals 156, what will be the increase in the shortest side?

ANS: 

Q20. In a certain company, 20% of the men and 40% of the women attended the annual company picnic. If 35% of all the employees are man, what percent of all the employees went to the picnic?

ANS: 33%

Q21. It cost a college Rs.0.70 a copy to produce a Programme for the homecoming football game. If Rs.15,000/- was received for advertisements in the programme, how many copies at Rs.0.50 a copy must be sold to make a profit of Rs.8000/- ?

ANS: 35000

Q22. If the digits of my present age are reversed then i get the age of my son. If 1 year ago my age was twice as that of my son. Find my present age.

ANS: father-73, son-37


Q23. There are 6561 balls out of them 1 is heavy. Find the min. no. of times the balls have to be weighed for finding out the heavy ball.

ANS: 8

Q24. If I walk with 30 miles/hr i reach 1 hour before and if i walk with 20 miles/hr i reach 1 hour late. Find the distance between 2 points and the exact time of reaching destination is 11 am then find the speed with which it walks.

ANS: 120miles and 24 miles/hr


Q25. Tea worth Rs. 126 per kg and Rs. 135 per kg are mixed with a third variety in the ratio 1 : 1 : 2. If the mixture is worth Rs. 153 per kg, the price of the third variety per kg will be:


Reasoning:-

Answer Questions 1 to 4 on the basis of the information given below:

The only people to attend a conference were four ship captains and the first mates of three of those captains. The captains were L, M, N and O; the first mates were A, D and G Each person in turn delivered a report to the assembly as follows:

Each of the first mates delivered their report exactly after his or her captain. The first captain to speak was M, and captain N spoke after him.

Q1. Among the following which is not an appropriate order of delivered reports?

A) M, A, N, G, O, L, D

B) M, D, N, G, L, O, A

C) M, N, A, L, D, O, G

D) M, N, A, O, D, L, G

E) M, N, G, D, O, L, A

ANS: E


Q2. In case L speaks after A, and A is the third of the first mates to speak, then among the following statements which would be untrue?

A) O spoke immediately after G.

B) The order of the first four speakers was M, G, N, D.

C) Os first mate was present.

D) A was the fourth speaker after M.

E) The captains spoke in the order M, N, O, L.

ANS: D

Q3. Among the following statements which statement must be true?

A) In case the second speaker was a captain, the seventh speaker was a first mate.

B) In case the second speaker was a first mate, the seventh speaker was a captain.

C) In case the third speaker was a first mate, the seventh speaker was a captain.

D) In case the third speaker was a captain, the seventh speaker was a first mate.

E) In case the seventh speaker was a first mate, the first and third speakers were captains.

ANS: A


Q4. In case A spoke immediately after L and immediately before O, and O was not the last speaker, L spoke

a. second

b. third

c. fourth

d. fifth

e. sixth

ANS: C



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop