Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Cadence Aptitude Questions 7 Oct 2012

Posted on :13-02-2016
Cadence Placement Paper - 7 Oct 2012:-

Q1. What would be the output of the code?

int y int x
y=5+ x=5-
+ -
+ -
+ -
6*3 6*3
; ;
printf(%d, x); printf(%d,y);

ANS: x=23; y=23;


Q2. Simplify    xy(bar)z+xy(bar)+xyz.


Q3. In a machine, a floating point number is represented in 2s complement mantissa 6 MSB exponent 4 LSB(excess 4 form),  then 01101_0111(10 bits).

ANS: 656 * 2exp(-3).


Q4. How many flip flops are required for modulo 33 counter?

ANS: 6 flip flops.


Q5. A queue of four elements a,b,c,d are there, a=head d=tail. Now following operations are performed

a) deletion
b) insertion of w and then x
c) again deletion
d) insertion of y
What is the format of the queue?


Q6. Configuration of four NAND gates forming a XOR gate, but replace the last NAND gate with a NOR gate. Find the output expression.


Q7. There were 105 handshakes. How many persons were there in the party?


Q8. Complete the series
12 8 14 7 16 ---

ANS: 6


Q9. Pick the odd man out

a) object
b) time
c) room
d) person
e) reason


Q10. How many Zeros are there in binary equivalent of 15*10^9+4*2^5+3?

ANS: 5


Q11. There is a treeking team which takes a halt after 10 hours and the leadership changes after 5 hours. Leadership changes in alphabetical order...kamala is leading now with mary ,malti, ---and sita. Who will lead after two rests?

ANS: Sita.


Q12. Pick the odd man out

a) rhoes
b) hepes
c) owc
d) guinepen

ANS: d) guinepen
(jumbled letters for penguin)


Q13. A room is 30 x 12 x 12. A spider is on the middle of the smaller wall, 1 feet from the top, and a fly is on the middle of the opposite wall, 1 feet from the bottom. What is the minimum distance required for the spider to crawl to the fly?


Q14. 2/3 of crockery (plates) are broken, 1/2 have some other thing (handle) broken , 1/4 are both broken and handle broken. Ultimately only 2 pieces of crockery were without any defect. How many crockery were there in total?

ANS: 24


Q15. 15*/+120+*9/8 - convert into postfix.

ANS: 98


Q16. Pick the odd man out.

a) richa
b) bleat
c) pratec

ANS: c) pratec (jumbled for carpet)


Q17. 21 base A- K, ie A=10, B=11, .. K=20. What is the Octal equivalent of KA?

ANS: 656


Q18. A man while going down in a escalator (which is moving down) takes 50 steps to reach down and while going up takes 250 steps. If he goes 5 times faster upwards than downwards. What will be the total number of steps if the escalator were not moving?

ANS: 150 steps.


Q19. There were 6 boys and 6 girls. How many ways they can be arranged in a pair?


Q20. ring _ _ _ ter
Fill in the dash with three letter to form a meaningful word.

ANS: mas


Q21. Fill the blanks with three
letters so that they all form a meaningful word.
i) wh_ _ _
ii) r_ _ _

ANS: ich


Q22. A man facing east rotates 100(degree) clockwise then 145(degree) anti clockwise. What is new direction of man?

ANS: North East.


Q23. Excess 3 code of numbers 0 to 9 is given by numbers ABCD

0 1100
1
. ...
9 ...
Find the minimised function?


Q24. Complete the series
M N J Q G ---

ANS: H


Q25. There is a 4:1 mux. Obtain fn (B OR (A XOR C)) when control inputs are A(LSB) & B(MSB), what should be the inputs (I0, I1, I2, I3).

ANS: 1 1 C C


Q26. Fill in the blank with four letters so that it form a meaningful word.
Willing _ _ _ _ sports.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop