AXA Technology Services Placement paper 31 May 2014

Posted on :05-04-2016
Q1. How many mashes are there in 1 squrare meter of wire gauge if each mesh is 8mm long and 5mm wide ?

(a) 2500
(b) 25000
(c) 250
(d) 250000

ANS: B


Q2. x% of y is y% of ?

(a) x/y
(b) 2y
(c) x
(d) cant be determined

ANS: C


Q3. The price of sugar increases by 20%, by what % should a housewife reduce the consumption of sugar so that expenditure on sugar can be same as before ?

(a) 15%
(b) 16.66%
(c) 12%
(d) 9%

ANS: B


Q4. A man spends half of his salary on household expenses, 1/4th for rent, 1/5th for travel expenses, the man deposits the rest in a bank. If his monthly deposits in the bank amount 50, what is his monthly salary ?

(a) Rs.500
(b) Rs.1500
(c) Rs.1000
(d) Rs. 900

ANS:  C


Q5. The population of a city increases @ 4% p.a. There is an additional annual increase of 4% of the population due to the influx of job seekers, find the % increase in population after 2 years ?  71. The ratio of the number of boys and girls in a school is 3:2 Out of these 10% the boys and 25% of girls are scholarship holders. % of students who are not scholarship holders.?


Q6. 15 men take 21 days of 8 hrs. each to do a piece of work. How many days of 6 hrs. each would it take for 21 women if 3 women do as much work as 2 men?

(a) 30
(b) 20
(c) 19
(d) 29

ANS: A


Q7. A cylinder is 6 cms in diameter and 6 cms in height. If spheres of the same size are made from the material obtained, what is the diameter of each sphere?

(a) 5 cms
(b) 2 cms
(c) 3 cms
(d) 4 cms

ANS:  C


Q8. A rectangular plank (2)1/2 meters wide can be placed so that it is on either side of the diagonal of a square shown below.(Figure is not available)What is the area of the plank?

ANS: 7*(2)1/2


Q9. The difference b/w the compound interest payble half yearly and the simple interest on a  certain sum lent out at 10% p.a for 1 year is Rs 25. What is the sum?

(a) Rs. 15000
(b) Rs. 12000
(c) Rs. 10000
(d) none of these

ANS: C


Q10. What is the smallest number by which 2880 must be divided in order to make it into a  perfect square ?

(a) 3
(b) 4
(c) 5 
(d) 6 

ANS: C


Q11. A father is 30 years older than his son however he will be only thrice as old as the son after 5 years what is fathers present age ?

(a) 40 yrs
(b) 30 yrs
(c) 50 yrs
(d) none of these

ANS: A


Q12. An article sold at a profit of 20% if both the cost price and selling price would be Rs.20/- the profit would be 10% more. What is the cost price of that article? 29. If an item costs Rs.3 in 99 and Rs.203 in 00.What is the % increase in price?

(a) 200/3 %
(b) 200/6 %
(c) 100%
(d) none of these

ANS: A


Q13. 5 men or 8 women do equal amount of work in a day. a job requires 3 men and 5 women to finish the job in 10 days how many woman are required to finish the job in 14 days.

a) 10
b) 7 
c) 6 
d) 12

ANS: 7 





Placement Papers for All Companies




FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status