Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

CA Technologies Technical Questions

Posted on :13-04-2016

Q1. Which of following is used for back-up files?

a) compress
b) Tar
c) make
d) all the above 

ANS: b

 

Q2. What does the zeroth element of the string array passed to the public static void main method contain?

a) the name of the program
b) the number of arguments
c) the first argument if one is entered

 

Q3. Legal return type for overloading

public void add(int a){}

a) void
b) int
c) anything

 

Q4. Valid return types for listeners?

a) boolean
b) void
c) type of event handled
d) component

 

Q5. In order to call paint (Graphics) to execute, which is appropriate?

a) paint ()
b) repaint ()
c) paint (Graphics)
d) update (Graphics)

 

Q6. Which colour is used for instance methods in standard javadoc?

a) blue
b) red
c) purple
d) orange

 

Q7.

public class Test{}

what could be the constructor for this class?

a) public void Test (){}
b) public Test (){}
c) public static void Test (){}
d) public static Test (){}

 

Q8. Correct way to throw some exception?

a) throw Exception
b) throws Exception
c) new Exception
d) Do not specify anything

 

Q9. Given Button generates Action Event, what listener you gonna add?

a) FocusListener
b) ComponentListener
c) WindowListener
d) ActionListener

 

Q10.

class First
{
public First(String s){
System.out.println(s);
}
}
public class Second extends First
{
public static void main (String args[])
{ new Second();
}
}

On compiling Second class, what happens?

a) nothing
b) Instance of First is created
c) Exception is raised at run time stating that there is no null parameter constructor in class First
d) Second will not compile as there is no null parameter constructor int the class First

 

Q11. Correct order of a java file?

a) Package, Import, Class
b) Class, Import, Package
c) Import, Package, Class
d) Package, Class, Import

 

Q12. What is


int *p (char (*s)[])

ANS: p is a function which is returning a pointer to

 

Q13. Using pointer, changing A to B and B to A is Swapping the function using two address and one temporary variable. a,b are address, t is temporary variable. How function look like?

ANS: swap (int *, int *, int )

 

Q14. In o how are the arguments passed?

ANS: by value.

 

Q15. Find the prototype of sine function.

ANS: extern double sin(double)

 

Q16. Scope of a global variable which is declared as static?

ANS: File

 

Q17. What does  calloc do?

ANS:  A memory allocation and initialising to zero.

 

Q18. What is the value of i?

i = strlen (Blue) + strlen (People)/ strlen (Red) - strlen
(green)

ANS: 1

 

Q19. What does exit() do?

ANS: come out of executing programme.

 

Q20. What does find command do?

ANS: search a file

 

Q21. What is the output of the following program?

i=2
printf (%old %old %old %old , i, i++, i--, i++);

 

Q22. What is the output of the following program?

public class Test{
public static void main (String args[])
{ int age;
age=age+1;
Sopln (The age is + age);
}
}

ANS: does not compile

variable age might not have initialized

 

Q23. What is the output of the following program?

public void divide(int a, int b){
try{
int c=a/b;
} catch(Exception e){
sopln(EXception);
finally{
sopln(finally);
}
}
parameters are 3,0

 

Q24. What is the o/p?

printf( Hello o is the world );

ANS: Hello is the world.

 

Q25. Clarifying the concept addresses used over array; i.e., changing the address of a base element produces what error?


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop