Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Blue Star Arithmetic Ability Questions with Answers 2014

Posted on :21-03-2016

Q1. If 1 cm on a map corresponds to an actual distance of 40 kms, and the distance on the map between Bombay and Calcutta is 37.5 cms, the actual distance between them is:

A. 375 kms     
B. 3750 kms             
C. 1500 kms     
D. 1375 kms

ANS: C


Q2. What is the greatest value of a positive integer n such that 3n is a factor of 1815?

A. 15                   
B. 18                           
C. 30                    
D. 33

ANS: C


Q3. If 20 men or 24 women or 40 boys can do a job in 12 days working for 8 hours a day, how many men working with 6 women and 2 boys take to do a job four times as big working for 5 hours a day for 12 days?

A. 8 men             
B. 12 men                       
C. 2 men              
D. 24 men

ANS: C


Q4. The average of 5 quantities is 6. The average of 3 of them is 8. What is the average of the remaining two numbers?

A. 6.5               
B. 4                              
C. 3                 
D. 3.5

ANS: C


Q5. A 5 cm cube is cut into as many 1 cm cubes as possible. What is the ratio of the surface area of the larger cube to that of the sum of the surface areas of the smaller cubes?

A. 1 : 6          
B. 1 : 5                         
C. 1 : 25          
D. 1 : 125

ANS: B


Q6. An empty swimming pool can be filled to capacity through an inlet pipe in 3 hours, and it can be completely drained by a drain pipe in 6 hours. If both pipes are fully open at the same time, in how many hours will the empty pool be filled to capacity?

A. 4                    
B. 5                             
C. 5.5                    
D. 6

ANS: D


Q7. If the value of XYZ Company stock drops from $25 per share to $21 per share, what is the percent of the decrease?

A. 4                     
B. 8                                    
C. 12                
D. 16

ANS: D


Q8. (1/4)^3 + (3/4)^3 + 3(1/4)(3/4)(1/4 + 3/4) =?

A. 27/64           
B. 49/64                              
C. 0                     
D. 1

ANS: D


Q9. The angle of elevation of the top of a tower 30 m high, from two points on the level ground on its opposite sides are 45 degrees and 60 degrees. What is the distance between the two points?

A. 30              
B. 51.96              
C. 47.32            
D. 81.96

ANS: C


Q10. If 3/p = 6 and 3/q = 15 then p - q =?

A. 1/3              
B. 2/5                 
C. 3/10             
D. 5/6

ANS: C


Q11. If the radius of a circle is increased by 20% then the area is increased by:

A. 44%           
B. 120%              
C. 144%           
D. 40%

ANS: A


Q12. At 10 a.m. two trains started traveling toward each other from stations 287 miles apart. They passed each other at 1:30 p.m. the same day. If the average speed of the faster train exceeded the average speed of the slower train by 6 miles per hour, which of the following represents the speed of the faster train, in miles per hour?

A. 38                   
B. 40                                  
C. 44                
D. 48

ANS: C


Q13. If a sum of money grows to 144/121 times when invested for two years in a scheme where interest is compounded annually, how long will the same sum of money take to tribble if invested at the same rate of interest in a scheme where interest is computed using simple interest method?

A. 9 years        
B. 22 years         
C. 18 years        
D. 33 years

ANS: B


Q14. Five years ago, Beths age was three times that of Amy. Ten years ago, Beths age was one half that of Chelsea. If C represents Chelseas current age, which of the following represents Amys current age?

A. c/6 + 5            
B. 2c                                 
C. (c-10)/3        
D. 3c-5

ANS: A


Q15. If the area of two circles are in the ratio 169 : 196 then the ratio of their radii is

A. 10 : 11        
B. 11 : 12            
C. 12 : 13           
D. 13 : 14

ANS: D


Q16. A, B and C, each of them working alone can complete a job in 6, 8 and 12 days respectively. If all three of them work together to complete a job and earn Rs.2340, what will be Cs share of the earnings?

A. Rs.520        
B. Rs.1080                
C. Rs.1170        
D. Rs.630

ANS: A


Q17. A motorcycle stunts man belonging to a fair, rides over the vertical walls of a circular well at an average speed of 54 kph for 5 minutes. If the radius of the well is 5 meters then the distance traveled is:

A. 2.5 kms      
B. 3.5 kms                   
C. 4.5 kms        
D. 5.5 kms

ANS: C


Q18. A rectangular tank 10 by 8 by 4 is filled with water. If all of the water is to be transferred to cube-shaped tanks, each one 3 inches on a side, how many of these smaller tanks are needed?

A. 9                  
B. 12                 
C. 16                 
D. 21

ANS: B


Q19. If a building b feet high casts a shadow f feet long, then, at the same time of day, a tree t feet high will cast a shadow how many feet long?

A. ft/b             
B. fb/t                    
C. fb/t               
D. fb/t

ANS: A


Q20. A portion of $7200 is invested at a 4% annual return, while the remainder is invested at a 5% annual return. If the annual income from both portions is the same, what is the total income from the two investments?

A. $160           
B. $320                 
C. $400              
D. $720

ANS: B


Q21. A group of workers can do a piece of work in 24 days. However as 7 of them were absent it took 30 days to complete the work.  How many people actually worked on the job to complete it?

A. 35              
B. 30                         
C. 28               
D. 42

ANS: C


Q22. A rectangle is 14 cm long and 10 cm wide. If the length is reduced by x cms and its width is increased also by x cms so as to make it a square, then its area changes by:

A. 4               
B. 144                          
C. 2                 
D. 12

ANS: A


Q23. A box contains 90 mts each of 100 gms and 100 bolts each of 150 gms. If the entire box weighs 35.5 kg, then the weight of the empty box is:

A. 10 kg         
B. 10.5 kg                   
C. 11 kg           
D. 11.5 kg

ANS: D


Q24. A father is three times as old as his son. After fifteen years the father will be twice as old as his sons age at that time. Hence the fathers present age is

A. 36               
B. 42                             
C. 45               
D. 48

ANS: C


Q25. At a certain ice cream parlor, customers can choose among five different ice cream flavors and can choose either a sugar cone or a waffle cone. Considering both ice cream flavor and cone type, how many distinct triple-scoop cones with three different ice cream flavors are available?

A. 12               
B. 16                            
C. 20               
D. 24

ANS: C


Q26. Which of the following is the greatest?

A. 40% of 30        
B. 3/5 of 25               
C. 6.5% of 200    
D. 1/2^-4

ANS: D


Q27. What will Rs.1500 amount to in three years if it is invested in 20% p.a. compound interest, interest being compounded annually?

A. 2400               
B. 2592                         
C. 2678                 
D. 2540

ANS: B


Q28. Two identical taps fill 2/5 of a tank in 20 minutes. When one of the taps goes dry in how many minutes will the remaining one tap fill the rest of the tank?

A. 5 minutes        
B. 10 minutes               
C. 15 minutes        
D. 20 minutes

ANS: C


Q29. Tom, Dick and Harry went for lunch to a restaurant. Tom had $100 with him, Dick had $60 and Harry had $409. They got a bill for $104 and decided to give a tip of $16. They further decided to share the total expenses in the ratio of the amounts of money each carried. The amount of money which Tom paid more than what Harry paid is

A. 200               
B. 60                                  
C. 24                  
D. 36

ANS: D


Q30. If x, y, and z are consecutive negative integers, and if x > y > z, which of the following must be a positive odd integer?

A. xyz                
B. (x - y) (y - z)                 
C. x - yz              
D. x(y + z)

ANS: B


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop