Placement Papers for All Companies

3i infotech
Abacus Infotech
Abatix
Abaxis
ABB
ACC Limited
Accel Frontline
Accenture
Aditi Technologies
Adobe System
ADP
Agilysys
AgreeYa
AIG
AirNet
Alanco Technologies
Alle Technologies
Allfon
Alter Systems
Amazon
AMDL
Amdocs
AMI
Amiti Software Technologies
ANZ
Apple
Applied Materials
Apps Associates
Aricent
ASDC
Ashok Leyland Ltd
Asian Paints
Aspire System
AT & T
Atlas Copco
Atos Origin
AXA Technology Services
Axes Technology
Bain
Bajaj
Bayer
Bharti Airtel Ltd
Bhawan Cybertek
Birlasoft
Blue Star Infotech
BMC
BOB
Brakes India
C-DOT
CA Technologies
Cadence
Calsoft
Canarys
Capgemini
Caterpillar
Celstream
CGI Group
Changepond Technologies
Cimtrix Systems
Cisco system
Citicorp Overseas Software Ltd
ClinTech
CMC Limited
CMS
Cognizant
Compaq
Consagous Technologies
Convergys
CORDYS
CRISIL
Crompton Greaves
CSC
CSFB
CtrlS Datacenters Ltd
Cummins
Cyient
Daffodil
Daimler
Dell
Deloitte
Delphi-TVS
Dharma Systems
Directi
DSRC
Eicher
ELGI
ELICO
EMC Corporation
Emphasis
Ericsson
Ernst & Young
ESKO
Essar
Facebook
Fanuc Corporation
Fidelity
Flextronics
Flipkart
Freescale
Fujitsu
Gajshield
GE
Genpact India
Geodesic
Geometric Limited
GlobalEdge
GlobalLogic
GMR Group
Godrej Infotech
Google
Grapecity
Harita - TVS
HCL
HCL Technologies
Headstrong
Healthasyst
HEC Ltd
Hexaware
HFCL
Holool
Honeywell
HP
HTC Global Services
Huawei
Hughes
Hyundai
IBM
IBS Software Services
IGate
Ikanos
IKOS
Impetus
iNautix
Indecomm
IndiaBulls Power Limited
Inductis-EXL
Industrial Alliance
Infineon
Infogain
Infosys
Intec
Integra
Intel
Intergraph
ITC Infotech
Jindal Steel and Power Limited
KPIT
L & T
L & T Infotech
LG Soft
Linde India Ltd
LnT Emsys
LnT-ECC
Lucas - TVS
Mahindra Engineering Services Ltd
Mahindra Ltd
Maruti
Matrix
Maveric Systems
McAfee
Microland
Microsoft
Mindtree
Miraclesoft
MKCL
Motorola
Mu-Sigma
Nagarro
NASSCOM
NCR Corporation
Ness Technologies
Neudesic
NIIT Technologies
Novell
Nvidia
Oracle
Persistent
Philips
Planetasia
Polaris
Poornam Info Vision
PSI Data Systems Limited
Quest-Global
Quinnox
R Systems
Redpine
Reliance Energy
Robert Bosch
RS Software
Samsung
SAP labs India
Sapient
Sasken Communications
Schneider India
Serco
Siemens
Sierra Atlantic
SkyTECH
Soliton
Sonata Software
Sony India
SQL Star
Steria
Subex Limited
Sutherland Global Services
Syntel
Talisma
Tata motors
Tata technologies
Tata-ELXSI
TCE
TCS
Tech Mahindra
Temenos
Tesco
Texas Instruments
Thermax
ThoughtWorks
Torry Harris
Triad
Trianz
Trilogy
TVS Motor
Unisys
UnitedHealth Group
UST Global
UTC Aerospace System
Valuelabs
Vedanta
Verifone
Verizon
Virtusa
Vision Infotech
Vizual
VMware
Wipro
Yahoo
YASH Technologies
Zenith
Zensar Technologies
ZTE

Bajaj Reasoning Ability Paper - 10-Nov-2014

Posted on :08-02-2016
Bajaj  Placement Paper - 10-Nov-2014:-

Q1. Four defensive football players are chasing the opposing wide receiver, who has the ball. Calvin is directly behind the ball carrier. Jenkins and Burton are side by side behind Calvin. Zeller is behind Jenkins and Burton. Calvin tries for the tackle but misses and falls. Burton trips. Which defensive player tackles the receiver?

a) Burton 
b) Zeller 
c) Jenkins 
d) Calvin

ANS: c


Q2. A four-person crew from Classic Colors is painting Mr. Fields house. Michael is painting the front of the house. Ross is in the alley behind the house painting  the back. Jed is painting the window frames on the north side, Shawn is on the south. If Michael switches places with Jed, and Jed then switches places with Shawn, where is Shawn?

a) in the alley behind the house 
b) on the north side of the house 
c) in front of the house 
d) on the south side of the house

ANS: c


Q3. In a four-day period Monday through Thursday each of the following temporary office workers worked only one day, each a different day. Ms. Johnson was scheduled to work on Monday, but she traded with Mr. Carter, who was originally scheduled to work on Wednesday. Ms. Falk traded with Mr. Kirk, who was originally scheduled to work on Thursday. After all the switching was done, who worked on Tuesday?

a) Mr. Carter 
b) Ms. Falk 
c) Ms. Johnson 
d) Mr. Kirk

ANS: d


Q4. Four people witnessed a mugging. Each gave a different description of the mugger. Which description is probably right?

a) He was average height, thin, and middle-aged. 
b) He was tall, thin, and middle-aged. 
c) He was tall, thin, and young. 
d) He was tall, of average weight, and middle-aged.

ANS: b


Q5. Ms. Forest likes to let her students choose who their partners will be; however, no pair of students may work together more than seven class periods in a row. Adam and Baxter have studied together seven class periods in a row. Carter and Dennis have worked together three class periods in a row. Carter does not want to work with Adam. Who should be assigned to work with Baxter?

a) Carter 
b) Adam 
c) Dennis 
d) Forest

ANS: a


Q6. Brian is dividing 50 marbles into 3 groups. How many marbles are in the largest of the three groups? 
(1) The sum of the two smaller groups of marbles is equal to the largest group of marbles. 
(2) The smallest group contains 6 marbles

a) Statement (1) ALONE is sufficient, but statement (2) is not sufficient.
b) Statement (2) ALONE is sufficient, but statement (1) is not sufficient.
c) BOTH statements TOGETHER are sufficient, but NEITHER statement ALONE is sufficient.
d) EACH statement ALONE is sufficient.

ANS: a


Q7. Is b a positive number? 
(1) 1,452(b) > 0 
(2) - b < 0

a) Statement (1) ALONE is sufficient, but statement (2) is not sufficient.
b) Statement (2) ALONE is sufficient, but statement (1) is not sufficient.
c) BOTH statements TOGETHER are sufficient, but NEITHER statement ALONE is sufficient.
d) EACH statement ALONE is sufficient

ANS: d


Q8. Is x greater than y? 
(1) x > 2y 
(2) x - y > 0

a) Statement (1) ALONE is sufficient, but statement (2) is not sufficient.
b) Statement (2) ALONE is sufficient, but statement (1) is not sufficient.
c) BOTH statements TOGETHER are sufficient, but NEITHER statement ALONE is sufficient.
d) EACH statement ALONE is sufficient.

ANS: b


Q9. What is the average test score of Angela, Barry, Carl, Dennis, and Edward? 
(1) The average of the test scores of Barry, Carl, and Edward is 87. 
(2) The average of the test scores of Angela and Dennis is 84.

a) Statement (1) ALONE is sufficient, but statement (2) is not sufficient.
b) Statement (2) ALONE is sufficient, but statement (1) is not sufficient.
c) BOTH statements TOGETHER are sufficient, but NEITHER statement ALONE is sufficient. 
d) EACH statement ALONE is sufficient.

ANS: c


Q10. If y is an integer, is it an odd number? 
(1) y3 > 0 
(2) y is either an odd number or a negative number

a) Statement (1) ALONE is sufficient, but statement (2) is not sufficient.
b) Statement (2) ALONE is sufficient, but statement (1) is not sufficient.
c) BOTH statements TOGETHER are sufficient, but NEITHER statement ALONE is sufficient
d) EACH statement ALONE is sufficient.

ANS: c


Q11. Read the following information carefully and answer the questions given below : 
(1)A, B, C, D and E are five friends. 
(2)B is elder to E, but not as tall as C. 
(3)C is younger to A, and is taller to D and E. 
(4)A is taller to D, But younger to E. 
(5)D is elder to A but is shorter in the group. 
Who among the following is the eldest?

a) A 
b) B 
c) D 
d) None of these

ANS: d


Q12. Which of the following pairs of students is elder to D?

a) BA 
b) BC 
c) BE 
d) None of these

ANS: d


Q13. Which of the following statements is correct about B? 
(1)B is not the tallest 
(2) B is shorter to E 
(3)When they are asked to stand in ascending order with respect to their heights, B is in the middle.

a) Only (1) is correct 
b) Only (1) and (3) are correct 
c) All are correct 
d) All are incorrect

ANS: a


Q14. If F, another friend is taller than C, how many of them will be between F and E according to their height?

a) One 
b) Two 
c) Three 
d) None of these

ANS: d


Q15. If a selection is to be made among them who would be relatively older and also taller, who among them should be chosen?

a) A 
b) B 
c) C 
d) D

ANS: b


Q16. Based on the given Statements, You are required to evaluate which conclusion follows.

Statement:
All Doctors are engineers. All Engineers are Advocates

Conclusion:
1. All Advocates are Doctors
2. All Doctors are Advocates

a) If the 1st statement follows 
b) If the 2nd statement follows 
c) If both follows
d) If none follows

ANS: b


Q17. Statement: 
Some Chairs are Furniture. Some Furniture is Tables 

Conclusion: 
1. Some Tables are Chairs 
2. Some furniture is chairs

a) If the 1st statement follows 
b) If the 2nd statement follows 
c) If both follows 
d) If none follows

ANS: d


Q18. Statement: 
All flowers are buds. No bud is bush. 

Conclusion: 
1. No bush is flower 
2. All flowers is flower

a) If the 1st statement follows 
b) If the 2nd statement follows 
c) If both follows 
d) If none follows

ANS: a


Q19. Statement: 
No cat is elephant. No elephant is animal 

Conclusion: 
1. No cat is animal 
2. Some elephant is cat

a) If the 1st statement follows 
b) If the 2nd statement follows 
c) If both follows 
d) If none follows

ANS: d


Q20. Statement: 
All monkeys are animals. Anil is an animal 

Conclusion: 
1. Anil is a monkey 
2. All monkeys are animals

a) If the 1st statement follows 
b) If the 2nd statement follows 
c) If both follows 
d) If none follows

ANS: d


Q21. In a given code SISTER is coded as 535301. UNCLE as 84670 and BOY as 129. Find out the code for RUSTIC?

a) 633185 
b) 185336 
c) 363815 
d) 581363

ANS: b


Q22. In a certain code REASON is written as 621754 and TRUTH as 86983. Find out the codes for TREASON?

a) 7548261 
b) 8621754 
c) 7452861 
d) 2865614

ANS: b


Q23. Which should be the seventh letter to the right of 18th letter from the right if second half of the alphabet is reversed. A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

a) X 
b) W 
c) L 
d) Y

ANS: a


Q24. In a certain language rpq means Mintu is boy; srq means Mintu is want; tqo means Bholi is girl; soq means Bholi is want. then what should be the indication for bholi and mintu.

a) o ,p 
b) r, p 
c) t, q 
d) o, r

ANS: d


Q25. In A Certain Code language APPROACH is written as YQNSMBAI then VERBAL will be written as

a) TFPCYN 
b) TFPCYM 
c) TFPYCM 
d) TFPCNY 

ANS: b


Q26 - Q30:- Read the passage and answer the questions given below:

For years now, critics of United States cities have pictured city centers as empty places, avoid of life. Fortunately, a recent trend in urban development is making some cities lively. One example of this trend is Baltimores Harbor place, a stunning waterfront complex of one hundred shops set in glass pavilions. Not long ago, Baltimores dockland 5 area, like clock areas in other older cities, was a collection of abandoned warehouses. Now the area is expected to add thirty million dollars to Baltimores annual tax base and to draw home buyers back to the city and away from the nearby Washington, DC area. Baltimore has long been a pioneer in urban renewal, not only building from scratch, as at Harbor place, but preserving and restoring buildings throughout the town center. Although 10 few cities show this much care for their old residential areas, the officials of many cities are starting to believe that central districts ought to be efficiently attractive to draw permanent residents to them. Several other cities built around water are also exploiting their easily accessible waterfront areas. San Francisco, in its Ghirardelli Square project, converted an old factory at the edge of the bay into a labyrinth of boutiques.  St. Louis 15 Savannah, Louisville, and Portland all have riverside malls in progress, while Bostons Quincy Market also on the waterfront , is expected to bring in 1.5 million dollars in city taxes annually.This trend reflects an important change in social attitudes in the United States, brought on by new economic factors. In the 1960s, the availability of low-cost housing beyond 20 city limits caused many cities in the east and Midwest to lose residents, thus leaving city centers relatively empty of life. In the southwest a different phenomenon , the relentless impetus of cities like TU Houston, and Phoenix to extend their orders across the desert, has had much the same effect: centers full of skyscrapers and streets that are empty after five o clock ,for years it seemed that the ideal home was tranquil suburban 25 residence. But recently, the rise in gas prices has made long automobile journeys to work less tolerable. Trips of fifty miles are not uncommon for the suburban commuter. In addition, suburban property taxes have risen sharply as utility lines are stretched ever farther from central sources. 30 The rise in house prices has increased the differential between city and suburban property; now it is generally cheaper to buy an old urban house than a newer suburban one. Young working people, usually without children, are the most likely purchasers of urban homes. Following these people are huge projects including apartments, offices, and shops, all embracing the increasingly attractive belief that people should live, work, and shop within 35 as little traveling distance as possible.

Q26. According to the passage, the officials of Baltimore expect the Harbor place complex to help solve which of the following problems? 
I. The lack of creation facilities in Baltimore.
II. Draw home buyers back to the city.
III. The high rate of unemployment among employees of Baltimores shipping industries.

a) I only 
b) II only 
c) I and III only 
d) I, II and III

ANS: b


Q27. According to the passage, Baltimore differs from most other cities in the United States because it

a) Shows particular care for its old residential sections.
b) Competes with another major city for the home-buying market.
c) Concentrates most of its development projects in areas that are located away from its waterfront area
d) Has failed in its efforts to strengthen its tax base through major urban renewal projects

ANS: a


Q28. According to the author, Ghirardelli Square differs from Harbor place in that the Ghirardelli Square project

a) Lacks the accessibility of Harbor place.
b) Was developed cooperatively with a nearby city.
c) Has not significantly affected the shopping habits of city residents.
d) Includes a building that was already standing when the project began.

ANS: d


Q29. The author suggests that, in the United States, southwestern cities can be distinguished from eastern cities by the fact that

a) Cities in the southwest have declined at a different rate than have cities in the east.
b) Officials in southwestern cities have shown less interest in revitalizing their city centers than have officials in eastern cities.
c) Southwestern cities have had more success than have eastern cities in attracting new home buyers.
d) The centers of southwestern cities have lost residents for different reasons than have the centers of eastern cities

ANS: d


Q30. The author most likely puts the word idealĀ in quotation marks because he

a) Is quoting directly from another published source on a similar subject. 
b) Is quoting directly from a homeowner he interviewed. 
c) Believes that the ideal has changed in response to social aid economic factors. 
d) Believes that the ideal is only attainable in the United States.

ANS: c


  
   






FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2016 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.

closepop
closepop