Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Calsoft Reasoning Ability

Posted on :15-04-2016

 

DIRECTIONS for the question 1-5:  

Read the following information to answer the given questions


(i) A, B, C, D, E and F are the six members in a group. There are two pairs of couples in the group.
(ii) There are Two Teachers, One Doctor, One Lawyer and Two Engineers. Both the Teachers are of the same sex.
(iii) A and C are in the same profession.
(iv) The Doctor is married to the Teacher. An Engineer is married to the Lady Lawyer.
(v) A is an Engineer. E is a male Teacher. Both of them are unmarried.
(vi) F is B's husband.

 

Q1. Which of the following are the pairs of couples?

 

A) CD, FB

B) CB, DF

C) ED, CB

D) Data inadequate

 

ANS: A

Explanation:


A----Engineer (unmarried)
E----Teacher(male)( unmarried)
F---male Teacher married to B(Doctor) 
D---Lady Layer married to C(Engineer)
Clearly from the above information

 

Q2. What is the profession of B?

 

A) Lawyer

B) Doctor

C) Teacher

D) Data inadequate

 

ANS: B

Explanation:


A----Engineer (unmarried)
E----Teacher(male)( unmarried)
F---male Teacher married to B(Doctor) 
D---Lady Layer married to C(Engineer)
Clearly from the above information

 

Q3. How many male members are there in the group?

 

A) More than three

B) Two

C) Three

D) Data inadequate

 

ANS: D

Explanation:


A----Engineer (unmarried)
E----Teacher(male)( unmarried)
F---male Teacher married to B(Doctor) 
D---Lady Layer married to C(Engineer)
Clearly from the above information

 

Q4.Who is the Lawyer?

 

A) C

B) F

C) Data inadequate

D) None of these

 

ANS: D

Explanation:


A----Engineer (unmarried)
E----Teacher(male)( unmarried)
F---male Teacher married to B(Doctor) 
D---Lady Layer married to C(Engineer)
Clearly from the above information

 

Q5. Who is married to the Doctor?

 

A) B

B) D

C) F

D) None of these

 

ANS: C

Explanation:


A----Engineer (unmarried)
E----Teacher(male)( unmarried)
F---male Teacher married to B(Doctor) 
D---Lady Layer married to C(Engineer)
Clearly from the above information

 

DIRECTIONS for the question 6-10:  

Read the following information to answer the given questions.

Q6. How many such pairs of letters are there in the word AGRICULTURE, each of which have as many letters between them in the word as in the alphabet?

 

A) Five

B) Six

C) Two

D) Three

E) No such pair

 

ANS: A

Explanation:


The pairs are GI, GL, RU, IL and TU.


 

Q7. In a certain code language SYMBOL is written as ZRCLMN. How will NUMBER be written in that code language?

 

A) MVLCDS

B) VMCLDS

C) VMCLSD

D) TOANQF

E) None of these

 

ANS: C

Explanation:


The pattern of S Y M B O L is S - 1= R : Z - 1= Y : M - 1= L: C - 1= B : O - 1 = N : M - 1 =L
        Z R C L M N

 

Q8. In a certain code language "her nic fep" means "young and beautiful" and "fep mun deu" means "boy and ball". Which is the code for "young"?

 

A) nic

B) fep

C) her

D) Data inadequate

E) None of these

ANS: D

Explanation:

Since code (fep )is common in both cases and so is( and). So code for (and) is (fep). But we can't say which of (her) and (nic) is the code for (young) due to non repetition.

 

Q9.From a point 'S' Roshan walked 30 metres to the north, then after turning to his right walked 30 meters. He again turned to his right and walked another 50 metres and finally turned to his right and walked 30 metres. In which direction and at what distance is he from the starting point 'S'?

 

A) 20 metres to the north

B) 40 metres to the south

C) 20 metres to the south

D) 30 metres to the south

E) None of these

 

ANS: C

Explanation:



So Roshan is 20 mtrs. to the south of his starting point S.

 

Q10. "School" is related to "Education" in the same way as "Court" is related to

 

A) Lawyer

B) Judge

C) Advocate

D) Justice

E) Magistrate

 

ANS: D

Explanation:


The pirs are GI, GL, RU, IL and TU.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop