Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Brakes India Written Test Questions 2014

Posted on :23-03-2016

GENERAL AWARENESS:

Q1. WTO meeting recently held at ---------

a) Cancun
b) Jakarta
c) Geneva


Q2. Opposite of PHENOMENAL-------

ANS: ordinary


Q3. Which European country does not have the same currency--------?

a) U.K
b) Spain
c) France
d) Germany


Q4. Commerce minister of India ---------

ANS: Arun Jaitley.


Q5. Governor of RBI (Reserve Bank of India)-----------.

a) S. Rangarajan
b) Sivathanu pillai
c) Y.V.Reddy
d) Bimal Jalan


Q6. First car using CRDI is----------

a) Hyundai Accent
b) Skoda Octavia


Q7. Economic Growth Rate is measured by---------------

a) GDP
b) inflation
c) GNP


Q8. Selection Committee Leader of Indian cricket team-----------

a) Kiran More
b) Syed kirmani
c) Brijesh patel


Q9. First Indigenous car sold in European market-------------

a) Tata Indica
b) M&M scorpio
c) Fiat palio


Q10. Meaning of URGE------

a) desire
b) strength
c) forceful 
d) demand


Q11. HALs(Hindustan Aeronautical Limited) indigenous aircraft -----------

a) Tejas
b) Trishul
c) Danush


Q12. Meaning of apprehend 

ANS: fear


Q13. Opposite of obscure

ANS: explicit


Q14. ISRO chairman---------

ANS: Madhavan Nair.


Q15. Find in which part Grammatical /idiomatic error occurs in the sentence:
Yesterday while/crossing the road/he was/ run out by a lorry.


Q16. What is the name of the robot presented by Japan to Indonesia?

ANS: Azimo Honda



TECHNICAL:

Q17. Kelvin plank law deals with 

a) Conservation of work into heat 
b) conservation of heat into work


Q18. Which chart takes care of control attributes? 

a) P chart
b) C chart
c) R chart


Q19. Geneva mechanism is used for -----.

ANS: Intermittent motion


Q20. Section modulus of hollow shaft

ANS: PI/32*(D4-d4)/D


Q21. In V belt drive contact is made on

a) bottom 
b) sides 
c) bottom and sides


Q22. Flexible coupling is used because


Q23. Down milling is also called ----.

ANS: Climb milling


Q24. Section view of C washer?


Q25. Washer is used to provide ----.

ANS: Bearing area.


Q26. Drilling is an example of 

ANS: Oblique cutting


Q27. Deflection of simple supported beam carrying UDL 5/384*Wl4/EI


Q28. Initial tension is considered in ---.


Q29. Soldering alloy consists of ---.

ANS: Tin and lead


Q30. Spheroidal cast iron is getting from Grey cast iron by adding ---.

ANS: Mg


Q31. ----- is used for holding the work piece without disturbing the tool path.

ANS: Fixture


Q32. Why chromium is used in steel alloys? 

ANS: Corrosive resistance


Q33. High cutting speed is obtained while ---.

ANS: machining


Q34. Metal forming is an example of ---.

ANS: chipless machining


Q35. Top rake angle is provided for ----.

ANS: Easy removal of chip


Q36. Alloying is done for increased ----.

ANS: strength and application


Q37. Transformer is used welding ---.


Q38. In throttling process Enthalpy constant is ---.


Q39. 70 cc of engine means ---.

ANS: swept volume


Q40. Tan (a) = 

ANS: co efficient of friction


Q41. Centridal distance of a semi circle? 

ANS: 4*r/3*pi


Q42. In centreless grinding, the grinding wheel and the regulating wheels rotate in the --- direction.

ANS: same


Q43. State Newtons three laws of motion.


Q44. What is Pascals Law?


Q45. What are Boyles law, charles law?


Q46. What is spring constant?


Q47. In a balloon, both pressure and volume varies when you blow it. How will you apply boyles law in this situation?


Q48. State Bernoullis theorem and its application.


Q49. What is Reynolds number? Where is it used? Can it be used in brakes?


Q50. What are the types of springs?


Q51. What is specific gravity? What is its Unit?


Q52. Explain screw guage and vernier caliper.


Q53. What are the types of protective coating?


Q54. What is 1 micron?


Q55. What is focal Length? Give the unit of power of lens.


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop