Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Bharti Airtel Ltd Aptitude Paper

Posted on :18-04-2016
Q1. In the adjoining diagram, ABCD and EFGH are squres of side 1 unit such that they intersect in a square of diagonal length (CE) = 1/2. The total area covered by the squares is
 
A. Cannot be found from the information
B. 1 1/2
C. 1 7/8
D. None of these

ANS: C


Q2. Roy is now 4 years older than Erik and half of that amount older than Iris. If in 2 years, roy will be twice as old as Erik, then in 2 years what would be Roy's age multiplied by Iris's age?

 
A. 28
B. 48
C. 50
D. 52

ANS: B


Q3. Tim and Elan are 90 km from each other.they start to move each other simultanously tim at speed 10 and elan 5 kmph. If every hour they double their speed what is the distance that Tim will pass until he meet Elan 
A. 45
B. 60
C. 20
D. 80

ANS: B


Q4. She has great love and affection _________ her grandmother.

 
A. for 
B. from 
C. with 
D. to 

ANS: A


Choose the word nearest in meaning:

Q5. 25 paise coins are fast becoming.. obsolete.

 
A. smaller 
B. older 
C. rare 
D. outdated 

ANS: D


Q6. His plans started going awry the moment he began his journy to nagaland.

 
A. well 
B. smoothly 
C. wrong 
D. slowly 

ANS: C


Q7. A 5 litre jug contains 4 litres of a salt water solution that is 15 percent salt. If 1.5 litres of the solution spills out of the jug, and the jug is then filled to capacity with water,approximately what percent of the resulting solution in the jug is salt?

 
(A)7.5% 
(B)9.5% 
(C) 10.5% 
(D)12% 
(E)15%
 
 
Fill in blank with article:

Q8. The brahmputra rises in the himaliya in _______ Tibet.

 
A. a 
B. an 
C. the 
d. no article need 


Q9. ________ ice-pick was used for the murder.
 
A. a 
B. an. 
C. the 
D. no article need 

ANS: B


Q10. it was no dout ________ stupidity to admit her into our gang
A. a 
B. an 
C. the 
D. no article need. 

ANS: A


Q11. It is suspect that _______ colleague committed the murder.

 
A. a 
B. an 
C. the 
D. no article need 

ANS: A


Q12. Given the following information, who is youngest?

 
C is younger than A; A is talled than B
C is older than B; C is younger than D
B is taller than C; A is older than D

 
A. D
B. B
C. C
D. A

ANS: B



Q13. A father purchases dress for his three daughter. The dresses are of same color but of different size .the dress is kept in dark room .What is the probability that all the three will not choose their own dress.

 
A. 2/3
B. 1/3
C. 1/6
D. 1/9

ANS: B


Q14. A, B, C and D go for a picnic. When A stands on a weighing machine, B also climbs on, and the weight shown was 132 kg. When B stands, C also climbs on, and the machine shows 130 kg. Similarly the weight of C and D is found as 102 kg and that of B and D is 116 kg. What is D's weight

 
A. 58kg
B. 78 kg
C. 44 kg
D. None

ANS:  C 


Q15. There are 10 stepping stones numbered 1 to 10 as shown at the side. A fly jumps from the first stone as follows; Every minute it jumps to the 4th stone from where it started - that is from 1st it would go to 5th and from 5th it would go to 9th and from 9th it would go to 3rd etc. Where would the fly be at the 60th minute if it starts at 1?

 
A. 1
B. 5
C. 4
D. 9

ANS:  A



Q16. M, N, O and P are all different individuals; M is the daughter of N; N is the son of O; O is the father of P; Among the following statements, which one is true?

 
A. M is the daughter of P
B. If B is the daughter of N, then M and B are sisters
C. If C is the granddaughter of O, then C and M are sisters
D. P and N are bothers. 

ANS: B


Q17. All faces of a cube with an eight - meter edge are painted red. If the cube is cut into smaller cubes with a two - meter edge, how many of the two meter cubes have paint on exactly one face?

 
A. 24
B. 36
C. 60
D. 48

ANS: A


Q18. There are 4 boxes colored red, yellow, green and blue. If 2 boxes are selected, how many combinations are there for at least one green box or one red box to be selected?
A. 1
B . 6
C. 9
D. 5

ANS: D


Q19. There are 20 balls which are red, blue or green. If 7 balls are green and the sum of red balls and green balls is less than 13, at most how many red balls are there?

 
A. 4
B. 5
C. 6
D. 7

ANS: B


Q20. Two cyclists begin training on an oval racecourse at the same time. The professional cyclist completes each lap in 4 minutes; the novice takes 6 minutes to complete each lap. How many minutes after the start will both cyclists pass at exactly the same spot where they began to cycle?

 
A. 10
B. 8
C. 14
D. 12

ANS: D


Q21. If n is the sum of two consecutive odd integers and less than 100, what is greatest possibility of n?

 
A. 98
B. 94
C. 96
D. 99

ANS:  C


Q22. A drawer holds 4 red hats and 4 blue hats. What is the probability of getting exactly three red hats or exactly three blue hats when taking out 4 hats randomly out of the drawer and immediately returning every hat to the drawer before taking out the next?

 
A. 1/2
B. 1/8
C. 1/4
D. 3/8

ANS: B


Q23. But there is more ________ Argentina's red wines than Malbec only.

 
A. in 
B. to
C. from 
D. at 

ANS: B


Q24. opapue glass is the kind of material____ ___ which you cannot see.

 
A. into 
B. through 
C. from 
D. between 

ANS: B


Q25. The omly evidance was a pice of crumpled paper lying in a cornor.

 
A. torn 
B. burnt 
C. wrinkled 
D. dirty 

ANS: C

  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop