Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Bajaj Technical Questions 2008

Posted on :08-02-2016
Bajaj Technical Questions 2008:-


Q1. a+b/c*d - what will be its postfix notation? 

Q2. What will be the prefix notation of the above __expression? 

Q3. To represent hexadecimal number in binary how many digit are required? 

ANS: 4 4.

Q4. How many digits are required for decimal to octal conversertion? 

Q5. Unix is written in which language? 

Q6. Which generation of computer used LSI? 

Q7. TCP/IP has how many layers? 

ANS: 5 8  

Q8. Which name is associated with punched cards? 

ANS: herman hollerith 

Q9. Which program converts mnenomics into machine language?
 
ANS: assembler 

Q10. What are the uses of the registers of the computer?
 
Q11. Which has a compiler ? 

ANS: cobol 

Q12. What is the size of an integer type data?

Q13. Name the area where program can be rewritten.
 
ANS: Eprom. 

Q14. Program which can be read &written.
 
ANS: prom. 

Q15. How does the user communicates with the kernel.
 
ANS: API. 

Q16. Convert the following decimal number in to binary - 5.125 

ANS: 101.001.

Q17. Explain QUICK SORT 

Q18. Best sorting is same as worst sorting 

ANS: HEAP SORT

Q19. Last 8 bits are used for subnet masking for which classes?

ANS: CLASS A,B,C 

Q20. What is the tool which connects user and computer?
 
ANS: Interpreter.

Q21. What are access time and recovery time.

Q22. Explain call by value, call by reference, call by lvalue and rvalue.

Q23. Binary tree means?

Q24. Which Programming language needs Compiler?

ANS: ORACLE

Q25. What has the direct connection with the operating system? 

ANS: Process Scheduler 

Q26. Which of the following connects LANS with same protocol?
 
ANS: BRIDGES 

Q27. Octal equivalent of (176) base 10?

ANS: 260 

Q28. Dialouges Sharing is done in which layer of OSI? 

ANS: Session layer 

Q29. Arithmetic and Logic calculations are done in which Register of the microprocessor?
 
ANS: Accumulator 


Q30. Give the output of the C program.

main() 
{ int i=10,j; for(j=0;j<1;j++) 
{ int i=20; printf(%d,i); } 
printf(%d,i); }

a. 10,10 
b. 10,20 
c. Garbage Value
d. Multiple declaration error 

ANS: 10,20 

Q31. Give the output of the C program.

main() 
{ int i; printf(%d,i); } 
extern int i=20; 

a. 20 
b. 0 
c. Error 
d. Garbage Value 

ANS: Garbage Value 

Q32. Identify two level logic gate 

a. nand 
b. exor 
c. inverter 

ANS: nand 

Q33. If there 6 inputs to OR gate how many combination is possible?

a. 2 
b. 32 
c. 64 

ANS: 64 

Q34. Identify error 

main() 
{ int n=6; print(%d,n) ; } 

ANS: no error 

Q35. A hexadecimal odumeter reads 53F. What is next reading? 

a. 532 
b. 535
c. 530 

ANS: 530 

Q36. Tcp/ip is 

a. connection less 
b. connection oriented 
c. both a & b
d. none 

ANS:  b 

Q37. What is the output of the program?

main() 
{ int i; i=2300*10+20+1900*0; 
printf(%d,i); } 

a. 0 
b. -320000 
c. 230020 

ANS: c 

Q38. What is the output of the program?

main() 
{ int arr[5]={2,4}; printf(%d %d %d ,arr[2],arr[3],arr[4]); } 

Q39. What is the output of the program?

main() { struct e{ char name[20]; int a; float b; }; struct e ast={Hell}; print(%d %f ,ast.a,ast.b); } 

Q40. What is the depth of a tree? 

Q41. What is LAN? 

Q42. What does modem do? 

Q43. Which data structure is not dynamic? 

Q44. What is the bit? 

Q45. One that connects different networks? 

a. Routers 
b. bridges 
c. Gateways 
d. Repeaters 

Q46. What type of main to accept command line argument? 

Q47. Write the syntax for print Statement. 

Q48. Which is not a primitive data structure? 

Q49. Draw Tree to heap conversion.



  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop