Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Blue Star Written Test 2011

Posted on :21-03-2016
Blue Star Written Test 2011

Aptitude:

Q1. There are 1200 elephant. Some have blue and pink strips. Some have pink & green strip. 400 elephants have only pink strip. How many have only blue strip?

ANS: 400


Q2. Two persons start from a point and go in opposite directions. After going 3 km they turn left and walk 4 km. How far are they now?

ANS: 10 km


Q3. All men of this party are republican. Mohan is member of this party. Mohan is republican is true or false or can not say?


Q4. Pick the odd one out: bend, shave, chop, whittle, shear.

ANS: bend.


Q5. If circle is one octagon is 2 4 6 8 or 1?


Q6. Complete the series 1 6 3 7 5 8 7---?

ANS: 9


Q7. Add a word in starting of SCAPE and at the end of Grass, you will get two different words.

ANS: land: grassland, landscape


Q8. Add a common word in starting of light, break, time, you will get three different words

ANS: Day: Day light, Day break, Day time.


Technical:

Q9. Non linear structure is

a) Queue & stack
b) tree & graph
c) tree & stack
d) tree & linked list

ANS: b


Q10. Sizeof () operator is used for

a) data type
b) data type & variable
c) both a & b
d) none

ANS: c


Q11. What is the output of the following program?

void main()
{
extern int a;
a=10;
printf(%d,a);
}

a) Give linker error- a not defined 
b) Print 10
c) Give compiler error

ANS: a


Q12. socket() is a

a) system call 
b) library function
c) both
d) none

ANS: a


Q13. Unix has pipelining formatted &

a) high level
b) low level
c) mid level
d) none of the above


Q14. How can pass an array to a function?

a) desgin(**a)
b) desgin (*a)
c) dasgien(&a[0]);


Q15. 
int a[10];
printf(%d,%d,a[0],a[12]);

Will compiler show any error?

ANS: no


Q16. Link list uses

a) contiguous memory allocation
b) non contiguous memory allocation 
c) both a & b
d) none


Q17. Dewpoint is the temperature at which water vapor will undergo ________?

ANS: Condensation


Q18. Montreal protocol limits the use of _______ ?

ANS: Ozone depleting substance.


Q19. Global warming is due to _______?

ANS: Carbon-mono-oxide


Q20. Rain drop is spherical due to ________ ?

ANS: Surface tension


Q21. For a laminar flow Reynolds flow should be ______?

ANS: Less than 2000


Q22. One ton of refrigeration is equal to_______ ?

ANS: 12000 btu/hr


Q23. What is the refrigerant used in vapour absorption cycle?


Q24. By increasing the intake air temp, efficiency of IC engine will _______ ?

ANS: Decrease


Q25. In a rough turbulent flow in a pipe, the friction factor would depend upon? 

ANS: Pipe diameter and pipe condition.


Q26. Degree of saturation is ratio of _______ 


Q27. In latent heating a substance _________ ? 

ANS: Changes phase without increase in temperature


Q28. A pipe friction test shows that, over the range of speeds used for the test, the non-dimensional friction factor f, varies inversely with Reynolds Number. It can be inferred from above that, 

ANS: Pipe should be smooth.


Q29. Multiple inheritance cannot be used in a case.......................................?


Q30. What is the difference b/w simple SQDL & Object oriented SQDL?


Q31. Explain the Deadlock condition.

ANS: No process knows exactly that both are waiting for each other.


Q32. Virtual Destructor is used...........................


Q33. Pressure drop in air duct is influenced by __________ ?

ANS: shape of the duct.


Q34. A parallel flow heat exchanger will perform better than a counter flow heat exchanger. State whether this is true or false.


Q35. The index that normally reflects laminar flow in a tube is ______ ?

ANS: Reynolds number.


Q36. If the NPSH requirements of a pump are not satisfied it will _______ ?


Q37. Approach of a cooling tower is the difference between temperatures of ________ ?


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop